Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ’DAN FUAR DEĞERLENDİRMESİ

BAŞKAN YILMAZ’DAN FUAR DEĞERLENDİRMESİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye olarak katıldıkları Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı’na ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Amacına uygun bir şekilde gerçekleşmiştir.” dedi.

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve sektörünü Antalya’da buluşturan Interfresh Eurasia Fuarı Cumartesi günü sona erdi. Antalya Anfaş Expo Center’da düzenlenen fuarda 16-17-18 ve 19 Ekim tarihlerinde stant açan Silivri Belediyesi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği fuarda, üreticiler ile alıcı kuruluşlar bir araya gelerek iş birliği görüşmeleri yaptı. Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) ürünleri de fuarda tanıtılırken, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz organizasyon sonrası yaptığı değerlendirmede, “Bu fuarın amacına uygun bir şekilde gerçekleştiğini özellikle ifade etmek istiyorum.” diye konuştu. Silivri’nin toprak zenginliğinin her platformda anlatılacağını belirten Başkan Yılmaz, yeni fuarlara katılım mesajları verdiği açıklamasında şunları söyledi: “Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı’na katılarak Silivrili üreticilerimiz ve çiftçi kuruluşlarımızın kıymetli mensuplarını sektör temsilcileri ile bir araya getirdik. Silivri Belediyesi olarak ilçemizin toprak zenginliği, potansiyelleri ve hedeflerimizi anlatma ve çalışmalarımızı sergileme şansı yakaladık. Bu fuarın amacına uygun bir şekilde gerçekleştiğini özellikle ifade etmek istiyorum. İlerleyen zamanlarda benzer buluşmalara katılmaya özen gösterecek ve üreticilerimizin yeni pazarlara ulaşmasına zemin hazırlayacağız.  

“ÜRÜNLERİMİZİN İHRACATI YAPILMALI”

Biz bir ufuk koyduk, ‘Marka Kent Silivri’ dedik ve bu marka kentte üretim yapan herkesin il dışına, ülke dışına, dünyanın her yerine ürünlerini satması ve ihracat yapması gerektiğini söyledik. Silivri Belediye Başkanı olarak ben köylümüzün, çiftçimizin, sanayicimizin, ülke ekonomisine katkı sunacak kim varsa önüne düştüm ve yol açmak için tüm gayretimi gösteriyorum. Onların da bu çabalarımıza omuz vereceğine inanıyorum.

“GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK ÜSSÜ OLMALIYIZ”

Silivri’miz tarım, gıda ve hayvancılık konusunda İstanbul’u besleyecek potansiyele sahip. Bu doğrultuda atacağımız adımlar ile Silivri’yi gıda, tarım ve hayvancılık üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. Topraklarımızdaki zenginliğin önemini bilerek hareket etmek zorundayız. Dolayısıyla biz Silivri Belediyesi olarak üreticinin desteklenmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yeni projelerle de yapmaya devam edeceğiz.           

“YENİ FUARLARA KATILACAĞIZ”

Anfaş Antalya Expo Center’da düzenlenen Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı’nda davetimize eşlik eden Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, 470 Sayılı Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Turgay Sakarya ve Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Taşkın, Sebze Üreticileri Birliği Silivri Temsilcisi İsmet Asan, Silivri Çiftçi Kadınlar Kooperatifi Başkanı Güler Yılmaz, Silivri Teknolojik Tarım, Hayvancılık ve İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Toygar, çiftçi Alpay Denizli, üreticiler Egemen Çelik ve Sibel Ercan’a teşekkür ediyorum. Üreticilerimizle yeni fuarlara katılmak dileğiyle saygılarımı sunuyorum.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol