Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ KÖY ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

BAŞKAN YILMAZ KÖY ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çeltik, Yolçatı ve Seymen mahallelerinde vatandaşlarla buluşarak ihtiyaçların giderilmesi için talimat verdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçenin 35 mahallesini kapsayan inceleme ve tespit ziyaretlerine devam ediyor. Özellikle ilçe merkezine uzak mahallelerden başlayarak hemşehrileri ile buluşan, taleplerini ve önerilerini dinleyen, sorunlara yerinde çözümler üreten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yoğun tempo ile ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Salı günü Çeltik, Yolçatı ve Seymen mahallelerinde incelemeler yapılırken, hizmetlerin hayata geçirilmesi için gerekli talimatlar verildi. Tespit ve talep edilen eksikler en kısa sürede tamamlanacak.    

ÇELTİK MAHALLE EVİ TÖRENLE AÇILACAK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, üç mahalleyi aynı gün içerisinde ziyaret ettiği programında ilk olarak Çeltik Mahallesi’ndeydi. Muhtar Behzat Demir’den aldığı bilgiler ile köy kahvehanesini inceleyen Başkan Yılmaz, bu ay içerisinde faaliyete başlayan Çeltik Mahalle Evi’ni ziyaret etti. Henüz açılış töreni yapılmayan ancak eğitimin başladığı mahalle evinde kadınları dinleyen Başkan Yılmaz, ihtiyaçların karşılanması için talimat verdi. Mahalle evi aynı zamanda okuma evi olarak da düzenlenecek. Aynı bina içerisinde bulunan muhtarlıkta da yine boya ve bakım işlemleri yapılacak.

DEPREME DAYANIKSIZ İLKOKUL YIKILARAK YENİSİ YAPILACAK

Çeltik Mahallesi’ndeki mevcut ilkokulu teknik ekibi ile birlikte inceleyen Başkan Yılmaz, bu okulla ilgili üç ay boyunca hummalı çalışma yapıldığını ifade etti. Mevcut ilkokulun ve anaokulunun deprem nedeniyle risk taşıdığını ve yıkılacağını ifade eden Başkan Yılmaz, aynı alanda 8 derslikli modern, sağlıklı yeni bir okul yapılacağının bilgisini verdi. Mahallenin mevcut sağlık evini de inceleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, hızlıca yenilenmesi gerektiğini söyleyerek ilgili kurumlar ile gerekli görüşmelerin yapılacağını aktardı.

KAPALI PAZAR YERİ, CAMİ VE YOLLAR İNCELENDİ

Çeltik Mahallesi kapalı pazar yerini gezen Başkan Yılmaz, düğünlerin yapıldığı bu alanın yalnızca güney tarafının açık kalması, diğer alanların kapatılması, aydınlatma ve boya işlemlerinin de hızlıca yapılması yönünde talimat verdi. Saha gezisi sırasında yol, asfalt ve kaldırımları da inceleyen Başkan Yılmaz, özellikle bazı sokakları not aldırdı. Başkan Yılmaz, köy camiini de inceleyerek tuvaletlerin onarılması, bahçede yeşil alan düzenlemesinin yapılması yönünde talimatlar verdi.

FUTBOL SAHASI ELDEN GEÇECEK

Yeşil alan futbol sahası ve çocuk parklarını inceleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sahada zemin iyileştirme yapılmasını, korner direkleri yerleştirilmesini, aydınlatma ve projektörlerin kontrol edilmesini not aldırdı. Yine sahaya iki yedek kulübesi de yerleştirilerek, mevcut soyunma odalarının bakımı yapılacak.

YOLÇATI’YA MAHALLE EVİ VE ÇOCUK OYUN ODASI

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ikinci durağı Yolçatı Mahallesi oldu. Muhtar Samet Aktaş ve mahalleli kadınlar ile bir araya gelen Başkan Yılmaz, hemen saha ziyaretlerine başladı. Kahvehane üzerinde bulunan odaları inceleyen Başkan Yılmaz, koşulları uygun alanlardan birinde hızlıca mahalle evi organize edilmesinin ve hızlıca bir çocuk oyun odasının yapılmasının talimatını verdi. Geçtiğimiz aylarda mahallelerinden alınarak Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’nde tiyatro seyrettirilen kadınlar Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a yeniden teşekkür etti. Kadınların taleplerini önemseyerek kulak veren Başkan Yılmaz projelerin devam edeceğini aktardı.

KÖY HAVUZU MAHALLEYE YAKIŞIR HALE GETİRİLECEK

Köy meydanındaki mevcut havuzu teknik personeli ile inceleyen Başkan Yılmaz; modern, şık ve estetik bir yenileme yapılmasını, mahalleye yaraşır hale getirilmesini not aldırdı. Yine kahvehane ve muhtarlığın bulunduğu hizmet binasının da bakım ve boya işlemleri biran önce başlayacak. Cadde üzerinde araç trafiğine sorun oluşturan, olası kazalara neden olan çöp konteynerleri için ise kaldırımlarda cep çalışması yapılacak. Diğer yandan mevcut düğün salonundaki eksikler giderilerek duvarların boyası, çatı tamiratı, sahne ve camların yenilemesi ile temizliği kısa sürede yapılacak. Mahallenin uygun yerlerine ise köy pazar tezgâhları yerleştirilecek.

SEYMEN MAHALLESİ DÜĞÜN SALONU BAKIMA GİRECEK

Programın son durağı ise Seymen Mahallesi oldu. Muhtar Bahattin Gença ile birlikte ziyarete başlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilk olarak kahvehanede oturan hemşehrileri ile selamlaştı. Bakımsız ve kötü durumdaki Seymen Düğün Salonu’nu inceleyen Başkan Yılmaz, yine bu salonun da bakımı için not aldırdı. Çatıdaki büyük sorunu halletmek adına izolasyon veya yeni bir çatı imalatı yapılacak.

MAHALLE EVİNDE ÜRETEN KADINLARA YÖNELİK İŞBİRLİKLERİ

Seymen Mahalle Evi’nin bahçesinde ve eğitim alanlarında incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz kadınlara taleplerini sordu. Bahçeye hızlıca bir Atatürk büstü yapılmasının talimatını veren Yılmaz, mahalleli kadınların yaptığı el ürünlerinin alıcı ile buluşması, kadınların ev bütçelerine katkı sağlaması için yeni girişimler ve işbirlikleri yapılacağını ifade ederek kolaylıklar diledi.

ÇAY EVİ İÇİN TESPİTLER DEVAM EDECEK

Seymen Mahallesi’nde yer alan spor sahasında ve çocuk parkında incelemeler yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu alanda kadınların işleteceği bir çay evi düşündüklerini ifade etti. Mahallelilerin yoğun talep ettiği ve mahallelerde çekim alanları oluşturacak çay evleri için tespitler devam edecek.

SU TARİFESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Köy kahvehanelerinde yapılan toplantıda vatandaşların su fiyatlarını sorması üzerine bilgilendirmede bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, süreci takip ettiklerini belirtti. Silivri’de Yolçatı, Alipaşa, Gazitepe, Küçükkılıçlı, Büyükçavuşlu ve Kadıköy mahalleleri olmak üzere İstanbul’da 33 köyün yeniden indirimli tarifeden su kullanması için gerekli adımlar atıldığını belirten Başkan Yılmaz, köylerde tarlasını hayvanını sulayan vatandaşlar ile Nişantaşı’nda Bebek’te havuzunu sulayan vatandaşların aynı tarifeden su kullanmaması gerektiğini ifade etti. Bu nedenle konuyu yakından takip ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Tüketici Hakem Heyeti’nin kararını bekliyoruz. Oradan gelecek karar önemli. Eğer beklediğimiz karar çıkmazsa TBMM’ye taşıma gayretinde olacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol