Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI...

BAŞKAN YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladığı mesaj ile kutladı. Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkü arkadaşlarının 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmalarının üzerinden tam 100 yıl geçti. Bir asır öncesinde yaşanan olayları gözümüzde canlandırdığımızda; vatanın tüm kaleleri zaptedilmiş, orduları dağıtılmış, savunma ve saldırı gücü yitirilmiş, milletimiz bitkin ve çaresiz düşmüştür. İşte bu ahvalde bir milletin yeniden şahlanışının ilk adımı Samsun’dur. 1919’da ekilen milli birlik ve beraberlik tohumları filizlenerek milli kurtuluş mücadelesine dönüşmüş, Amasya, Erzurum ve Sivas kongrelerinde sonra ortaya konan azim ve inançlı duruş istiklal ile taçlanmıştır. 1922 yılında işgalci düşmanların denize dökülmesiyle yeni bir sayfa açan Türk Milleti, canıyla kanıyla elde ettiği bağımsızlığını dünyaya ilan etmiştir.
Aradan 100 yıl geçmesine rağmen Türk Milleti’nin uyanış ve şahlanışından rahatsız olan hain odaklar, diz çöktürmek için an kollamaktadır. Dün haykırdığımız gibi bugün de söylüyoruz; vatanımız sahipsiz değildir, bu vatan kimsesiz değildir. Milletimizin şanlı geçmişi, şanlı bir geleceğin habercisidir. Hangi şart ve ortamda olursa olsun daima ileriye gideceğiz; her zaman hedefe yürüyeceğiz. Çünkü biz ‘Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir’ diyen Atatürk’ün izinden gidenleriz. Açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içtik.    
Hedefimiz; daha güçlü bir Türkiye’nin inşasına yerelden genele omuz vermektir. Kurtuluş Savaşı’nın Türk gençliğine armağan edilmesi, gençliğe olan güvenin bir vesikasıdır. Cumhuriyetimizi gençlerimizin omuzlarında ileriye taşınacaktır.
Bu düşüncelerle, kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 100. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milliyetçi kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol