Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ: “İSTANBUL’DA ÇÖPÜNÜ KENDİ TOPLAYAN TEK BELEDİYEYİZ”

BAŞKAN YILMAZ: “İSTANBUL’DA ÇÖPÜNÜ KENDİ TOPLAYAN TEK BELEDİYEYİZ”

Temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere araç bağışları almaya devam edeceklerini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçen 10 yılda 16 aracın hibe yöntemiyle alınmış olduğunu ancak bazılarının meclise dahi getirilmediğini söyleyerek, “Ama biz ne yapıyoruz? Muhalefet kanadında olan arkadaşlar ile fikir alışverişi yapılıp gizli bir iş olmasın diyoruz ve önce komisyona göndererek sonra oyluyoruz.” dedi.

Silivri Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı 2.birleşiminin 1.oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 1.birleşime ait tutanakların oy birliğiyle kabul edilmesiyle toplantı başladı. Grup başkanvekillerine söz vermeden önce açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İdlib’de rejim unsurlarınca yapılan saldırıda bu hafta içerisinde şehit olan 3 askerimize Allah’tan rahmet diledi, yaralı Mehmetçiğimize de şifa temennisinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Filiz Güler, CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, AK Parti Meclis Üyesi Sami Barlas ve meclis üyelerinin gündem dışı dilek ve temennilerinin ardından gündem maddelerine geçildi. 1.gündem maddesinde yer alan Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 39 ada, 55 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki Silviya Otel’in kat maliklerine ait hisseler ile belediyeye ait hisselerin takas edilmesi ve satışı ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okundu. Bina ile ilgili devam eden mahkeme sürecinin bulunması ve detaylı inceleme gerektirdiği için bekletilmesi uygun görüldü. Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

2.gündem konusu, mülkiyeti belediyeye ait Fatih Mahallesi, 97 ada 220 ve 52 parsel sayılı taşınmazların verici kulesi ve telsiz role istasyonu için İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsisi ve bu konuda protokol hazırlanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi oldu. Hukuk komisyonunun uygunluk raporu, belediye meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin 3. Maddesinde yer alan, Silivri Belediyesi ile İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile sağlık taraması ve eğitimi konusunda ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu konuda protokol hazırlanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşüldü. Komisyon tarafından uygun bulunan rapor meclis üyelerince de oy birliğiyle kabul edildi. 4.gündem maddesindeki Ayyıldız Hazır Beton ve Turizm Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından 34 UJ 4480 plakalı ve 34 UJ 170 plakalı, hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonlarının belediyeye bedelsiz olarak hibe etme talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 5. gündem maddesinde yer alan ve Silivri sınırları içerisinde yaşayan ilköğretim okullarındaki 8’inci sınıf öğrencileri arasında 2020 yılı LGS sonuçlarına göre ilk 5’e giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Raporun okunmasının ardından oy birliği ile kabul edildi.

Son gündem maddesinde bulunan, meclis bünyesinde Depreme Hazırlık Koordinasyon Komisyonu oluşturmasıyla ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi yapıldı. Hazırlık çalışmalarının devam etmesi ve öncesinde teknik bir toplantı ile değerlendirilmesi amacıyla bekletilme kararı oy birliğiyle alındı. 

“GEÇMİŞ DÖNEMDE MECLİS’E GELMEDEN ALINAN BAĞIŞLAR VAR”

Gündemin 4. Maddesindeki iki adet çöp kamyonu hibesiyle ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, bu bağışların, firmaların imar probleminden dolayı ya da herhangi bir faaliyet alanından kaynaklı yapılıp yapılmadığını sordu. Komisyonda CHP’li meclis üyelerinin de bulunduğunu, tüm şeffaflığıyla incelendiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, Kırkıcı’ya verdiği cevapta geçmiş yıllarda yapılan bağışları örnek gösterdi. Son 10 yıl içerisinde 16 aracın hibe yöntemiyle belediyeye alındığını söyleyen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Karşılıksız bağış alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Belediye meclisinde oylanan bir maddenin komisyona gitmesine gerek yok. Ama biz ne yapıyoruz? Muhalefet kanadında olan arkadaşlar ile fikir alışverişi yapılıp gizli bir iş olmasın diyoruz. Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderiyoruz. Benden önceki yani sizlerin de içerisinde bulunduğu dönemde 10 yıl da 16 adet hibe araç almışsınız. Siz geçen mecliste bana ‘Plan ve Bütçe Komisyonu yetmez. İmar Komisyonu da bu işe dâhil olsun’ diye bir öneride bulunmuştunuz. Ben de şık ve etik bulmadığım için reddetmiştim. Şuanda meclis kararı ile bunlar alınabiliyor. 15 Mart tarihinde Çevre Bakanımız Sayın Murat Kurum’un söz verdiği 2 adet hibe kamyon da şartsız gelecek. Bunlar böyle devam edecek. Ama 10 yıl içerisinde 16 adet hibe alınmış bu hibelerden 1 hibe komisyon havalesi yok, 8 hibe meclis kararı ile alınmış komisyona havale yok, 3 adet hibe meclise dahi gelmemiş yalnızca başkanlık oluruyla kabul edilmiş. 1 adet hibe enteresan bir şekilde başkanlık dahi yok, encümen kararıyla alınmış. Son 3 hibe yine aynı şekilde mecliste karar alınmış komisyona havale edilmemiş. Bunu da hem sizlerle hem de değerli Silivri kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bizler mümkün mertebe komisyonlarda görüşülüp, değerlendirilmesini istiyoruz. Ben Silivri Belediyesi’nin bütçesini tasarruf ederek, gelirleri arttırarak denk bir bütçeye getireceğim. Sonuç olarak baktığımızda İstanbul’da çöpünü ihale ile değil kendi bünyesinde toplayan tek belediyeyiz.”

“KAHVEHANELERDE OKUMA KÖŞELERİ OLUŞTURACAĞIZ”

Kütüphane Haftasıyla ilgili mesajın okunmasından sonra bilgilendirme yapan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak köy okullarından başlayan bir proje hayata geçirdik. En uzak köylerimizden Sayalar dahil 14 okulumuzda ‘Kütüphanesiz köy okulu kalmasın’ diyerek kütüphanelerin yapımını gerçekleştiriyoruz. Kütüphaneler yalnızca mobilya, masa, sandalye bulunan yerler değil; öğrencilerin faydalanacağı eserlerin yer aldığı, öğrencilerimizin kendini geliştirebileceği yerlerdir. Köyler bittikten sonra merkezdeki okullarımıza kadar kütüphaneleri tamamlamış olacağız. Ayrıca ilk defa paylaşıyorum, köylerimizdeki kahvehanelerden başlayarak mini okuma köşelerini de hızlıca hayata geçireceğiz.” dedi.   

“YEDAM SİLİVRİ’YE HAYIRLI OLSUN”

1-7 Mart Yeşilay Haftasıyla ilgili konuşan Başkan Yılmaz, şu bilgilendirmeyi yaptı: “Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) Silivri’ye de açılmasını uygun gördük. Yaptığımız istişareler neticesinde Selimpaşa’da, daha önceki belediye başkanlarımız tarafından restore edilmiş eski evlerden bir evi YEDAM’a tahsis ettik. İnşallah bundan sonra gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulma noktasında faydalı hizmetleri olur. Aynı zamanda ailelerin de psikolojik olarak desteklendiği merkezler. Buradaki uzman arkadaşlar tarafından bir hizmet verilecek. Gayretlerinden dolayı dernek başkanımız Ülkenur Büke hanıma da teşekkür ediyorum.”

BAKAN SOYLU’YA OKUL TEŞEKKÜRÜ

Oturumu kapatmadan önce Silivri’de devam eden hizmetlerle ilgili bilgiler paylaşan Başkan Yılmaz, 26 Eylül’de yaşanan depremden etkilenen Çeltik İlkokulu’nun yapı ruhsatını onayladığını belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği sözden dolayı teşekkür eden Yılmaz, müteahhit firmanın çalışmalara başladığını söyledi.

“GÜMÜŞYAKA SAĞLIK OCAĞININ TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Başkan Yılmaz, sağlık yatırımlarıyla ilgili olarak ise Gümüşyaka Mahallesi’nde sağlık ocağı yapımının başladığını ifade ederek önümüzdeki günlerde temel atma töreni gerçekleştireceklerini söyledi ve ekledi: “Eski sağlık ocağının eski depremden dolayı bir hasarı vardı. Yıkıldı ve şimdi yeniden yapılıyor. Aslında okullar, güvenlik yatırımları ve sağlık hizmetleri gibi birçok konu belediyenin sorumluluk alanında olmamasına rağmen belediyenin omuzlarına bırakılmış durumunda. Bizler kaynakları doğru kullanarak yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ölçer ailesine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.  

“KUZEY MARMARA OTOYOLUNUN SİLİVRİ’YE BÜYÜK KATKISI OLACAK”

Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek Kuzey Marmara Otoyolu’yla ilgili de konuşan Yılmaz, “İstanbul, Kocaeli ve Sakarya hattında inşa edilen Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde önemli bir aşamaya geçildi. Projenin, Avrupa ayağında yer alan ve son halkayı oluşturan Kınalı-Çatalca ayrımına kadar olan bölümde inşaat çalışmaları tamamlandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Pazar günü saat 15.00’da Kınalı mevkiinden açılacak. Önemli bir yatırım. İstanbul trafiğini önemli ölçüde hafifletecek. Silivri’yi de ciddi katkı sağlayacak yatırım. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm meclis üyelerimizi ve vatandaşlarımızı davet etmek istiyorum.” dedi.    

"VİCDAN SAHİBİ HERKES YARDIM ETMELİ"

Son olarak Edirne sınırındaki mültecilere yaptığı ziyaretten bahseden Başkan Yılmaz, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla kurulan göçmen kreşi için 0-10 yaşındaki çocukların ihtiyacının karşılandığı yardım tırının teslimatına eşilik ettim. Çocukların orada yaşadığı dram çok üzücü. Oradaki insanların vicdan sahibi herkesin yardımına ihtiyacı var.Mültecilerin ülkelerindeki kaynakları kullanıp zenginleşen ülkelerin, maalesef ki o insanlara uyguladıkları muamele kabul edilebilir değil. Devletimizin aldığı bu kararı yerinde buluyorum. Hem Avrupa Birliği hem dünya kamuoyu bu probleme kalıcı bir çözüm bulur diye düşünüyorum.” diye konuştu.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol