Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ’DAN 1 KASIM MESAJI...

BAŞKAN YILMAZ’DAN 1 KASIM MESAJI
1 Kasım Silivri’nin Kurtuluş Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri’mizin eşsiz coğrafyasının farkında olarak hareket edip, gelecek nesillere müreffeh bir Silivri emanet etmeliyiz.” dedi.   

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 1 Kasım Silivri’nin Kurtuluş Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı:   
“Kıymetli Silivrili hemşehrilerim;
7 bin yıllık geçmişi, tarihi yapıları, coğrafi konumu, tarım alanları, turizm olanakları ve ticaret sahalarıyla eşsiz özellikleri yapısında taşıyan Silivri’miz, İstanbul’un en güzel ilçesidir. Bu güzellikler bizlere Allah’ın bir lütfu, atalarımızın bir emanetidir. 
Bundan 97 yıl önce yaşananlardan ders almalı, memleketimizin bir karış toprağının değerini iyi bilmeliyiz. İşgal edilen topraklarımızın hangi şartlar ile geri alındığını, en önemlisi binlerce şehit kanıyla sulandığını asla unutmamalıyız. Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasıyla düşman denize dökülmüş, işgal altındaki bu coğrafyamız Mudanya Mütarekesi ile düşmandan kurtarılmıştır. 
Değerli hemşehrilerim, 
Cumhuriyet Bayramımızı kıvanç ile kutladığımız bugünlerde milli ve manevi değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak, doğup büyüdüğümüz topraklara da aynı hassasiyetlerle sahip çıkmak zorundayız. 
Bu anlayış içerisinde Marka Kent Silivri hedeflerimize doğru emin adımlarla yürüyoruz. Kültür, sanat, spor ve eğitim başta olmak üzere birçok alanda planladığımız projelerin adımlarını bir bir atmaya başladık. Yatırımlarımız sayesinde çocuklarımız, gençlerimiz, kadın erkek herkesin huzurlu, konforlu ve kaliteli bir şehirde yaşayarak mutlu olması en büyük arzumuzdur. Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi ‘En yüce hizmet; karşılık, kazanç beklemeden yapılan hizmettir.’
Aziz Silivrili hemşehrilerim,  
Hizmetlerimizi hayata geçirirken bizlere düşen bir görev daha var ki, o da emperyalist güçlerin egemen olma heveslerini kursaklarında bırakmaktır. Bunu her daim başarmanın yolu ise bir ve beraber olmaktan, çok çalışmaktan, çok üretmekten ve bilim alanında ileri seviyelere ulaşmaktan geçiyor. Silivri’den İstanbul’un en büyük kurumlarına, kuruluşlarına, ülkemizin en müstesna makamlarına, dahası dünyanın her bölgesine hâkim insan yetiştirmek mecburiyetindeyiz. 
Silivri’mizin eşsiz coğrafyasının farkında olarak hareket edip, gelecek nesillere müreffeh bir Silivri emanet etmeliyiz. Yarınlarımızın bu şehri daha ileriye taşıyıp üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.
Bu düşünceler içerisinde 1 Kasım Silivri’mizin kurtuluşunu kutluyor, bu vatanı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol