Silivri Facebook
banner88

Baz İstasyonu, Emniyet Binası, Devlet hastanesi Randevusu
 
Devlet Hastanesinde internet üzerinden randevu alabilmeniz için, vatandaşlık numaranızı bilmeniz gerekmektedir. Eğer bilmiyorsanız öğrenebilirsiniz.
 
Vatandaşlık numaranızdan sonra, BU LİNKTEN Prof.Dr.Necmi Ayanoğlu Silivri Devlet Hastanesinden internet vasıtası ile randevu alabilirsiniz.
 
Baz İstasyonları:
Sadece Silivri’de değil, Türkiye’nin her yerinde şikayetlere sebep olan bu istasyonlarla ilgili, son zamanlarda alınan mahkeme ve Yargıtay kararları bulunmaktadır. Araştırmalarımda rastladığım, bir baz istasyonunun kaldırılma kararı Manisa’da oluyor, Ramazan Apartmanı’nın önceki yöneticisi, G.S.M Şirketi ile anlaşıp, çatıya anten koyduruyor. Yeni gelen yönetimde 5 yıl sürenin dolmasıyla, sökülmesi için dava açıyor ve kazanıyor, ancak şirket gelip anteni sökmüyor. Bunun üzerine yönetim icra yoluyla çatıdaki anteni söküyor…
 
Gaziantep’te işletmesinin çatısına anten koyan kişiye dava açılıyor. Mahkeme çevreye zararı olmadığından ret ediyor ancak Yargıtay, işletme sahibinin zarar vermediğini ispatlaması için kararı bozuyor.
 
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması için dava açılıyor ve mahkeme “ hiçbir kamu hizmeti insan sağlığından önemli değildir’’ kararı alıyor. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, davalı GSM şirketi avukatının verdiği dilekçeyle temyiz isteminden feragat ettiğini bu nedenle temyiz isteminin reddine karar veriyor.
 
Gördüğünüz gibi, bu konunun tek adresi mahkemeler, verdikleri kararlarda insan sağlığına zararlı olmasından değil, psikolojilerin bozulmasından yola çıkıyorlar.
 
Konuyu görüştüğüm Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan “mahkeme kararı olursa, gereğini yaparım’’ dedi.
 
Diğer bir konu olan Emniyet Binası’nın güçlendirilmesi için de Hüseyin Turan şu açıklamayı yaptı “ Emniyet Binası için gerekli projeleri hazırlayıp, İstanbul Valiliği’ne gönderdik, bu proje için haber bekliyoruz. Olumsuz olması halinde Emniyet teşkilatına layık yeni bir yerde, yeni bir proje ile devreye girmek için planlarımız hazır’’ dedi.
 
 
 
Gelelim, Devlet Hastanesinden randevu alma çilesine.
Silivri Devlet Hastanesi randevulu sisteme geçtiğinden beri, özellikle Dahiliye uzmanı Dr. Hızır Aydın’dan randevu almak mümkün olmuyormuş. Bir çok emekli vatandaş ziyaretime gelerek, Silivri’de bulunan, Telefon Bayileri, Kırtasiyeci ve İnternet Kafelerinin, bu randevuları almak için akşam 17.00 dan sonra 1 Ytl karşılığı sisteme girdiklerini ve bazı branşlara randevu alarak doldurduklarını söylediler. Çözümü çok kolay, Hastane yetkilileri sistemlerine müdahale ederek aynı İP numaralı bilgisayarlardan bir gün de, bir den fazla randevu girişini kabul etmezler. Devlet Hastanesinin ortalama günlük 2000- 2500 civarı reçete potansiyeli olduğunu tahmin ediyorum. Bunun 1000 tanesi, camında Devlet Hastanesine Randevu Alınır yazan dükkanlardan olsa, aylık 25 .000 YTL haksız kazanç elde edilir ve bu miktar hiç şüphesiz ki emeklinin cebinden çıkmaktadır.
 
Bu konu ile ilgili görüştüğüm Silivri Kaymakam’ı Ahmet Mesut Demirkol “ konuyu araştırıp, yetkililerle görüşeceğim. Çözüm için gereken çalışmaları başlatacağım’’ dedi.
 
Şimdi daha iyi anlaşılıyordur, katılımcı olmanızın olumlu katkılarını…Basına yön veren ve sorunların çözümü için çalışmalarımıza katkıda bulunanların önemini… Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, açık kapılarda, her konuyu istediğiniz yetkili ile görüşebiliyorsunuz…
 
Sevgilerimle...
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol