Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ’DAN 23 NİSAN MESAJI

BAŞKAN YILMAZ’DAN 23 NİSAN MESAJI

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz, mesajında “Bütün gayretimizle onlara daha güzel yarınlar bırakmak için çalıştığımız çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” dedi. Başkan Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli hemşerilerim,
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin alın teri, göz nuru, cepheden cepheye verdiği kurtuluş mücadelesinin ilelebet yaşayacak iradesinin mümtaz bir tecelligahıdır. Gazi Meclisimizin 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugünlerde, İlk Meclis’in aziz anıları, muhterem emanetleri, Milli Mücadele’nin eşsiz hatıraları milli vicdanda mahfuz tutulup, milli birlik ve kardeşliğimizin daha da güçlenmesine katkı verecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin tam bağımsız yaşama iradesinden doğmuş, esaret ve ezikliğe meydan okuyan tarihi vakarından bir güneş gibi parlamıştı. Güneşli bir Cuma günü, Hacı Bayram Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından, dualarla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilanı yapılmıştır. Bu Meclis öyle maneviyata sahiptir ki; kurbanlarla, tekbirlerle, inanmış yüreklerin mecmuuyla çalışmaya başlamış; istikbal aşkı, ikbal arayışlarını hamd olsun gölgede bırakmıştır.

İşte bu yüzdendir ki, manevi güneşin hiçbir suretle kapanmaması, iradesiyle aydınlattığı vatanımızın her bir köşesinin sonsuza dek var olması için çocuklarımıza emanet ve hediye edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk dediği gibi, ‘Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Egemen olmayan boyun eğmek zorunda kalır.’ Bizlere emanet edilen cennet vatanımızı ve sahip olduğumuz tüm makamları, çocuklarımıza emanet edeceğiz. Bu sebeple görevi, makamı, işi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her bir ferdi milli ve manevi değerlerini koruyup işini en iyi şekilde yapmalı, gelecek nesle hiçbir kuvvet karşısında boyun eğmeyecek güçlü bir Türkiye bırakmak için canla başla çalışmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliği şuuru ve kutsal bildiğimiz tüm emanetleri teslim edeceğimiz çocuklarımıza güvenimiz tamdır. Her ne kadar bugünlerde 23 Nisan coşkusunu sokaklara, caddelere ve meydanlara taşıyamasak da, önümüzdeki yıl daha fazlasını yapmanın ve yaşamanın sabırsızlığı içerisindeyiz.

Bu vesileyle bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İlk Meclis’in tüm mebuslarını, kurucu kahramanları ve vatanımızın bekası için canlarını seve seve veren muhterem şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 23 Nisan kutlu olsun.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol