Silivri Facebook

İçişleri Bakanlığı Müfettişleri Belediyeye Geldi...

Silivri Belediyesi’nin gerçekleştirdiği temizlik ihalesinin ardından bir firmanın savcılığa müracaat etmesi üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde İçişleri Bakanlığı iki müfettişini bugün belediyeye gönderdi…

Bugün yapılan meclis toplantısında AK Parti meclis Gurubu önerge vererek; “İhaleye fesat karıştırıldığı ve usulsüzlük yapıldığı” iddiaları ile Ulusal ve yerel basında yer alan "Silivri Belediyesi Kent Temizliği Hizmet Alımı" ihalesi ile ilgili olarak;  02 Şubat 2011 Çarşamba akşamı yapılan örgüt toplantınızda basında yer alan hali ile Sn: Metin KARAKAŞ arkadaşımızın bu konu ile ilgili söyleyecek birkaç şeyi olacaktır şeklindeki davetiniz üzerine konunun meşru zemini olan Silivri Belediye Meclis gündemine alınarak değerlendirilmesini bilgilerinize arz ederiz. Dediler.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar bu önergeye verdiği cevap niteliğindeki konuşmasında “  itiraz eden firmanın önce K.İ.K kuruluşuna itiraz etmesi gerekirken direk savcılığa şikayette bulunması ile konu hukuka intikal etmiştir. Adliyeye intikal eden bir konu üzerinde konuşulmasını uygun bulmayız kanunlarda izin vermez… Bırakalım da hukuk en doğru cevabı versin’’ dedi.
Silivri Savcılığı’nın soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan istediği müfettişler bugün belediyeye geldiler. Müfettiş incelemesinin 10 – 15 gün kadar sürmesi bekleniyor. Alınan bilgilere göre müfettişlerin ihale evraklarını inceleyecekleri, taraflarla ve bilgisi olan kişi veya kuruluşlarla konuşacakları belirtildi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol