Silivri Facebook
banner88

Ελληνικό Σχολείο Sarandi Arhiyeni

Το Ελληνικό Σχολείο ιδρύθηκε στη Σελιμπασά (Επιβάτι) τον 19ο αιώνα από τον Δρ. Είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που χτίστηκε από έναν Έλληνα ονόματι Sarandi Arhiyeni και δόθηκε ως δώρο στους κατοίκους της περιοχής.

Το σχολείο, που παρέχει εκπαίδευση ως μικτό δημοτικό σχολείο αγοριών και κοριτσιών, κατάφερε να φτάσει στο σήμερα και εξακολουθεί να συνεχίζει την πρωτοβάθμια λειτουργία του ως δημοτικό σχολείο.

Ελληνικά Σχολεία Sarandi Arhiyeni Το κτίριο, γνωστό ως σχολικό συγκρότημα Arhiyeni, έχει πλέον μετατραπεί σε πρόσθετο κτίριο υπηρεσιών του δήμου και τέθηκε σε λειτουργία.

Το πρώτο κτίριο του κτηρίου, το οποίο αποτελείται από 3 ενότητες, χτίστηκε το 1857. Την εποχή που χτίστηκε, είναι το σημαντικότερο κτίριο της περιοχής, μαζί με τον Πύργο του Ρολογιού και 2 εκκλησίες στο μέτωπο του δρόμου.

Το 1863, η εκκλησία Kirk Martiller χτίστηκε στην πίσω αυλή του κτηρίου για χρήση από μαθητές. Το 1868 χτίστηκαν δύο νέα κτίρια στο ίδιο συγκρότημα.

Τα κτίρια που χτίστηκαν αργότερα έγιναν παρθεναγωγείο και οι μαθήτριες εκπαιδεύτηκαν για να κάνουν επαγγέλματα όπως μοναχές, δασκάλες και νοσοκόμες.

Στο συγκρότημα υπήρχε επίσης ορφανοτροφείο, κοιτώνας και τραπεζαρία. Δυστυχώς, η εκκλησία μέσα στο κτίριο κατεδαφίστηκε το 1955.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol