Silivri Facebook
banner88

KAN DONDURAN VAHŞET!

KAN DONDURAN VAHŞET!

Silivri'de bir caminin bahçesinde 45 günlük yavru kedi makatına sopa sokularak ve işkenceyle öldürüldü!

Silivri Piri Mehmet Paşa Cami avlusunda dün akşam saatlerinde vatandaşlar yavru bir kedinin makatına saplanmış bir sopa ile yerde hareketsiz yattığını gördü. Durumun Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği'ne (HAYKURDER) bildirilmesi üzerine dernek harekete geçti. Camiye ekip yollayan HAYKURDER, aldıkları ihbar ile ilgili Silivri Kaymakamlığı ve Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğünü de eş zamanlı bilgilendirdi.

Olay yerine ulaşan dernek görevlileri yavru kedinin işkence edilerek öldürüldüğünü tespit etti. Bunun üzerine dernek yöneticileri tarafından faillerin tespiti için suç duyurusunda bulunuldu. HAYKURDER'in şikayeti üzerine Silivri Savcılığı kedinin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için nekropsi talimatı verdi. Polis olay yeri ve çevresindeki kameraları incelemeye alırken, kedinin cansız bedeni de nekropsi yapılmak üzere Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. 

Olayın duyulmasının ardından sosyal medyada yavru kedinin işkence edilerek katledilmesine tepki yağdı. Vicdanları sızlatan olay sonrası sosyal medya kullanıcıları bir kez daha hayvan hakları yasası için çağrı yaparken, kediyi katledenlerin de bulunmasını istedi. 

"Hayvanlar şiddet zincirinin en zayıf halkası"

Olay sonrası açıklama yapan HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı "Derneğimize akşam 19.40 sularında yavru kedi ile ilgili peş peşe 2 ihbar geldi. İhbar üzerine 10 dakika içerisinde camiye ulaştık. Geldiğimizde ne yazık ki kedinin ölmüş olduğunu gördük. Suç duyurusunda bulunduk. Savcılığın talimatı üzerine kediye nekropsi yapıldı. Ne yazık ki caniliğin hiç bir sınırı yok. 1.5 aylık yavru bir kediden bahsediyoruz. Nekropsisinde tekme yahut sopa gibi bir cisimle almış olduğu sert bir darbe sonucu travmaya bağlı öldüğü tespit edildi. Henüz gözleri yeni açılmış yavru bir kediye bir insan bunu neden yapar? Önce tekmelenmiş veya sopayla vurularak öldürülmüş, işkence öldükten sonra da devam etmiş, 35 cm uzunlukta 4 cm çapında bir ağaç dalı 13 cm derinliğe kadar makatından içeri sokulmuş. Rapora göre ölüm saati tahmini 17.00 - 18.00 suları. Silivri'nin göbeğinde, Allah'ın evinde, bir caminin, merkez camisinin arka bahçesinde yaşanıyor bu olay. Malesef toplumda ruh sağlığını bütünüyle yitirmiş tehlikeli tiplerle yaşadığımız gerçeğinin yanında cezasızlık politikalarının günden güne hayvana şiddet ve katliamları tırmandırdığını da görüyoruz. Şiddet toplumda gücün en kolay erişebildiği yerden, önce hayvandan başlıyor, bunu çocuk ve kadınlara yönelen şiddet olayları takip ediyor. Şiddet zincirinin en zayıf halkası hayvanlar. Donanımlı bir hayvan hakları yasasıyla aslında sadece hayvana değil, çocuğa ve kadına uzanan eli de kırabiliriz. Meclis hala ne bekliyor? Ölen kedi ile ilgili soruşturma sürüyor. Emniyet oldukça titiz çalışıyor. Olay yeri ve çevresini gören kameralar var. Kamera kayıtları inceleniyor. Bunu yapan mutlaka bulunacak. Bizim sorulacak bir hesabımız var, o hesap sorulacak. O zamana dek bu işin peşini bırakmayacağız." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol