Silivri Facebook
banner88

15 BİN KİŞİ AYNI SOFRAYI PAYLAŞTI...

SİLİVRİ’DE 19 MAYIS VE RAMAZAN COŞKUSU BİR ARADA

Silivri Belediyesi’nin düzenlediği Gençlik Yürüyüşü ve 100. Yıl İftar Programı’nda katılan 15 bini aşkın Silivrili 19 Mayıs ve Ramazan ayı coşkusunu bir arada yaşadı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Silivrililer şehrin sokakları doldurdu. Kaymakamlık binası arkası 19 Mayıs Meydanı’nda buluşan binlerce kişi bandolar ve ellerde Türk Bayrakları eşliğinde kortej oluşturarak Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü. Silivri Motosiklet Kulübü, Piri Mehmet Paşa İlkokulu İzcileri, Taekwondo Kulüplerinin de yer aldığı renkli Gençlik Yürüşü’ne Silivri Kaymakamı Ali Partal, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Can Dağaşan, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile birçok Silivrili katılım gösterdi. Gençlik Yürüyüşü, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.

YILMAZ: “BU VATAN KİMSESİZ DEĞİLDİR”

Ezan okunmasının hemen ardından konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz binlerce Silivriliye şöyle seslendi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmalarının üzerinden tam 100 yıl geçti. Bir asır öncesinde yaşanan olayları gözümüzde canlandırdığımızda; vatanın tüm kaleleri zaptedilmiş, orduları dağıtılmış, savunma ve saldırı gücü yitirilmiş, milletimiz bitkin ve çaresiz düşmüştür. İşte bu ahvalde bir milletin yeniden şahlanışının ilk adımı Samsun’dur. Aradan 100 yıl geçmesine rağmen Türk Milleti’nin uyanış ve şahlanışından rahatsız olan hain odaklar, diz çöktürmek için an kollamaktadır. Dün haykırdığımız gibi bugün de söylüyoruz; vatanımız sahipsiz değildir, bu vatan kimsesiz değildir. Milletimizin şanlı geçmişi, şanlı bir geleceğin habercisidir. Hangi şart ve ortamda olursa olsun daima ileriye gideceğiz; her zaman hedefe yürüyeceğiz. Hedefimiz; daha güçlü bir Türkiye’nin inşasına yerelden genele omuz vermektir. Kurtuluş Savaşı’nın Türk gençliğine armağan edilmesi, gençliğe olan güvenin bir vesikasıdır. Cumhuriyetimiz gençlerimizin omuzlarında ileriye taşınacaktır. Bu düşüncelerle, kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 100. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milliyetçi kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Sofralarımızın bereketi daim olsun.

“DÜNYA ÜLKELERİ İLE YARIŞAN, ÖNCÜ BİR GENÇLİK YETİŞTİRMELİYİZ

Biz yola çıkarken şunu ifade ettik; hanımefendilerle, onların çocuklarıyla ve gençlerle yol yürüyeceğiz dedik. Sizin çocuklarınız benim çocuklarım, sizin gençleriniz benim gençlerim. Biz Silivri’de, İstanbul’da ve Türkiye’de dünya ülkeleri ile yarışan, öncü bir gençlik yetiştirmeliyiz. Bugün aramızda, her yarışında Avrupa’da ve Dünya’da herkesi geride bırakan Türk gençliğinin gururu Kenan Sofuoğlu aramızda. O’na sizlerden kuvvetli bir alkış istiyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi Türk genci spor, sanat, bilim ve fende hep ama hep önde, Atatürk’ün izinde, O’nun ilke ve inkılaplarına bağlı kalmalı. Silivri’de yaşayan gençler, sizlere verdiğim tüm sözleri tutacağım. Kültür Merkezi’ni, Gençlik Merkezi’ni Silivri’mizde birlikte inşa edeceğiz. Spor, sanat, kültür, edebiyat gibi her alanda sizlerle bir abi kardeş gibi birlikte olacağım. Bu duygu ve düşüncelerle Gönül Soframıza gönlünü açıp, ekmeğini ve aşını bizlerle bölüşen tüm Silivrili hemşehrilerime sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Hepinizi cenabı Allah’a emanet ediyorum.”

PARTAL: “GENÇLERİMİZ DURMAKSIZIN ÇALIŞMALI HEDEFE ULAŞMALI”

Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bundan tam 100 yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Samsun’a çıktı. Kurtuluş Savaşı’nın ilk meşalesi burada yakıldı. Aynı zamanda Cumhuriyetimizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Bu anlamlı ve özel günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlerimize

armağan etti. Atatürk gençlerimize çağdaş, uygarlık düzeyine ulaşması için hedef gösterdi. Gençlerimiz de durmaksızın çalışmalı, bu hedefe ulaşmalıdır. Sanatta, kültürde, bilimde teknolojide devamlı ilerlemedir. Bizlerde bu gençlerimize her zaman sahip çıkacağız. Onların önlerini açacağız. Ben gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı, milleti, bayrağı için şehit düşen, canlarını feda eden askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Muhterem gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle hepinizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Ramazan’ın ülkemize, bölgemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah sofralarımız bereketli olur, oruçlarımız kabul olur. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Silivri Belediyemize ve Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz beye de teşekkürlerimi sunuyorum.”

15 BİN KİŞİ AYNI SOFRAYI PAYLAŞTI

Gençlik Yürüyüşü’nün hemen ardından Silivri Sahili’nde, Milli Mücadele’nin başlangıcının ve 19 Mayıs’ın 100. Yıl dönümü iftar yemeği gerçekleştirildi. Sahil kordonu boyunca binlerce masa kurularak Silivrililer aynı sofrada oruçlarını açtı. İftar duasını İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş yaparken, 15 bini aşkın kişinin bir araya geldiği iftar sofrasında Ramazan ayının manevi coşkusu yaşatıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol