Silivri Facebook
banner88

Önce Galatasaray'lıydı, Şimdi Yeşil Kartlı
 
Kaynak : Takvim
 
HİÇBİR DESTEK GÖRMEDİLER
Takvim Gazetesi `nin haberine göre Sarı-kırmızılı yöneticiler, bir `Geçmiş olsun`dan sonra Alper `in yüzüne bakmaz oluyor. Ne Adnan Polat , ne Adnan Sezgin , ne Abdurrahim Albayrak arayıp sormuyor. Oğlunu Silivri `den büyük ümitlerle Galatasaray `a getiren baba Şinasi Tezcan, yönetimin ameliyat için "Yeşil kart al" bile dediğini söylüyor.
 
Bir baba, 2 oğlunu birden futbol aşkına Galatasaray `a verdi. Ve o çocuklardan biri büyüdü, 3 milyon dolar fiyat biçilen bir yıldız oldu. Ancak bir gün ayağı kırılınca kulüp, aileye `yeşil kart` tavsiye etti! Baba ise haklı isyanını dile getirdi: Zor günümüzde kimse yok.
 
Tam parlayacakken sönen yıldızlardan birisi oldu Galatasaraylı futbolcu Alper ... 12 yaşındayken, Silivri `den otobüslerle kardeşiyle birlikte Florya `nın yolunu tutuyordu. Tam 18 yıl bu böyle sürüp gitti. Baba Şinasi Tezcan, bir oğlunu 10, diğerini 12 yaşında Galatasaray `a teslim etmiş, yemeden, içmeden, evlatlarının iyi birer futbolcu olması için çabalıyordu.
 
MALINI SATTI
Çocuklar da onun yüzünü kara çıkartmadı. Küçük oğlu Fatih , genç takımda kaptanlık yaptı. Büyük oğlu Alper ise yetenekleriyle bir anda parladı. Galatasaray `ın UEFA kupasını kazanan efsane kadrosundaki bir yıldızdı. 19`undayken `Hagi `nin veliahtı` denildi. Baba Şinasi Tezcan çocuklarını yetiştirmek için Silivri `deki arazisini, 2 dairesini ve bir dükkanını sattı ama oğlunun başarısı için bu durumu gururla karşıladı. Ta ki o talihsiz maça kadar...
 
11 AMELİYAT GEÇİRDİ
Galatasaray -Bologna karşılaşmasında Alper `in ayağı kırıldı... Ve genç yıldıza 3 milyon dolar fiyat biçen yöneticiler, "Geçmiş olsun" dileğinden sonra ortadan kayboldu. Tezcan ailesi acılarıyla baş başa kaldı. İlk ameliyatta yanında yer alan futbolcular da Alper `i yalnız bıraktı. Talihsiz genç, SSK hastanelerinde 11 ayrı ameliyat geçirdi. 2 yıl futboldan uzak kaldı. Son ameliyat, o dönemki Silivri Belediye Başkanı`nın yardımları ile yapıldı. Şimdi, tüm varlığını kaybetmiş ve yapayalnız...
 
"TEDAVİ MASRAFLARI İÇİN BOŞANMAYI DÜŞÜNDÜM"
Baba Şinasi Tezcan, oğlunun tedavi sürecinde kulübe giderek durumunu anlattığını belirtti. Kederli baba, daha sonra olanları şöyle özetledi: "Bir iki hafta geçtikten sonra beni kulüp doktorları ve sağlık kurulu başkanı aradı. Oğlumun tedavisini sürdürmem için yeşil kart çıkartmamı tavsiye etti. Ben bu sözleri anlayamamıştım! Ama çaresizdim. Gittim kaymakamlığa. O zaman Bağkur `dan bir sosyal güvencemiz vardı. Yetkililer, yeşil kart alabilmem için şartların oluşmadığını söyledi. Hatta o zaman bir görevli bana eşimden boşanırsam ancak alabileceğimi söyledi. Bunu bile düşündüm."
 
FATİH TERİM `E MESAJ
Galatasaray sevgisini içinden hiç çıkartmadığını belirten Alper Tezcan , babasının üzüntüsünü anladığını ama geleceğe bakmak gerektiğini söylüyor. Kaderinde bunu yaşamak olduğunu belirten Alper , "Demek ki benim Galatasaray `daki kısmetim bu kadarmış. O talihsiz olayı yaşamasaydım belki bugün çok farklı yerlerde olacaktım ama bir kere oldu. Ben şimdi geleceğe bakıyorum. Futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Yeteneğim, kendime güvenim tam" diyor. Şu anda Burdurspor`da hem antrenörlük hem de futbolculuk yapan talihsiz yıldız , Fatih Terim `e büyük saygı duyuyor ve ekliyor:
Fatih Hocam lütfen bana yardım et...
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol