Silivri Facebook

Eğitime Bir Temel Daha
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Eğitime hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan katkının son örneği dün Ortaköy’de yaşandı. Hayırsever işadamı Haydar  Yirik tarafından yapılacak olan ilköğretim okulunun temel atma töreni dün halkın ve siyasilerin katılımıyla gerçekleşti.
 
Törene Silivri İlçesi kaymakamlığına vekalet eden Yüksel Ayhan,Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler,Esnaf Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Celaliye-Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuz Bilge,Değirmen Köy Belediye Başkanı Osman Topaç ve Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak başta olmak üzere çok sayıda siyasi ve halk katıldı.
 
temeli atılan okula hayırsever işadamı Haydar Yirik’in oğlunun adı verilirken,yapılacak okulun 12 derslikli,spor salonuna sahip,parkı olan ve 240 öğrenci kapasiteli olacağı bilgisi verildi.Ayrıca temeli atılan okulun 2008-2009 eğitim yılına kadar tamamlanacağı beyan edildi.
 
okulun yapılacağı alan Ortaköy Belediyesi tarafından tahsis edilirken,altyapısı ve yolunun yapımı da Ortaköy Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.Açılış konuşmalarının ardından inşaat temelinde kurban kesildi. Gerçekleştirilen temel atma töreninin sonrasında davetlilere yemek ikramı yapıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak “ Yapılan bu okul inşallah bölgemize , beldemize hayırlı olur.ben bu yatırımı yapan Haydar Yirik ve değerli eşine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.Okulumuza verilen isim ebediyen anılacak bir isim olmuştur ve o ismi oradan artık hiç kimse silemez.İnşallah o ismi orada ömür boyu yaşatacağız. Bu vesileyle ben kendisini kutluyorum ve bölgemize yapmış olduğu bu yatırımdan dolayısıyla tekrar tekrar kutluyorum” dedi.
 
İşler “Kendimi çok şanslı buluyorum”   
Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak’ın ardından söz alan Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’de yaptığı konuşmada “4 yıldır burada görev yapmaktayım. Ve bu yıllar boyunca yerel yönetimlerdeki arkadaşlarımın eğitim alanında insanüstü bir gayretle vermiş oldukları desteklerden dolayı çok mutluyum ve gurur duyuyorum.Yine böylesine mutlu ve gururlu bir günde biradayız.Haydar Yirik beyefendiye de bu yatırımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve gönülden kendisini kutluyorum. Eğitime %100 destek kampanyası içerisinde hizmet veren herkese şükranlarımı sunuyorum.Elinize ,yüreğinize sağlık.” dedi. 
 
Turan “Öncelikli hedefimiz eğitim”
Temel atma töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan,günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında öncelikli hedefin eğitim ve en önemli probleminde eğitim olduğunun altını çizerken “ 3,5 yıldır hizmet verdiğimiz süreç içerisinde en çok destek verdiğimiz kurumlardan birisi milli eğitimdir.Bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak istiyorsak,milli eğitimine destek vermek zorundayız.Bizden önce milli eğitime belediyenin ayırdığı pay,600 bin YTL idi.Bizim dönemimizde ise bu pay yaklaşık olarak 1 milyon YTL’ye çıkarılmıştır.burada bu temeli atarken,bunun diğer insanlara da örnek olmasını temenni ediyorum.Hayırsever vatandaşların önlerinim açarak,daha pek çok Haydar Yiriklerin ortaya çıkmasını sağlamalıyız.ben bu açıdan kendilerine çok teşekkür ediyorum.Silivri’mizin en büyük ihtiyaçlarından biriside bir üniversitedir.nazım imar planlarının onaylanmasından sonra Silivri’mize ciddi anlamda üniversitelerin geleceğini belirtmek istiyorum. Bu anlamda belediye başkanlarımızın hangi üniversite olursa olsun cömert davranmalarını ben kendilerinden arz ediyorum. Çünkü biz bölgemizin bir eğitim yuvası olmasını istiyoruz.İleride üniversite şehri olarak anılacağını düşündüğüm bölgemizde bu yapılan okullarında bunun temelini oluşturduğunu düşünüyorum.ben tekrar bu katkılarından dolayı Haydar bey’e teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuşmasını tamamladı.
 
Ayhan “İlçe tarihine geçecek birgündür”
Son olarak konuşmasını yapan ve Silivri İlçe Kaymakamlığına vekalet eden Çatalca Kaymakamı Yüksel Ayhan ise “Bu ilçe tarihine geçecek bir gündür. Yaklaşık 17 milyon kişi ülkemizde öğretim görmekte.Çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine biz çocuklarımızla ve halkımızla çıkacağız.İşte buda eğitim ve öğretimden geçmektedir.Ve burada devlet-millet işbirliğiyle yapılacak olan güzel bir yatırımın örneğini görüyoruz. Merhum İbrahim Yirik adına yaptıkları bu yatırımdan dolayı kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.Sonsuza kadar çocuklarımızın ve bizlerin kalbinde yaşayacaklardır.”şeklinde yaptığı konuşmayla düşüncelerini dile getirdi.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol