Silivri Facebook
banner88

ŞEHİT EMANETLERİ SERGİSİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

ŞEHİT EMANETLERİ SERGİSİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Silivri Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı ‘Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri’ sergisinin 60’ıncısına sanat galerisi yan salonunda açıldı. Vatan uğruna can vermiş kahraman şehitler ve bazı devlet büyüklerine ait 216 özel eşyanın yer aldığı sergide duygu dolu anlar yaşandı.

Coğrafya Öğretmeni Menderes Kılıçarslan tarafından organize edilen ve 60’ıncısına Silivri Belediyesinin ev sahipliği yaptığı ‘Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri’ sergisi Silivri Belediyesi Sanat Galerisi yan salonunda açıldı. Şehitler anısına sela ve Kuran-ı Kerim okunarak gerçekleştirilen açılışa Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği, şehit ve gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Birçok devlet büyüğü ve şehitlerimize ait özel eşyaların yer aldığı sergide hem şehit yakınları hem vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

YILMAZ: “TÜM ŞEHİTLERİ VE DEVLET BÜYÜKLERİMİZİ RAHMETLE YÂD EDİYORUM”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivrili şehitlerin aziz hatıralarının da yer aldığı  ‘Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri’ sergisinde yaptığı konuşmada, “Bugün burada olmamıza vesile olan sevgili Peygamber efendimizin komşusu şehitlerimizin yakınları ve tüm misafirlerimiz hepinizi saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum” diyerek şu ifadelere yer verdi. “Bu gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet etmiş devlet büyüklerimizin yine bu devlet ilelebet, sonsuza dek olsun diye şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizin emanetlerini, onlardan bize kalan anılarını görmek yâd etmek için buradayız. Bu organizasyonu şehir şehir gezerek 60.sını düzenleyen, şehitlerimizi, gazilerimizi, bu bayrağı bu vatanı bu ezanı tekrar bize hatırlatan Menderes Kılıçarslan beyefendiye Silivri halkı adına teşekkür ediyorum. Ben bu millete hizmet etmiş bütün devlet büyüklerini, bütün bürokratları, bu sergide de yer alan Büyük Birlik Partisinin Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, çok kıymetli valimiz Recep Yazıcıoğlu beyefendinin, 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel beyefendinin de emanetleri var. Kaymakamlarımız var, askerlerimiz var, polislerimiz var. Kısacası bu devlet için taş üzerine taş koyan bütün devlet büyüklerimizi rahmetle, minnetle şükranla anıyorum. Yine bu devletin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu kahramanları rahmet, minnetle ve şükranla yâd etmek istiyorum.

BU DEVLET BU MİLLET VAR OLSUN DİYE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Biz Malazgirt ovasında, ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ diyen Sultan Alparslan’ın ve bu ecdadın torunlarıyız. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Devlet olarak da tutunabilmenin çok zor olduğu bir coğrafya. Bugün de Barış Pınarı harekâtında, yine bölgeye barış ve huzur getiren Mehmetçik’ten şehit haberi geldi. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şunu söylemek istiyorum. Tabi ki şehit haberleri gelmesin. Tabi ki analar ağlamasın, ocaklara ateş düşmesin. Ama bu zor coğrafya da, bu devlet bu millet var olsun, gök kubbede ezanlar inmesin, ay yıldızlı al bayrağımız gönderden inmesin diye de mücadelemiz sürecek. Bura da bizlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne emanet olan şehitlerimizin ailelerine sabır, şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Hepsinin ellerinden öpüyor, saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi  

ŞEHİT AİLELERİNE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Sergide Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ardından Silivri Kaymakamı Ali Partal da katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Silivri Belediyesine ve Şehit Aileleri Birliğine teşekkür eden Kaymakam Partal, tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, şehit ailelerine sabırlar diledi. Program sergiye katılan şehit ve gazi yakınlarına plaket takdim edilmesi ve serginin gezilmesi ile sona erdi.

SERGİ 12 ŞUBAT’A KADAR AÇIK OLACAK

Silivri Belediyesi Sanat Galerisi Yan Salonunda açılan ve vatan uğruna can vermiş kahraman şehitlerimiz ve devlet büyüklerine ait özel eşyaların yer aldığı özel sergide, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Vali Recep Yazıcıoğlu, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ve daha birçok devlet büyüğünün yanı sıra, görevi başında şehit edilen asker, polis, öğretmen ve diğer kamu personellerine ait 216 özel eşyalar sergileniyor.  Silivrili şehitlerin özel eşyalarının da yer aldığı sergi 12 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol