Silivri Facebook

Hacı Bektaş'lar Aşure Gününde Buluştu
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Hacı Bektaş Veli Kültür Ve Tanıtma Derneği Silivri Şubesi tarafından düzenlenen “aşure günü” dün Mega Saray’da gerçekleşti. Çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik saygı duruşunun ardından, derneğin Silivri Yönetim Kurulu Başkanı Tamam Köroğlu’nun konuşmasıyla başladı.
 
Köroğlu günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasını, gelen misafirlerine verdikleri güçten ötürü teşekkür ederek son verdi. Yaşatılmaya çalışılan geleneklerine uygun bir şekilde çeşitli gösterilerin de yer aldığı etkinlikte, “yeni bir dönemin eşiğinde aleviler, engeller ve olanaklar” konulu bir konferans verildi. Konferansa konuşmacı olarak HBVAKV Genel Merkez Başkanı Ercan Geçmez, ODTÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aykan Erdemir, HBVAKV Genel Merkez Proje Yöneticisi Cahit Korkmaz katıldı.
 
 
 
Ayrıca etkinliğe katılanlar arasında Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Odabaş, AKP Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, ÖDP Silivri İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı,  Esnaf Odası Başkanı ali Tabakoğlu, Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak, AKP ve CHP yönetim kurulu üyeleri, Silivri Belediyesi meclis ve il genel meclisi üyeleri, Eğitim-Sen Silivri Temsilciliği ve çok sayıda konuk yer aldılar.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol