Silivri Facebook
banner88

BAMYA KAVUN BAHANE FESTİVAL ŞAHANE...

SELİMPAŞA’DA İKİNCİ TOPATAN VE BAMYA FESTİVALİ

Silivri Belediyesi, Selimpaşa Mahallesi'nde Topatan Kavunu ve Bamya Festivali gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi, ilçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği festivalde Hüsnü Şenlendirici ve Hakan Altun sahne altı. Kavunların mevsimsel nedenlerden dolayı üretilememiş olması ise kavun katılımlarının az olmasına sebep olmasının yanı sıra geçen yıl olduğu gibi bu yıl kavun ikramında bulunulmadı. Aynı zamanda festival dolayısıyla en iyi kavun ve en iyi bamya yarışması gerçekleşti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçenin yerel değerlerini yaşatmak ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu yıl ikinci olarak Topatan Kavunu ve Bamyanın da festivalini gerçekleştirdi. Selimpaşalılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar festivali kutladı. Silivri Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen festivalde en iyi kavun ve en iyi bamya yarışması yapıldı.

IŞIKLAR "BU LEZZET DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK"

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar festivalde yaptığı konuşmada şunları söyledi : "Geçen yıl başlattığımız Kavun ve Bamya festivali bu yılda devam ediyor. Biz göreve geldiğimiz zaman sadece burada Domates Festivali ve Yoğurt Festivali yapılıyordu. Bizler Silvirimizde değerlerimizin artması için onlara festivaller düzenleyerek tanıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Üretimlerini gerçekleştiren çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum. İlçemizin Selimpaşa'dan Gümüşyaka'ya kadar birçok bölgesinde tarım zenginliklerimiz önemli bir yer tutuyor. İstanbul'u besleyecek büyüklükte tarım alanı sadece Silivri'de var"

KAVUN VE BAMYA ÜRETİCİLERİ BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Festival kapsamında 'En İyi Topatan Kavunu' ve 'En İyi Bamya' yarışması yapıldı. Yarışmayı kazanan üreticilere ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar verdi. . Birinciye tam altın, ikinciye yarım ve üçüncüye ise çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

ALTUN VE ŞENLENDİRİCİ’DEN MÜZİK ZİYAFETİ

Silivri Belediyesi Topatan Kavunu ve Bamya Festivali’nde ilk olarak sahne alan Gazeteci-Yazar Halil Erem Yerli bağlaması ve şiirleriyle geceye renk kattı. Gecenin finalinde sahne alan Hüsnü Şenlendirici ve Hakan Altun ise Selimpaşalılar için muhteşem bir konser verdi. Kendi bestelerini ve sevilen şarkılarını seslendiren ikili, kendisini Silivrililerle buluşturduğu için Başkan Işıklar’a teşekkür etti. Aynı zamanda doğum günü olan Hüsnü Şenlendiricinin pastası sahnede üflendi. Selimpaşalılar tarafından ikili yoğun ilgi gördü. 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol