Silivri Facebook

Sel Felaketini Meclise Taşıyacağız
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
DSP İstanbul 3. bölge Milletvekili Hüseyin Mert, Trakya’da yaşanan sel felaketi sonrasında zarar gören bölgelere ziyarette bulundu. Vekil Mert’e ziyaretleri boyunca, DSP Silivri İlçe Başkanı Yakup Berktaş, DSP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ali Yıldırım, DSP Silivri İlçe Yöneticilerinden Valettin Kaplan ve DSP Gaziosmanpaşa İlçe Yöneticilerinden Servet Baykan eşlik etti.
 
DSP İstanbul 3. bölge Milletvekili Hüseyin Mert, ilk olarak Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Silivri’nin ciddi anlamda bir afet geçirdiğini söyleyen Başkan Turan şunları söyledi
 
Turan: “Yardıma ihtiyacımız var”
“Silivri merkezinde oturan insanlar, sel baskınlarını televizyonlardan öğrenciler. Dere yataklarının kenarında oturan vatandaşlar ise, ciddi bir tehlike altına girdiler. Fener ve Gazitepe köylerinde ki göletler taştı. Mimarsinan Mahallemiz, 1,5- 2 metreye yakın sular altında kaldı. Silivri ciddi anlamda bir afet geçirdi. Ciddi anlamda yardıma ihtiyacımız var. Özellikle zarar gören bölgelerimizde yolların hepsinin yeni baştan yapılması gerekiyor. Alt yapı ile ilgili çalışmaları İSKİ yapıyor, bizde yolları yapacağız. Çok ciddi bir etkilenme var. Silivri’nin afet bölgesi ilan edilmesinde ki nedenlerden biri de bu. Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz, bize yardımcı oldular. Bizde bütün imkanlarımızı, kullandık. Biz hem merkezi hükümetten, hem de Büyükşehir Belediyesi’nden yardım istiyoruz.”
 
5- 10 trilyon arasında zarar var
Oluşan su baskınları sonrasında meydana zararın mali portresini soran DSP İstanbul 3. bölge Milletvekili Hüseyin Mert’e yanıt veren Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan “Şuan da net olmamakla birlikte, tahminen 5 ile 10 trilyon arasında bir zarar var.” dedi.
 
Silivri Belediyesi Zabıta Amirliği binasında gerçekleşen ziyaretin ardından Vekil Mert, su baskınları sonucu zarar gören bölgeleri gezerek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Mağdur vatandaşların isteklerini soran Vekil Mert’in, sık sık not aldığı gözlenendi. Vekil Mert, Silivri Kapalı Spor Salonu’nda barındırılan esmer vatandaşları, Silivri Konutlar Bölgesi’ni, Mimarsinan Mahallesi’ni ziyaret etti. Belediyenin elinden geleni yaptığını ancak daha fazla yardıma ihtiyacı olduklarını dile getiren esmer vatandaşlar, özellikle kendilerine yer tahsis edilmesi konusunu, DSP İstanbul 3. bölge Milletvekili Hüseyin Mert’den yardım istediler.
 
Mert: “Mecliste dile getireceğiz”
Yapılan ziyaretlerin ardından konuşan DSP İstanbul 3. bölge Milletvekili Hüseyin Mert “Bizim bu hafta içinde 3 milletvekili arkadaşımızla farklı bölgede programımız vardı. Bizim programımız çerçevesinde geleceğimiz yerlerden biri Silivri’ydi. Fakat bu sel felaketi yaşanınca, Genel Başkanımız Zeki Sezer, programları iptal etmemizi ve hasar gören bölgeleri ziyaret etmemizi istedi. Silivri’de ki programımızı iptal ettik. Tekirdağ’a gittik, Uzunköprü, Hayrabolu’ya gittik. O tarafta ölen bir annemiz olduğu için, sel amaçlı yaptığımız ziyaretlerimize oradan başladık. Bugün de buraya, Silivri’ye geldik. Yaşananları yerlerin de gördük. Bunları genel merkeze rapor edeceğiz. Mümkün olduğunca da mecliste dile getirmeye çalışacağız.” dedi.
 
Melis AVCI
 
 
Fotoğraflar : Silivri Belediyesi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol