Silivri Facebook
banner88

Özel Ekipler Kontrollere Başladı...

 BİÇERDÖVER KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR.

Silivri Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri yeni başlayan hububat hasadında ortaya çıkabilecek dane kaybı oranını minimum seviyeye düşürebilmek için sıkı denetimlerini sürdürüyor.

Hububat hasadında oluşan dane kaybı ülke ekonomisi için büyük kayıp oluşturuyor. Silivri Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri yeni başlayan hububat hasadında ortaya çıkabilecek dane kaybı oranını minimum seviyeye düşürebilmek için sıkı denetimlerini sürdürüyor. Denetimlere zaman zaman Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal BENLİ de katılıyor.

Denetime çıkan ekipler biçerdöverleri tarlada biçim yaparken denetliyor. Biçimi yapan kişinin operatör belgesinden dane kaybına kadar birçok hususu denetleyen ekipler Valilik Genel Emri ve Bakanlık emirleri doğrultusunda dane kaybının minimum seviyede tutulması için mücadele ediyorlar.

Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal BENLİ, İlçe Müdürlüğü bünyesinde biçerdöverlerle yapılan hasatları kontrol etmek ve denetlemek amacıyla özel ekipler kurduklarını, sezon boyunca biçerdöverlerin denetiminin devam edeceğini dile getirirken çiftçinin alın terinin boşa gitmesini engellemek ve milli ekonomik kayıpların önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol