Silivri Facebook

M Plakalı Taksiler İsyanda
AVUKAT BİLE TUTTULAR
Silivri ve civarında faaliyet gösteren yaklaşık 90 civarındaki taksici esnafı Av. Nursafa Pandar'ı da vekil tayin ederek dava açıp haklarını arama yoluna gittiler.
 
Silivri ve civarında faaliyet gösteren yaklaşık 90 civarındaki taksici esnafı Av. Nursafa Pandar'ı da vekil tayin ederek dava açıp haklarını arama yoluna gittiler. Ne yazık ki davayı kaybeden taksiciler özellikle şoförler ve otomobilciler esnaf odalarına ateş püskürerek 'Bizler İstanbul'da faaliyet gösteren sarı plakalı taksilerle aynı vergiyi ödemekteyiz. Bütün sorumlulukları yerimize getirmemize rağmen mağduriyetimizle kimseler ilgilenmiyor.  İstanbul'a giremiyoruz, bölgemizden dışarı çıkamıyoruz.  Ya renklerimiz değiştirilsin ya da bölge sınırı kalksın. Bizler de İstanbul içerisindeyiz. Büyükşehir yasasıyla bu daha da belirginleşti. Bütün bunlara rağmen bize üvey evlat muamelesi yapılmakta. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.' Dediler.

MAHKEME RED ETTİ
Özet olarak, 3030 sayılı kanuna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında, 5216 sayılı kanuna göre   İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan alanlarda ise İl Trafik Komisyonu kararları doğrultusunda faaliyet gösteren farklı renk ve seri plakaları bulunan ticari minübüs ve taksilerin il sınırları dahilinde çalıştırılmalarının uygun olmayacağına ilişkin 2005/2-4 sayılı İstanbul Büyükşehir Belediye Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü işleminin; kamu yararı ve hizmet gerekleri ile bağlaşmadığı, daha önce Ankara ve Yalova illerinde karşılaşılan benzer olaylarda çalışma izninin verildiği hususları ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açılan dava 3. İdare Mahkemesince red edildi.
 
Kaynak : Haberdar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol