Silivri Facebook
banner88

MECLİS KARARLARINI OY BİRLİĞİ İLE VERDİ...

EYLÜL AYI MECLİSİ I.OTURUMU YAPILDI
Silivri Belediyesi Eylül Ayı Meclisi’nin I. Birleşiminin I. Oturumu Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 10 Maddelik meclis gündemine Silivri Belediyesi’ne hibe edilmek istenen Vinçli Çöp Kamyonu ile ilgili gündem maddesi eklendi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi’nin kurulmasıyla ilgili olan 9’uncu gündem maddesine ilişkin olarak şu bilgilendirmeyi yaptı: “Biz Silivri’nin bir takım değerli yerlerinde, sosyal hayatın yaşandığı alanlarda, Belediyemize ait sosyal işletmeler oluşturmak istiyoruz.  Hem vatandaşımızın oradaki parklardan, yeşil alanlardan, tarihten, denizden daha iyi faydalanabilmesi hem de daha ekonomik şartlarda hizmet alabilmeleri için kar amacı gütmeyen işletmeler oluşturmayı amaçlıyoruz. Silivri tarihi dokusunu içinde barındıran yerlerde üçüncü kişilerin bulunduğu işletmeler olduğu zaman dokuya zarar verildiği, Silivri’ye yakışmayan görüntüler ortaya çıktığından hareket ettik. Belediyemize ait böyle bir işletme kurup, bu sosyal tesisleri üretken belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı ile Silivri Belediyesi olarak çalıştırmayı düşünüyoruz.” 
Gündem maddeleri meclis gruplarına sunularak ilgili komisyonlara oy birliğiyle havale edildi. 

G Ü N D E M :
1- Marmara Bölgesi sismik etkinliğinin takibi için Deprem İstasyonu ve bahçesi olarak kullanılmak üzere Silivri Büyüksinekli Mahallesi, 1037 nolu parselde 5x10 ebadındaki alanın Boğaziçi Üniversitesi adına tahsisinin görüşülmesi oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.
2- Çevre ve Sağlık Komisyonuna 1 Üye seçiminin görüşülmesi maddesi kapsamında oy birliği ile CHP Grubu adına Elif Yılmazer seçildi.
3- Belediyemiz kadrolarında derece değişikliklerinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
4- Mahalli İdareler İşverenleri Sendikasına belediyemizce üye olunması ve yetki verilmesinin görüşülmesi maddesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.
5- Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi 933 ada, 7 parsel ile kısmen 8 ada, 130 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
6- Silivri İlçesi, Alipaşa Mahallesi 337 ada 3 parsel, 328 ada 1 parsel ve 354 ada 2 parselin doğusunda kalan alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliğinin görüşülmesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
7- Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanlarına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliğinin görüşülmesi maddesi oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
8- Belediyemize ait hissedarı olduğumuz parsellerdeki hisselerimizin satışının görüşülmesi ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
9- Silivri Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi adı altında Bütçe İçi İşletme Kurulmasının görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
10- Silivri ilçesi, Sancaktepe Mahallesi, Balaban, (Tapuda Çanta Mahallesi, Çanta-Fatih Mahallesi, Çanta-Mimarsinan Mahallesi), Çeltik Mahallesi, Danamandıra Mahallesi, Sayalar Mahallesi ve Seymen Mahallesinde yapılacak kadastro çalışmalarında görevlendirilmek üzere Bilirkişi seçilmesi için oy birliği ile Belediye Başkanına yetki verildi. 
11- Silivri Belediyemize Karaman Kardeşler firması tarafından 1 adet Vinçli Çöp Kamyonunun bedelsiz olarak hibe edilmesinin görüşülmesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol