Silivri Facebook
banner88

MASTERCHEF SİLİVRİLİ ÜRETİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

MASTERCHEF SİLİVRİLİ ÜRETİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın girişimleri ile çekimleri Silivri’de gerçekleştirilen MasterChef Yemek Yarışması üreticilerin yüzünü güldürdü. Program sonrası gelen taleplere yetişmekte zorlandıklarını ifade eden üreticiler, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür etti.MASTERCHEF SİLİVRİLİ ÜRETİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ilçenin tanıtımına yönelik çalışmaları kapsamında çekimleri Silivri’de yapılan MasterChef Türkiye yemek yarışması, 12 Eylül 2020 Cumartesi günü Tv8 ekranlarında yayınlandı. Kalepark Sosyal Tesisleri, Alipaşa Mahallesi ve Büyükkılıçlı Mahallesinde gerçekleştirilen çekimlerin yer aldığı programda Silivri’de üretilen ürünler kullanılarak hazırlanan yemekler yarıştı. Program sonrası özellikle yerel ürünlere Türkiye’nin dört bir yanından talep yağdı. Silivri’de faaliyet gösteren yerel üreticiler MasterChef programının satışlarını ikiye katladığını ifade ederek Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a ve MasterChef ekibine teşekkür etti.

MasterChef programının Silivri tanıtımı ile ilgili değerlendirme yapan esnaf ve üreticilerden bazıları şu ifadelere yer verdi:

ZERRİN OTMAN / ESNAF

Daha öncede severek izlediğimiz MasterChef yarışmasının Silivri’de çekilmesi Silivri’mizin tanıtımına çok büyük katkı sağladı. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde ilgi ile izlenen bir programın Silivri’de çekilmesi hem Silivri’nin hem de Silivri’de yetişen ürünlerin tanıtımı için çok faydalı oldu. Yöresel ev yemekleri yapan küçük bir lokantam var. Programdan sonra adeta sipariş yağmuruna tutulduk. Çok yoğun bir şekilde gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bu program esnafımızın da yüzünü güldürdü. Silivri Belediye Başkanımız Volkan Bey’e çok teşekkür ediyorum. Biz böyle bir tanıtım görmedik.

NERMİN BEKÂR / ÜRETİCİ - ESNAF

Ben Silivri Köy Pazarında yöresel ürünler satıyorum. Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz, köy pazarı ile bizlere evlerimizde ürettiğimiz doğal ürünleri satma ve aile bütçemize katkı sunma imkânı sağlamıştı. Yaptığı hizmet sadece bununla da kalmadı bizim satışlarımızı artıracak, Silivri’yi tanıtacak hizmetlerde yapıyor. Tv8’de yayınlanan MasterChef programını Silivri’ye getirdi. Programın bitmesi ile telefonlarımız susmadı. Mardin’den, Adana’dan, Edirne’den birçok farklı yerden insanlar yerel ürünlerimizden almak için bize ulaşıyor, sipariş veriyor. Satışlarımız inanılmaz derecede arttı. Çok memnunuz. Başkanımızdan Allah razı olsun. Çok teşekkür ederiz.

SERKAN ÇALIŞKAN / ÜRETİCİ – ESNAF

Ben Fenerköy mahallesinde ikamet ediyorum. Yıllardır bahçemizde, tarlamızda büyük bir emek ve gayretle ürettiğimiz ürünleri satarken ayrı bir zahmet çekiyorduk. Sağ olsun Belediye Başkanımız Volkan Bey hiçbir ücret almadan bize köy pazarında ürünlerimizi satma imkânı sağladı. Biz burada rutin bir şekilde ürünlerimizi satarken aniden büyük bir yoğunluk yaşamaya başladık. Çevre il ve ilçelerden birçok insan gelip ürünlerimizden almaya, siparişler vermeye başladı. Bunun sebebi de yine Belediye Başkanımızın Silivri’ye getirdiği MasterChef yemek yarışması oldu. Satışlarımız arttığı gibi elimizde ürün kalmadı ve bir sürü de sipariş almaya başladık. Silivri’de çiftçinin, üreticinin yanında olan ve onları her ortamda savunup destekleyen bir belediye başkanımız olması bizim için gurur verici. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 

RECAİ YALÇIN / ÜRETİCİ – ESNAF

MasterChef programı Cumartesi gecesi yayınlandı. Biz Pazar günü köy pazarımızda tezgâhımızın açar açmaz müthiş bir yoğunluk yaşadık ve hala da yaşıyoruz. Programda bizim doğal ürünlerimizi gören herkes bizimle irtibat kurmaya başladı. İstanbul’dan Kadıköy’den birçok farklı yerden insanlar buraya geldi. Gelemeyenler bir şekilde telefonla ulaşarak siparişler veriyor. Elimizde ürün kalmadı. Herkese yetişmeye çalışıyoruz. Selimpaşa’da ürettiğimiz bamyaları ve eşimin evde yaptığı tarhanaları, kışlıkları satıyoruz. Bu program sayesinde çok güzel tanıtım oldu. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.

SERPİL DEMİROĞLU / ÜRETİCİ – ESNAF

Belediye Başkanımız Volkan Bey’e biz ev hanımlarına olan katkısı ve desteği için çok teşekkür ediyoruz. Burada sattığımız ürünleri köyde kendimiz üretiyoruz. Bu Master Chef programından sonra taleplerimiz arttı. Özellikle tarhana ve makarna çok satıyoruz.  Bir sürü sipariş de aldık. Bizim arkamızda duran destekleyen bir belediye başkanımız var. Sağ olsun onun sayesinde evimizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Silivri’mize, Silivrili üreticiye, ev hanımlarına hep sahip çıkan değerli başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.

NAGİHAN AYTAÇ / ÜRETİCİ – ESNAF

Silivri’de 10 yıldır esnafım. 4 yıldır da erişte, tarhana ve organik köy ürünleri üretiyorum. 4 yıldırı bu işi yapıyoruz. Sadece eşimizin dostumuzun tavsiyeleri ile gelen müşterilerimiz vardı. Silivri’de çekimleri yapılan MasterChef programı ile satışlarımız inanılmaz arttı. Hatta daha program yayındayken insanlar bizlere ulaşmaya başladı. Sosyal medya aracılığı ile Mardin’den, Edirne’ye birçok ilden bize yazmaya başladılar. Şaşırtıcı derecede siparişler almaya başladık. Daha o gece 21 kg tarhana sattım. Biz kendi imkânlarımız ile asla böyle bir reklam, böyle bir tanıtım yapamazdık. Bizim yapamadığımızı Volkan Başkanımız bir gecede yaptı. Çok mutluyuz. Siparişlere yetişemiyoruz. Önceden tek başımaydım, şimdi işleri yetiştirmek için birkaç kişiye daha iş imkânı sağlıyorum. Ürünlerimiz için birçok malzeme temin ediyoruz. Bu programın herkese katkısı oldu. Bizim gibi kadın girişimcileri, üreticileri gören diğer ev hanımları beni arıyor ve biz de yapmak istiyoruz diyorlar. Ben tereddütsüz bir şekilde hepsine cesaret veriyorum. Çünkü biliyorum ki Silivri’de üreten ev hanımlarının çiftçinin, esnafın yanında olan bir belediye başkanımız var. Üretmekten korkmuyorum, ürünüm elimde kalır mı diye korkmuyorum. Üreten kadının yanında olan bir başkan varken bizim sırtımız yere gelmez. Korkarak adım atan kadın yok. Volkan Bey’in sayesinde ben varım diyen kadın var. Bu yüzden Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a şahsım ve üreten kadınlar olarak çok teşekkür ediyorum.

AYSUN SUBAŞI / ÜRETİCİ -ESNAF

Program yayınlanmasının ardından bu sabahtan itibaren (13 Eylül) çiftliğimizde yoğunluk yaşıyoruz. Telefonlarımız susmaz oldu, telefonda adres tarif ediyoruz. Çiftliğimize gelen müşterilerimize ürün yetiştirmekte zorlanıyoruz. Manda sütümüz, manda yoğurdumuz, kaymak ve birçok ürün şu an kalmadı. Birçok misafirimiz aksam 18.00'i bekliyor manda sütü almak için, her şey için belediye başkanımız Volkan Yılmaz'a çok teşekkür ederim.  

BAŞKAN YILMAZ: “HER ŞEY MARKA KENT MUTLU SİLİVRİ İÇİN”

MasterChef programının Silivri’ye sağladığı katkıyı ve üreticilerin memnuniyetini değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “İstanbul’un en verimli topraklarına sahip olan Silivri’miz ve bu topraklara bizler gibi inanan Silivrili üreticilerimiz için tanıtım, yatırım ve desteklerimiz devam edecek.” diyerek şu ifadelere yer verdi: “Göreve geldiğimiz günden itibaren Silivri’de tarımın, hayvancının, esnafın ve üreticinin yanında olacağımızı söylemiştik. İlçemizde faaliyet gösteren tüm üreticilerimiz ve Silivri’mizin tanıtımı için Tv8 ekranlarında yayınlanan ve izlenme rekorları kıran MasterChef Yemek Yarışması programına Silivri’de ev sahipliği yaptık. Kalepark Sosyal Tesislerimiz, Alipaşa Mahallesi ve Büyükkılıçlı Mahallesinde gerçekleştirilen çekimlerle Silivri’mizin yöresel yemeklerini ve Silivri’de yetişen doğal ürünleri tanıtma imkânı bulduk. Programın yayınlanması ile birlikte birçok tebrik ve teşekkür aldık. Bunun büyük çoğunluğu da Silivrili üreticilerimizden ve esnaflarımızdan oldu. Bizi en çok mutlu eden Silivrili üreticilerimizin memnuniyeti.  İstanbul’un en verimli topraklarına sahip olan Silivri’mize ve bu topraklara bizler gibi inanan Silivrili üreticilerimiz için tanıtım, yatırım ve desteklerimiz devam edecek. Bizleri kırmayarak şehrimizin tanıtımına çok büyük katkı sağlayan Tv8 ve MasterChef programının tüm ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Her şey ‘Marka Kent Mutlu Silivri’ için.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol