Silivri Facebook
banner88

SEYMEN İÇİN DESTEK

SEYMEN ÇÖP SIZINTI SUYU ARITMA TESİSİ İÇİN İBB’YE BORÇLANMA DESTEĞİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın İBB meclisinde gündeme getirdiği Seymen Katı Atık Bertaraf Merkezine Çöp Suyu Artıma Tesisi yapılması için İBB’ye 10 milyon Euro borçlanma yetkisi verildi. Başkan Yılmaz, “Yaptığımız çağrılar neticesinde Silivri'miz adına önemli bir kararı daha İBB Meclisinde almış bulunmaktayız.” dedi.SEYMEN ÇÖP SIZINTI SUYU ARITMA TESİSİ İÇİN İBB’YE BORÇLANMA DESTEĞİ!

Silivri Belediye Başkanı ve İBB MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz’ın, Seymen Katı Atık Bertaraf Merkezinden kaynaklanan çevresel sorunların önlenmesi için yapılmasını ısrarla talep ettiği Çöp Suyu Artıma Tesisi için İBB’ye 10 milyon Euro borçlanma yetkisi verildi.

İBB 2020 yılı Eylül ayı 3.oturumunda görüşülen ve konuya ilişkin hazırlanan 287 no’lu raporun okunması ile borçlanma talebi oy birliği ile kabul edildi. Borçlanma yetkisine ilişkin söz alan Başkan Yılmaz, “Çevre için doğa için doğru projelerle bize geldiğinizde Cumhur İttifakının bütün paydaşları her zaman İstanbul’un yanında olacak” diyerek alınan karardan dolayı tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

BAŞKAN YILMAZ: “ÇEVRE FELAKETLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK”

Çevre felaketlerinin önüne geçmek adına önemli bir yatırım olacağını belirten Başkan Yılmaz, “287 no’lu rapor, İstanbul Avrupa Yakası’nın tüm evsel atığının yani çöpünün depolandığı Silivri’deki alanda oldukça zehirli olan ve yer altı sularına karıştığında de çevre felaketlerine yol açacak çöp suyunun arıtılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesine bir dış borçlanma imkânı tanıyor. Silivri Belediye Başkanı olarak tüm siyasi partilere, tüm meclis üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Daha önce pandeminin en hızlı olduğu dönemde bu atık depolama merkezinde Enerji A.Ş.’ye çöpten enerji üretmesi için bu meclis borçlanma yetkisi vermişti. Çevre için doğa için doğru projelerle bize geldiğinizde Cumhur İttifakının bütün paydaşlarının her zaman İstanbul’un yanında olacağını,  İstanbul’daki hizmetler için sizin önünüzü açacağını söylemiştik. Bu da esasında onun en önemli göstergesidir. Onun için biz kimsenin elini kolunu bağlamak değil, önünü açmak için, İstanbul’a hizmet için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Bu vesileyle tesisin yapımıyla ilgili almış olduğumuz bu karar için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve burada bulunan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol