Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ KADINA ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

BAŞKAN YILMAZ KADINA ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Silivri Belediyesi, Silivri Kent Konseyi ve Silivri Kadın Girişimciler Derneği işbirliğinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” yürüyüşü düzenlendi. 19 Mayıs Meydanı’nda toplanan duyarlı vatandaşlar, “Kadına Şiddete Hayır” yazılı turuncu tişörtler giydi. Erkeklerin de katılım göstererek desteklediği yürüyüşte el dövizleri ile “Hakkımı Çalma, Susma, Şiddetle Mücadele Et” sloganlarını atıldı. Atatürk Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşe bazı vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerinden alkışlar ile destek verdi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve eşi Ezgi Yılmaz, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Silivri Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Gülgün Narinç, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri ve Silivrili birçok vatandaş yürüyüşe katıldı.

BAŞKAN YILMAZ: “5 YIL BOYUNCA ELİNİZİ HİÇ BIRAKMAYACAĞIM”

Atatürk Meydanı’nda toplanan kalabalığa eşi Ezgi Yılmaz ile birlikte seslenen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduktan sonra, siyasi hayatta, ekonomik hayatta, sosyal hayatta kadın varsa biz bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Ama o günkü kazanımlar tabi ki yeterli değil.  Hiç unutulmasın ki Avrupa’da birçok ülkede kadına seçme seçilme hakkı verilmemişken, Ata’mız Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdi. Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk’ün yürüdüğü yola yaptıklarına baktığınız zaman hep Türk kadını Ata’nın yanında. Askeri hayat dahil, sosyal hayat dahil, iktisadi hayat dahil, akademik hayat dahil hep kadınların önünü açan bir lider olarak, yolunda hiç taviz vermeden yürümüş. Bize düşen görev ise Türk kadınına, Silivri’de yaşayan hanımefendilere sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi hayatın içerisinde daha fazla yer bulabilmeleri için destek olmak. Ben seçim kampanyam boyunca da söyledim, hep söylemeye devam edeceğim. ‘Ellerimi uzatıyorum, sizler ile beraber yol yürümek istiyorum, hep sizinle beraber yol yürüyeceğime söz veriyorum’ dedim. O uzattığım el çok şükür havada kalmadı, sımsıkı yakaladınız. Şimdi de bu kardeşinize, arkadaşınıza, bu evladınıza düşen görev, o yakaladığınız elin sizlerin ellerini beş sene boyunca hiç bırakmaması.” dedi.  

“BİZE DÜŞEN GÖREV HEP SİZİN YANINIZDA OLMAK”

Kadının önemini anlatan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Kadın denilince güzellik akla geliyor, sevgili akla geliyor, aşk geliyor, kız kardeş geliyor, anne geliyor. Bugün her birimiz ana dediğimiz zaman burnumuzun direği sızlar. İşte hayatın içerisinde hep ama hep olması gereken şey kadınların güzelliği, kadınların o hayatın içerisine verdiği çeki düzen, kattığı güzellik. Silivri Belediyesi olarak bizlere düşen görev; sizin yanınızda, sizin çocuklarınızla, sizin gençlerinizle, sizlerle bir arada olmak. Bugün kadına şiddete karşı yapılan yürüyüşler, yapılan mücadeleler, esasında yalnızca kadına karşı yapılan mücadeleler değil; tüm insanlık ve tüm canlılar için yapılıyor olması gerekiyor. Biz kadına, erkeğe, çocuğa, hayvanlara, her türlü canlıya yapılan şiddete tümden karşıyız. Her zaman sizinle yol yürüyecek bir belediye başkanı olarak selamlarımı, saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.” Başkan Yılmaz’ın konuşma yapmasının ardından yürüyüş sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol