Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ’DAN “YATIRIM” VURGUSU

BAŞKAN YILMAZ’DAN “YATIRIM” VURGUSU

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ağustos ayı meclisi 2.birleşiminde yeni yatırımların müjdesini verdi. İBB’nin de sorumluluklarının olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, özellikle Seymen Katı Atık Tesisinden olumsuz etkilenen köylere pozitif ayrımcılık tanınarak yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.BAŞKAN YILMAZ’DAN “YATIRIM” VURGUSU

Silivri Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı 2. birleşiminin 1. oturumu Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yılmaz, gündeme geçilmeden önce CHP Meclis Üyesi Fevzi Arslan’ın vefat eden oğlu Oğuzhan Arslan’a rahmet dileyerek taziyelerini iletti. Açılış konuşması ve siyasi parti grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Başkan Yılmaz, gündem maddeleri arasında yer alan konularla ilgili değerlendirmeler yaparken, yeni yatırımların da müjdesini verdi. 

RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLANDI

1. gündem maddesi olan, “Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revizesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi.” konusu, okunan komisyon raporunun ardından yapılan oylama ile oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararla, Silivri Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü kapatılarak, görev ve yetkileri Zabıta Müdürlüğüne bağlandı.

“YARDIMLAR COĞRAFİ ALAN ESAS ALINARAK YAPILMALI”

Meclis gündeminin 2. maddesinde yer alan “İstanbul Büyükşehir Belediyesince asfalt ve asfalt elemanlarının faaliyetlerinde kullanılması için belediyemize verilen yardımın kabul edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.” konusu, Plan Bütçe Komisyon Raporunun okunması ile mecliste oylanarak oy birliği ile kabul edildi. İBB’nin asfalt yardımı ile ilgili değerlendirme yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, asfaltlama desteği için İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Ben bu noktada Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu yardımların da özellikle bizim gibi coğrafi alanı çok büyük ilçelerde artarak devam etmesi gerektiğini ifade ediyorum. Taktir edersiniz ki Silivri Belediyesinin nüfusuna baktığımızda, İller Bankası geliriyle bu kadar geniş coğrafyaya, köylere hizmet edilmesi noktasındaki zorluklar hepimizin malumu. O yüzden bu gibi yardımların coğrafi alan da dikkate alınarak ve artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

“YOĞURTHANE BÖLGESİ YENİ PAZAR YERİ HAYIRLI OLSUN”

Ağustos ayı gündeminin 3. maddesi olan “İlçemiz Selimpaşa Mahallesi, Yoğurthane Mevkii, 204. Cadde ile 2135. Sokağın kesiştiği noktadan itibaren kuzey yönünde 203. Caddenin kesiştiği yer arasında 204. Caddede pazar yeri kurulması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi.” konusu, okunan komisyon kararı ile oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Selimpaşa’ya kurulacak yeni pazar yeri ile ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Selimpaşa Mahallemiz malumunuz en büyük mahallerimizden biri. E-5’in güney kısmında bir tane pazar kuruluyordu. Şuan ki kuracağımız pazar da Yoğurthane mevkii diye tabir ettiğimiz Selimpaşa E-5’in kuzeyi. Orada böyle bir ihtiyaç vardı. Şimdiden oraya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

“KAPALI PAZAR YERLERİ YAPILMASI ÖNEM ARZ EDİYOR”

Pazar yerleri ile ilgili açıklamasında, açık halk pazarlarında yaşanan olumsuzluklara da değinen Başkan Yılmaz, özellikle rüzgârlı havalarda çadır demirlerinin devrilmesi sonucu yaralanmaların yaşandığını ifade ederek, “Rüzgâr ve fırtına olduğu zamanlarda tenteleri tutturmak için çakılan demirler yerlerinden çıkıp vatandaşlarımız zarar verebiliyor. Bu bizi her defasında endişeye sevk ediyor. Onun için önümüzdeki dönemlerde kapalı pazarların yapılması önem arz etmektedir. Şuan hala yeri tartışılan kapalı pazar yerimiz var Yeni Mahallede. Ama ne hikmetse esnafı ve vatandaşımızı oraya götürmekte zorlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇÖP POŞETİ UYGULAMAMIZ BAŞARILI SONUÇ VERDİ”

Başkan Yılmaz’ın semt pazarlarıyla ilgili değindiği konulardan biri de, pazar esnafı için zorunlu hale getirilen çöp toplama uygulaması oldu. Dağıtılan çöp torbaları ile başarılı sonuçlar elde ettiklerine dikkat çeken Başkan Yılmaz, konu hakkında şunları söyledi: “Pazarlarımızda başlattığımız uygulama çöplerin pazarcı esnafı tarafından toplanması uygulaması. Bu uygulama  %70 - %80 oranında başarılı sonuçlar vermeye başladı. Her pazarda büyük boy çöp poşetlerini ücretsiz olarak pazarcı esnafımıza dağıtıyoruz. Tezgâhlar kapandığında, çöpünü toplayıp tezgâhının başına bırakıyor. Bizim temizlik görevlisi elemanlarımız 4 saatte 5 saatte bitirdiği pazar temizliğini 1 saatte bitiriyorlar. Mesela pazartesi pazarından geçen bir teyze dedi ki; ‘Evladım gece 12’ye kadar burada insan sesi, temizlik görevlisi sesi, araba sesi, vidanjörlerin sesinden hiçbir şekilde uyuyamıyorduk. Artık çok hızlı bir şekilde orası temizlenip terk ediliyor.’ Bu uygulama neticesinde vatandaşı gürültü kirliğinden de kurtarmış oluyoruz.”

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TAHSİSLER YAPILDI

Meclis gündeminin 4 ve 5. maddesinde yer alan ve tahsisi oy birliği ile kabul edilen Büyükkılıçlı ile Mimarsinan mahallelerindeki 112 Acil Servis İstasyonu yerlerine ilişkin açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Büyükkılıçlı mahallemizdeki istasyonla ilgili daha önce de söylemiştim. Silivri Belediyesi olarak bir hayırsever mantığıyla burasını yaptırıp, acil servis istasyonu olarak İl Sağlık Müdürlüğüne ve Silivri’deki vatandaşlarımızın kullanımına hediye edeceğiz. İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İstanbul Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan hocama da göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Silivri’ye de hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

ÖNERİ TRAFO MERKEZİ TALEBİNE KOMİSYONDA BEKLETME KARARI
Gündemin 8’nci maddesinde görüşülen Türkiye Elektrik İletim A.Ş. tarafından trafo merkezi kurulmasını kapsayan imar planı değişikliği talebi için komisyonda bekletilme kararı alındı.
İmar Komisyonu Başkanı AK Parti Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, söz konusu talebin komisyon üyeleriyle birlikte kapsamlı olarak değerlendirildiğini söyleyerek, “Öneri trafo merkezinin, okul alanlarının bitişiğinde ve kent merkezi içerisinde yer almasının uygun olmadığı düşünüldüğünden, daha uygun alternatif alanların bulunup bulunmadığının araştırılması amacıyla söz konusu imar planı değişikliği teklifinin komisyonda bekletilmesine karar verilmiştir.” dedi. CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı konuya ilişkin söz alarak, “Bu gibi tesislere ihtiyaç büyüktür. Sanayimizin ne kadar ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Şehrin merkezinde Hazine yeri var diye büyük bir trafo merkezinin kurulması iyi bir tercih yapılmadığını göstermektedir.” dedi. Kırkıcı, karşı olmadıklarını ifade ederek daha uygun bir yer bulunması gerektiğini dile getirdi.

BAŞKAN YILMAZ: “HASSASİYETİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM”
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Çanta Mahallesi’ne düşünülen trafo merkeziyle ilgili uygun yer bulunması adına TEİAŞ yetkilileriyle görüşeceklerini söyleyerek, “Silivri hepimizin, Türkiye hepimizin. Ben de sizlerin endişesine katılıyorum. Enerji ihtiyacı önemli. Devasa tesisler, devasa fabrikalar var, bunların enerji ihtiyaçları var. Takip edenler biliyor. Kavaklı ve Ortaköy bölgesindeki sanayicilerimizin elektrik kesinti sorunu vardı. Biz Kavaklı’ya mobil trafo merkezi kurduk ve bu sorunu ortadan kaldırdık. Çanta’ya yapılmak istenen elektrik yatırımıyla ilgili TEİAŞ yetkilileriyle bir araya gelerek, daha makul bir yer bulunabilir mi diye değerlendirme yapabiliriz. Komisyon üyelerine ve meclis üyelerimize göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Komisyon raporunun okunmasının ardından oylama yapıldı ve “Komisyonda bekletilme” kararı oy birliği ile kabul edildi.

ÇANTA’YA STAT MÜJDESİ

Başkan Yılmaz, konuşmasında, Çanta Mahallesinde spor yatırımlarının yapılacağının altını çizerek, “Çanta’da rahmetli belediye başkanımız Saffet Sert beyin yapmış olduğu ve şuanda atıl vaziyette duran spor sahalarını çok kısa bir süre sonra yenileyeceğiz. Hemen üst tarafına Çanta’daki amatör kulüplerin ve bölgedeki amatör spor kulüplerinin de kullanabileceği bir stat düşünüyoruz. Değirmenköy’de çok yakında ihaleye çıkacak olan bir stat gibi buraya da düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“SUÇU BAŞKASINA ATARAK BİR YERE VARAMAYIZ”
Kentsel dönüşüm çalışmalarını yerine getirmek üzere kar amacı olmaksızın kurulan Silivri İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermeye artırımının yer aldığı gündem maddesinde konuşan Başkan Yılmaz, şöyle dedi: “Silivri Belediyesi olarak kentsel dönüşüm hamlesinde, yol haritamızda bize önderlik edecek bir şirkettir SİLTAŞ. Önümüzdeki süreçte bir deprem yaşanacaksa, en azından kötü bina stoku ortadan kaldığı zaman depremle karşılaşırız diye arzuluyorum. Bu salonu varlıklarıyla şereflendiren tüm meclis üyelerimizin ve şahsımın bu konuda sorumlulukları var. Topu taca atarak, minderden kaçarak, suçu bir başkasına atarak bir yere varamayız. Gücümüzün yettiği yere kadar bana destek vereceğinizden şüphem yok. SİLTAŞ’ın yapacağı hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum.”   

BÜYÜKÇAVUŞLU VE ÇELTİK’E SOSYAL ALANLAR

İBB’nin Silivri’deki bazı önemli yatırımlarından kaynaklanan olumsuzluklar yaşandığını ve bu sebeple bölgeye pozitif ayrımcılık tanınması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, özellikle sosyal yatırımlar için hatırlatmalar yaparak şunları söyledi: “İstanbul Enerji A.Ş. ile bir protokol yaptık. Her zaman söylediğim konu, İBB’nin Silivri’ye yapması gereken hizmetler var, sorumlulukları var. Hafriyat döküm sahası, enerji hatları, katı atık depolama merkezi Silivri’de. İlçemizin doğası ve yollarını olumsuz bir şekilde etkileyen yatırımların Silivri’ye yapıldığı, ama bu yatırımlar buraya yapılırken pozitif ayrımcılık yapılmadığı ortada. Olumsuzluklardan etkilenen köylere yatırımlar yapılması gerektiğini söyledim. Bunun ilk adımını İstanbul Enerji A.Ş. ile atıyoruz. Büyükçavuşlu ve Çeltik mahallelerimizde, Silivri Belediyesinin arazilerine çocuk parkı, basketbol sahası, spor alanları, çay bahçesi ve halı sahanın bulunduğu proje yapıyoruz. Siz de biliyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediyesinin oralarda arazisi yok. Dolayısıyla bizim yaptığımız kompleksin içerisinde İBB’nin bir sahası olacak. Yapıp bize devredecekler. İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Arslan Değirmenci ve İBB’ye teşekkür ediyorum.”

“EN SERT TEPKİYİ GÖSTERİRİM”

İSTAÇ’ın da yatırım yapması gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, “İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı ile görüştüm. İki köy üzerinden bir çalışmaya başlayacağımızı ifade ettik. Bir de, iki kreşimiz bitmek üzere İBB’ye yer tahsis ettiğimiz. İki tahsisimiz daha vardı Gümüşyaka ve Değirmenköy’de. Buralara da yapım için görüşmelerimiz devam ediyor. Yine İSTAÇ Genel Müdürüne ‘Bir kreş de sizin yapmanızı istiyorum’ dedim. Ama şunu da ifade edeyim, İSTAÇ daha önce Pendik’e bir kreş yaptı. İkinci kreşi de Silivri dışında bir yere yapmaya kalkarlarsa tepkim farklı olacak. Ekrem beyle de bu konuyu görüşeceğim. İSTAÇ buranın doğasını alt üst edecek, birinci kreşi Pendik’e yapacak, şimdi ikinci kreşi yapacaklar. Bu konuda meclis üyelerimizin desteğini istiyorum. İlki yol kazası diyorum ama ikincisi de aynı şekilde olursa en sert tepkiyi vereceğimi bilmenizi istiyorum.” dedi.       

Silivri Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının 2. birleşimi 1. oturumunda görüşülen ve karara bağlanan gündem maddeleri şu şekilde;

1 - Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revizesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

2 - İstanbul Büyükşehir Belediyesince asfalt ve asfalt elemanlarının faaliyetlerinde kullanılması için belediyemize verilen yardımın kabul edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

3 - İlçemiz  Selimpaşa Mahallesi, Yoğurthane Mevkii, 204. Cadde ile 2135. Sokağın kesiştiği noktadan itibaren kuzey yönünde 203. Caddenin kesiştiği yer arasında 204. Caddede pazar yeri kurulması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

4 - İlçemiz Büyükkılıçlı Mahallesi, 1753 parsel üzerinde belediyemize ait 99,00 m2 Prefabrik bina ve binanın da içinde bulunduğu 475,00 m2 alanın İl Sağlık Müdürlüğüne  tahsis edilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

5 - İlçemiz Mimarsinan (Tapuda Piri Mehmet Paşa) Mahallesi, 1235 ada, 8 parselin batısında kalan ve tasarrufu Silivri Belediyesine ait park alanının 500,00 m2'lik kısmının  Acil Sağlık Hizmet İstasyonu yapılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

6 - Silivri İlçesi Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 39 ada, 55 parsel sayılı taşınmaz üzerindeki Silviya Otel’in kat maliklerine ait hisseler ile belediyemize ait hisselerin takas edilmesi ve  satışı ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

7 - Silivri İlçesi, Mimarsinan (eski Piri Mehmet Paşa) Mahallesi, 1682 ada 1 parsel, 1683 ada 1 parsel, 1684 ada 1 parsel, 1685 ada 1 parsel, 1686 ada 1 parsel ve bir kısım tescil harici alana ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

8 - Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 1. Bölge Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Müdürlüğünce talep edilen Çanta Mahallesi 461 ada, 1 parselin tamamı ile 462 ada, 1 parselin bir kısmı ve bu iki parselarasında yer alan kadastral yol alanının Trafo Merkezi olarak planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar  Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

9 - Belediyemize ait olan Silivri İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermaye artırımı ile ilgili Plan ve Bütçe  Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi. 

10 - Taş Grup İnş. Gıd. Nak. Oto Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti.tarafından 34 ZZZ 02 plakalı, 2020 model, Suzuki marka, LC6DS12AZL1100356 şasi motorsikleti belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi  ile ilgili Plan ve Bütçe  Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

11 - Taş Grup İnş. Gıd. Nak. Oto. Teks.San ve Tic. Ltd. Şti tarafından 34ZZZ 03 plakalı, 2020 model, Suzuki marka LC6DS12AZL1100350 şasi numaralı motorsikleti belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe  Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol