Silivri Facebook
banner88

ÇAĞ KABARA'DAN PRATİK EĞİTİM...

Silivri Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi Metal bölümü öğrencileri ve öğretmenleri Çağ Kabara’ya verimli bir eğitim gezisi  gerçekleştirdi.

İstanbul Sanayi Odası’nın, mesleki ve teknik eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sağlamayı amaçlayan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü gereğince Öğrenciler fabrikada ilk derslerini okul öğretmenlerinden Malzemeler hakkında aldı.

İkinci derste Dorukhan Enes Kocabaş firma tanıtımını, ürün gamını sektörü, ihracat bilgilerini kg /dolar ihracatlarının karşılaştırmasıyla firmanın tarihçesini tanıtım filmiyle aktardı. Aynı ders içinde Dilara Karagöz üretim planlamadan sevkiyata kadar aşamaları anlatarak, yönetişim hakkında bilgi verdi. Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal bölümü öğrencileri ve öğretmenleri Çağ Kabara’ya verimli bir eğitim gezisi gerçekleştirdi.

İstanbul Sanayi Odası’nın, mesleki ve teknik eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü sağlamayı amaçlayan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü gereğince Öğrenciler fabrikada ilk derslerini okul öğretmenlerinden malzemeler hakkında aldı.

İkinci derste Dorukhan Enes Kocabaş firma tanıtımını, ürün gamını sektörü ihracat bilgilerini kg /dolar ihracatlarının karşılaştırmasıyla firmanın tarihçesini tanıtım filmiyle aktardı. Aynı ders içinde Dilara Karagöz üretim planlamadan sevkiyata kadar aşamaları anlatarak yönetişim hakkında bilgi verdi.

Sermin Torçu, mal alımında ve sipariş girişlerindeki işleyiş biçimlerini anlatarak firmanın yönetim biçimi hakkında öğrencileri bilgilendirdi

Çağ Kabara Ustabaşı Kemal Karar metal işçiliği, kalıp konstrüksiyonu ve tolerans malzeme bağlamında teknik bilgileri aktardı. Ölçmenin önemini, ölçme cihazlarının mekanik ve elektronik olanlarını ve inceliklerini göstererek, örnek bir kalıp üzerinde kalıp elemanlarının  prese adaptasyonunu ve elektronik iletimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ders sonuna doğru  ÇAĞ Kabara Yönetim Kurulu başkanı Hakan Kocabaş, genel arge otomasyon ve inovatif ürün geliştirme konusunda deneyimlerini anlattı

Fabrika gezisine başlamadan önce iş güvenliği uzmanı genel bilgilendirme ve firma içi iş güvenliğinde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra fabrikanın bölümleri öğrenci ve öğretmenlere ayrıntılı olarak aktarıldı.

Öğrencilerin yerinde öğrenmelerine katkı sağlayacağına inandığımız bu eğitim gezisine SiAD Yönetim Kurulu üyemiz Tülay İlgen ve Mesan İnsan Kaynakları Müdürü  İsmail Cem İskar’da katılım sağladı.

Temel Eğitim Liseden,Pratik Eğitim Sanayi’den diyoruz ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Sermin Torçu , mal alımında ve sipariş girişlerindeki işleyiş biçimlerini anlatarak firmanın yönetim biçimi hakkında öğrencileri bilgilendirdi

Çağ Kabara Ustabaşı Kemal Karar metal işçiliği, kalıp konstrüksiyonu ve tolerans malzeme  bağlamında teknik bilgileri aktardı. Ölçmenin önemini ,ölçme cihazlarının mekanik ve elektronik olanlarını ve inceliklerini göstererek, örnek  bir kalıp üzerinde kalıp elemanlarının  prese adaptasyonunu ve elektronik iletimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ders sonuna doğru  ÇAĞ Kabara Yönetim Kurulu başkanı Hakan Kocabaş ,genel arge otomasyon ve inovatif ürün geliştirme konusunda deneyimlerini anlattı

Fabrika gezisine başlamadan önce iş güvenliği uzmanı genel bilgilendirme ve firma içi iş güvenliğinde dikkat edilecek hususlar hakkında  bilgilendirme yaptıktan sonra fabrikanın bölümleri öğrenci ve öğretmenlere  ayrıntılı olarak aktarıldı.

Öğrencilerin yerinde öğrenmelerine katkı sağlayacağına inandığımız bu eğitim gezisine SiAD Yönetim Kurulu üyemiz Tülay İlgen ve Mesan İnsan Kaynakları Müdürü  İsmail Cem İskar’da katılım sağladı.

Temel Eğitim Liseden, Pratik Eğitim Sanayi’den diyoruz ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol