Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ KOLTUĞUNU ÖZEL ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ

BAŞKAN YILMAZ KOLTUĞUNU ÖZEL ÖĞRENCİLERE DEVRETTİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel öğrenciler Mehmet Aslan Akdeniz ve Mehmet Zahit’e koltuğunu devretti.

Silivri Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz özel misafirlerini makam girişinde karşıladı. Eğitmenleri ve aileleri ile birlikte Silivri Belediyesi’ne gelen çocuklardan Mehmet Aslan Akdeniz ve Mehmet Zahit, temsili olarak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Özel çocuklar, kendi el emekleri ile yaptıkları ve üzerinde ismi yazılı çikolata kutusunu Başkan Yılmaz’a hediye etti.

TEMİSLİ BAŞKAN AKDENİZ TALEPLERİ AKTARDI

Temsili Belediye Başkanı özel eğitim öğrencisi Mehmet Aslan Akdeniz, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a misafirperverliği için teşekkür etti. Özel bireylerin sorunlarını ve taleplerini aktaran Temsili Başkan, “Öncelikle sayın belediye başkanıma böylesine anlamlı bir günde bizi kabul ettiği için teşekkür ederiz. Buraya gelme amacımız hem sizi ziyaret etmek hem de yetersizliğimizden dolayı yaşadığımız bazı engelleri dile getirmek. Belediyeniz bünyesinde özellikle özel eğitime yönelik küçük kardeşlerimiz için kreşler açmak, ulaşımın ve yürüme alanlarının yetersiz olduğu yerlerin özel bireylere göre düzenlenmesi ve engelli bireylere yönelik iş imkânlarının arttırılmasını talep ediyoruz. Benim ve buradaki bütün arkadaşlarımın taleplerini dile getirmekten büyük onur ve şeref duyuyorum.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ”

Engelli vatandaşlarımızın tüm sıkıntılarını bildiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, yapılan çalışmaları aktardı. Engelsiz Park Projesi’nin müjdesini veren Başkan Yılmaz, kısa bir süre sonra başlanacağını ifade ederek, “Öncelikle ben de sizi belediyemizde ağırlamaktan duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum. Esasında şehrin belediye başkanlarına, yöneticilerine düşen görev, engelsiz bir şehir oluşturmak. Çünkü her birimiz birer engelli adayıyız. Ailelerimizin bu konularda çektiği zorlukları yok etmeliyiz. Bu konuları biliyor ve takip ediyorum. Engelli kardeşlerimize engelsiz bir şehir oluşturabilmek için el ele vermemiz gereken konular var. Bu konularda sivil toplum örgütlerine düşen görevler de var. Kreşlerin, bakım evlerinin hepsinin planlamalarını yapıyoruz. Belki de İstanbul’da tek olacak Engelsiz Park Projesi’yle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sizlerin derdi bizim derdimiz. Biz bu şehirde yaşayan tüm paydaşların derdi ile dertlenmek durumundayız. Bunu başarabilirsek bize verilen görevi tam olarak yapmış oluruz. O yüzden ben tekrar tekrar burada sizleri ağırlamaktan duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum.” şeklinde konuştu. Başkan Yılmaz, misafirleri ile tek tek sohbet ederek çeşitli ikramlarda bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol