Silivri Facebook

Devletin Şefkati 3 saat Sürdü
 
Daha Önce Video Haber olarak sunmuştuk.
Videoyu İzlemek ve önceki haberi hatırlamak için TIKLAYIN
 
Kaynak : Evrensel
 
Ferhat , elektriği olmayan ve yakacak kömür bulunmadığı için ısınmayan evde ölüme terk edildi. Geriye ise Anne Nezahat ’in oğlunun bir kere bile anne demeden ölüme terk edilmesine, sığındıkları devletin kendilerine yardım edeceği yerde sırtını dönmesine duyduğu öfke kaldı. Anne yine de bir umut, Ferhat ’ı kurtulur diye ‘birileri duysun bizim sesimi’ diyor.
 
Dramlarla dolu bir yaşam
İstanbul ’un Silivri ilçesindeki özel bir muayenehanede doğum sırasında geçirdiği havale nedeniyle engelli olarak dünyaya gelen Ferhat Görkem Kutlu ’nun 10 yıllık yaşamı dramlara sahne oldu. Konuşamayan ve yürüyemeyen Ferhat , ilerleyen yıllarda arka arkaya yakalandığı kas, epilepsi, şeker ve osteoporoz hastalıkları nedeniyle günden güne erimeye başladı. Babası da evi terk eden ve arayıp sormayan Ferhat ’ın, annesi ve 6 yaşındaki kardeşi Emir Can’la birlikte elektriği kesik bodrum kattaki evlerinde verdiği yaşam mücadelesi gazetelerde haber olunca devreye Edirne Valisi Nusret Miroğlu girdi.
 
Minibüsle döndü
Hürriyet Gazetesi internet sitesinde yer alan habere göre, Vali Miroğlu ’nun talimatı ile Sağlık Müdürlüğü ’nde görevli bir personel ve 112 Hızır Acil Servis ekipleri tarafından evinden alınan Ferhat , ambulansla önce Edirne Devlet Hastanesi ’ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan ilk kontrolünün ardından Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi ’ne sevk edilen Ferhat Görkem Kutlu , 3 saat sonra ‘Bu hastalığın çaresi yok’ denilerek tekrar evine gönderildi. Ambulansla evinden alınarak hastaneye getirilen Ferhat , hastane çıkışı evine annesinin kucağında minibüsle gitti.
 
Ölüme terk ettiler
Oğlunun çok acı çektiğini belirten ve gözyaşlarını tutamayan anne Nezahat Kutlu , “Günden güne de eriyor. 9 kiloya kadar düştü. Gazetelerde çıkan haberlerin ardından bizi apar topar ambulansla hastaneye kaldırdılar. Gazetecilerin ayrılmasının ardından bizi 3 saat sonra, ‘Bu hastalığın tedavisi yok’ diyerek evimize yolladılar” dedi “Şimdi oğlum, borcunu ödeyemediğimiz için elektriği olmayan ve yakacak kömür bulamadığımız için ısınamadığımız evde ölüme terk edildi” diyen anne devlete sığındıklarını ancak devletin kendilerine sırtını döndüğünü söyledi. Anne Kutlu “Şimdi oğlum bana bir kere bile anne diyemeden ölümü bekliyor. Oğlumun bana bir kere anne demesi için ben bin defa ölmeye razıyım. Ne olur birileri duysun sesimizi Ferhat ’ımı kurtarsın” diye feryat etti.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol