Silivri Facebook
banner88

Volkan Yılmaz'dan Mesaj Var!

18 Mart Çanakkale Zaferi Yıldönümü Mesajı

Çanakkale’de 1915 yılının 18 Mart’ında yaşananlar, İstiklal Marşımızın “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” dizelerindeki bağımsızlık ateşinin gerçek manada dosta da düşmana da gösterilmesi bakımından son derece önemlidir.

Çanakkale’de dünyanın birçok yerinden gelen işgalci güçlerle girişilen haklı mücadele dönemi, sarsılmaz bir milli iradenin tüm hatlarıyla belirdiği dönemdir.

Bunun yanı sıra, Çanakkale’nin çağdaş Türkiye’nin temelleri ve milli bilincimizin oluşmasındaki rolü de göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür.

Daha çocuk denecek yaştaki Türk askerinin cepheden dönmeyi düşünmeden savaşarak “Çanakkale geçilmez” sözünü hem Anafartalar’ın, Conkbayırı’nın, Gelibolu’nun her noktasına, hem düşmanın aklına, hem de dünya tarihine silinmesi imkansız bir şekilde yazmışlardır. İnancın sembolü olan Seyit Onbaşı ve binlerce isimsiz kahramanımız Anadolu’nun Türk vatanı olacağını, tüm dünyayı dize getirerek kanıtlamışlardır.

Şanlı Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bütün şehitlerimizi   rahmetle, minnetle ve şükranla ve saygıyla anıyorum.

Volkan YILMAZ

 Cumhur İttifakı

                  Silivri Belediye Başkan Adayı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol