Silivri Facebook
banner88

İstanbul'un En Büyük Okulu Silivri'de Yükseliyor...

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK OKULLARINDAN BİR SİLİVRİ’DE YÜKSELİYOR

AK Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri İstanbul Valiliği tarafından yapımı devam eden, Silivri Ortaokulu inşaat alanını gezdi. Silivri’nin en büyük, İstanbul’un ise en büyükleri arasında yer alan dev okul projesi ziyaretine İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birim Direktörü Kazım Gökhan Elgin de katılarak, inşaatın yüklenici firması Ilgın İnşaat yönetim kurulu başkanı İbrahim Halil Yanmaz ve başkan yardımcısı İshak Gürbüz’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AVRUPA STANDARTLARINDA Kİ YENİ OKULDA BİN 200 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Daha önce Silivri Lisesi olarak da kullanılan ve 2 bin m2l’ik bir alanda 16 derslikle faaliyet gösteren okul, deprem riski taşıdığı ve eskidiği için yıkılmıştı. Yıkılan okulun yerine Silivri’nin ve İstanbul’un en büyük okullarından birisi yapılıyor. Toplan alanı 11 bin 700 m2’ye çıkarılan ve 48 derslik olarak tamamlanacak olan okulda yaklaşık, bin 200 öğrenci eğitim görecek.

SİLİVRİ ORTAOKULU SON TEKNOLOJİK SİSTEMLE YAPILIYOR

Kaba inşaatı bitmek üzere olan Silivri Ortaokul inşaatı sıva ve boya kullanılmadan son sistem olarak Avrupa standartlarında inşa ediliyor. 7 bin 265 m2 açık alan, 410 m2 teras, 6 bin 855 m2 dış avlusu olan, 2 adet fen laboratuvarı, 2 adet müzik dersliği, 2 adet görsel sanatlar dersliği, 1 adet bilgisayar dersliği, 1 adet teknoloji tasarım dersliği, 1 adet çok amaçlı salon, 2 adet yemek salonu, 4 adet faaliyet ve oyun odası, 1 kütüphane, 2 mescit, 1 spor salonu, 1 oyun ve hobi salonu, 300 kişilik konferans salonu, 1 adet ana okulu ve FİFA standartlarında kapalı spor salonu ile bölgenin ve İstanbul’un en teknolojik okulları arasında yer alacak olan Silivri Ortaokulu en şiddetli depreme dahi dayanıklı olarak yapılıyor.

OCAK AYINDA BİTECEK ŞUBAT’TA EĞİTİME AÇILACAK

Silivri için özel olarak tasarlanan ve Avrupa standartlarında son sistem teknolojik ürünlerin kullanıldığı okul inşaatında sıva ve boya yapılmıyor. Sıva ve boya yerine özel bir kaplama ile duvarları kaplanan ve bütün tesisat sistemleri özel bir yöntemle döşenen okul, görsel olarak da Silivri’ye prestij katacak. Yapımına 18 Eylül 2017’de başlanan ve Ocak 2019’da bitirilecek olan okulda şubat ayında yani ikinci dönemde eğitime başlanılması planlanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol