Χτισμένη στην περιοχή Selimpaşa το 1700, η εκκλησία της Παναγίας με την ορθογώνια αρχιτεκτονική της παρέμεινε μόνο τέσσερις τοίχοι για πολλά χρόνια.
Η εκκλησία, η οποία έχει ιστορία 300 ετών, αναστηλώθηκε το 2007 και μετατράπηκε σε τζαμί με την προσθήκη μιναρέ και άμβωνα.
Γειτονιά Σελίμπασα; Έγινε γειτονιά το 2009. Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Σηλυβρίου, η γειτονιά είναι μια παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται 12 χλμ. από το κέντρο του Σηλυβρίου.
Η γειτονιά βρίσκεται ακριβώς στον αυτοκινητόδρομο Ε-5, στις όχθες της θάλασσας του Μαρμαρά, και είναι μια δημοφιλής πόλη για τους καλοκαιρινούς κατοίκους. Όταν κοιτάξουμε τον πληθυσμό της πόλης, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των κατοίκων προέρχονταν από τη Δυτική Θράκη, τη Θεσσαλονίκη Δράμα και τη Λαγγάζα κατά τα χρόνια της ανταλλαγής πληθυσμών.
Η περίοδος ίδρυσης της γειτονιάς Selimpaşa ανάγεται στα πολύ παλιά χρόνια. Η γειτονιά ήταν γνωστή ως «Επιβάτες» στη βυζαντινή περίοδο και ήταν μια περιοχή που περιβαλλόταν από τείχη. Η ιδιοκτήτρια της πόλης αναφέρεται ως μια γυναίκα ονόματι Παρασκευά, γνωστή ως Αζίζε.
Τα επόμενα χρόνια η πόλη πέρασε στην ιδιοκτησία του Αλέξιου, ο οποίος έχτισε τον Αλέξιο Απόκακου στη Σηλυβρή. Την ίδια περίοδο σώζονταν τα οστά (λείψανο) του Αγίου Επιβάτη σε εκκλησία στη Σηλυβρή.
Στην περιοχή υπήρχαν συνολικά τέσσερις εκκλησίες και δυστυχώς καμία από αυτές δεν σώθηκε. Σήμερα, δεν υπάρχουν ίχνη ή υπολείμματα των τειχών που περιέβαλλαν τη γειτονιά όταν οι Οθωμανοί ανέλαβαν την κυριότητα της γειτονιάς Selimpaşa.
Ο Σελιμπασά κατακτήθηκε από τους Τούρκους για πρώτη φορά μέσω του γιου του Ορχάν Γαζή, Μουράτ Μπέη. Η γειτονιά, την οποία κατέλαβαν οι Οθωμανοί, ονομαζόταν «Μπίγαδος» και στην περίοδο των Ρεπουμπλικανών ονομαζόταν Σελιμπασά.