Silivri Facebook

Homini Gırtlak'ın Parası Gırtlaklarında Takıldı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Kendilerini maliye memuru gibi tanıtarak bir süredir Sivrili esnafa ‘Maliye Dergisi’ satmaya çalışan iki şahıs, Homini Gırtlak Büfe işletmecisi Özkan Kandemir’in ihbarıyla yakalandı.
Ellerindeki ‘Maliye Dergisi’ adlı yayını kendilerini maliyenin görevi memurlarıymış gibi tanıtarak esnafa satmaya çalışan şahısların devlet memuru olmadığı ve özel bir derginin satış elemanları olduğu ortaya çıktı.
 
Satış için genellikle hafta sonlarını seçen, devlet memuru izlenimi verecek şekilde giyinen şahıslar, dükkanına girdikleri esnafa maliyeden geldiklerini söyleyerek, ellerindeki dergiyi 6 YTL’ ye satmaya çalışıyordu. Son olarak Homini Gırtlak Büfe’de Özkan Kandemir’e satış yapmak isteyen sahte maliyecilerin oyunu, Kandemir’in ihbarı sonucunda bozuldu.
 
Hafta sonu meydana gelen olayda, dergi satmak isteyen şahıslara kimliklerini soran Özkan Kandemir, şahısların gerçek maliye memuru olmadıklarının anlaşılması üzerine Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu.
 
Geçtiğimiz aylarda benzer duruma ilişkin kamuoyunu bilgilendiren, gazetemiz aracılığı ile olayı ilgili mercilere duyuran Kandemir “ geçen sefer bu arkadaşlarmıydı tam hatırlayamıyorum. Anak vergi dairesi ve Maliyedeki yetkililer ile görüşmüştük ve bu şahısların Maliye ya da vergi dairesi ile ilgilerinin bulunmadığını öğrenmiş ve Değişim gazetesi aracılığı ile kamuoyunu uyarmayı yurttaşlık görevi olarak addetmiştik. Bugün yine geldiler ve artık bu iş hukuk yoluyla çözülmelidir. Arkadaşlardan şikayetçiyim” dedi.
 
Bu arada olay yerine gelen sivil polis ekipleri, kimlik kontrolünde bulunduğu şahıslarları, sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.
 
Sahte maliyecileri yakalatan Kandemir; “Dükkana girip kendilerini maliye memuru gibi tanıtıyorlar. Ellerindeki dergiyi de sanki almaya mecburmuşuz gibi gösterip 6 YTL’ye satmaya çalışıyorlar. Bazı esnafımız bu tuzağı yiyor. Bu adamlardan kesinlikle davacı olacağım. Hatta derginin sahibinden de davacı olacağım. Esnafın canını yakmak neymiş görsünler” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol