Silivri Facebook
banner88

SİVİL Toplum Kuruluşlarından Tepki ve Kınama…

SİVİL Toplum Kuruluşlarından Tepki ve Kınama

Silivri’de bulunan sivil toplum kuruluşları, Cuma namazı sonrası Uğur Mumcu Meydanı’nda ortak basın açıklaması gerçekleştirerek Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen terör saldırısını kınadı. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra eyleme CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Silivri Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti geçmiş dönem İlçe Başkanı Metin Karakaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan,  meclis üyesi adayları, işadamı Davut Memiş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da katılımlarıyla destek verdi. 

ÇAVDAR:  IRKÇI SALDIRIYI EN SERT BİÇİMDE KINIYORUZ

Türkiye Gençlik Vakfı Silivri Temsilcisi Salim Çavdar tarafından okunan bildiride şu ifadeler yer aldı: “Mübarek Üç Aylardan Recep Ayının ikinci Cuma’sı; Yeni Zelanda, Müslümanlara yönelik ırkçı bir saldırıyla kana bulandı. Yeni Zelanda’da iki camide Cuma namazı esnasında Müslümanların üzerine ateş edildi ve 50 kardeşimiz bu saldırılarda Şehit oldu. Bir o kadar kardeşimiz de yaralandı. Öncelikle yaşamını yitiren kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıda tetiği çekenleri de, bu saldırının planlamasında yer alanları da, bu saldırı planı üzerinden bir hesap içerisinde olan tüm çevreleri de en ağır şekilde kınıyoruz. Müslüman ya da gayrimüslim, cami de ya da bir başka mekânda, masum insanlara yönelik hiçbir saldırı kabul edilemez; insana kasteden hiçbir saldırı karşısında sessiz kalınamaz.

“YENİ ZELANDA’DAKİ SALDIRI BİREYSEL BİR OLAY DEĞİLDİR”

Cuma günü Yeni Zelanda’da meydana gelen cami katliamını bir iki kişinin sapkınlığı olarak görmüyor, olayı bireysel bir suç olarak ele almıyoruz. Bu vahim hadise geçtiğimiz Ocak ayında Global Finance dergisi tarafından dünyanın en güvenli 10 ülkesinden biri olarak açıklanan Yeni Zelanda’da gerçekleşmiştir. Saldırganın önceden internet üzerinde yayımladığı mesajda, Müslümanların Avrupa’yı terk etmesi ve Ayasofya’nın kiliseye dönüştürülmesine dair cümlelerin yer alması saldırının yükselen ırkçı bir akımın neticesi olduğunu göstermektedir. Biz şuna inanıyoruz ki bu saldırılar bizzat Batılı kirli merkezler tarafından üretilen İslamofobi’nin neticesidir.

TEK BİR MÜSLÜMAN’IN BİR IRKÇI SALDIRIYLA SAÇININ TELİNE ZARAR GELMESİNE KAYITSIZ KALAMAYIZ

Katliamın sosyal medya hesaplarından canlı olarak paylaşılan görüntülerinden de anlaşılacağı üzere, bilgisayar oyunlarında hedefe konulan Müslüman karakterler ile birebir örtüşmesi, bu işin arka planında yer alanları ifşa etmektedir. Bu zihniyet, “tüm Müslümanlar öldürülmelidir, çünkü tüm Müslümanlar teröristtir” düşüncesindeki bir zihniyettir. Kanada’dan Yeni Zelanda’ya, Arjantin’den Japonya’ya dünyanın her ülkesinde az ya da çok bir Müslüman nüfus vardır ve bu Müslümanların can güvenlikleri de temel hakları da tüm Müslümanların bir meselesidir.  Yeryüzünde tek bir Müslüman’ın bir ırkçı saldırıyla saçının teline zarar gelmesine kayıtsız kalamayız. Kaldı ki biz inancımız gereği Müslüman olsun ya da olmasın tek bir masumun saçının teline zarar gelmesine izin veremeyiz. Batı coğrafyasında Müslüman göçmenlerin ve işçilerin varlığının sebebi bizzat Batı’nın önceki yüzyıllarda gerçekleştirdiği işgaller, katliamlar, köleleştirme politikaları, yağma ve talanlardır. Ayrıca İslam belirli bir ırkın dini değildir. Batı, kendileriyle aynı ırklardan olmayan tüm insanlara karşı bir izolasyon politikası izlese bile ırkçılığı telin eden İslam’ın yayılmasına engel olamayacaktır.

HAİNLİKLERİNE KARŞI CESURCA, CAHİLLİKLERİNE KARŞI HİKMETLE YILMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ

Biz inanıyoruz ki Batılı siyasetçiler kendi halklarına İslam’dan nefret etmeyi değil de kendilerinden olmayanlarla birlikte yaşayabilme kültürünü öğretirlerse dünya daha huzurlu bir yer olacaktır. Batı’da ırkçılık, kin ve nefret büyütülmesi sadece Müslümanlar için değil tüm insanlar için dünyayı cehenneme çevirir. Bu çirkin politikalardan ve bu politikaların tezahürü olan tüm yaklaşımlardan vazgeçilmelidir. Ve son olarak bu saldırının muhatapları olan bütün Müslüman kardeşlerimize sesleniyoruz; onlar batılın yanında görevlerini yapıyorlar. Bizler ise Hakkın yanında, onlardan daha çalışkan, daha dirayetli, daha bilinçli olmak zorundayız. Zulümlerine karşı adil, fitnelerine karşı açık, dürüst ve mert, korkaklık ve hainliklerine karşı cesur olacak, cahilliklerine karşı ilim ve hikmetle yılmadan yıkılmadan mücadele edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Çavdar’ın konuşmasının ardından Silivri Furkan Derneği Başkanı Ubeydullah Salim Yıldız tarafından şehitlere dua okunması ile birlikte eylem sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
TUGVAKınamaPretostoTepki

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol