Silivri Facebook
banner88

İstanbul Sanayi Odası Bilirkişisi Ayhan KOÇLAR: Termik Santraller Tehlikeli mi?

Termik Santralların Durumu...

Sevgili Silivrili ve tüm Trakya ile hinterlandında yaşayan dostlarım; son günlerde hepinizin malumu olan termik santralların yaşadığımız bu coğrafya üzerine kurulacak olması konusudur.

Ben de Silivri’de yaşayan ve 44 yıllk bir makina mühendisi olarak termik santrallar ile ilgili çok basit olarak sizleri bilgilendirmek istedim.

Bu santrallar, ülkemizde bolca bulunan fosil kaynaklı yakıt olan linyit kömürü ile çalışırlar.

Linyit düşük kaliteli (ısıl değerleri çok düşük) ve yüksek derecede çevre kirliliğine yol açan bir yakıt olup içinde barındırdığı kimyasal maddeler itibarı ile baca gazları en gelişmiş filtre ler kullanılsa dahi kaçaklar bile felaket için yeterli olabilir.

Bakınz bu kömürün içinde bulunan ve salınan maddelere :

Çok yüksek değerlerde kükürt dioksit (SO2) ,  azot oksitler (Nox) ,karbon monoksit (CO) ,hidrocarbonlar, partikül maddeler ile küller ve küllerin toplandığı alanlar .

Bu saydıklarım sizleri sıkabilr ; ancak asit yağmurları ile neler soluyacağımızı toprak ve bitki örtüsünün hali. evcil hayvanların durumu. ekonomik kayıplar v.s v.s .

Şimdi buradan bir vatandaş olarak herkese, ama öncelikle  Sn. Enerji Bakanımıza, Sn. Çevre Bakanımıza sesleniyorum “ bu güzel ve en verimli tarım topraklarını heba etmiyelim gelecek nesillere bu saflığı ile teslim edelim .”

Ayhan KOÇLAR

Makine Mühendisi
 İSO Bilirkişisi 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol