Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ BELEDİYESİ İLE NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ PROTOKOL İMZALADI...

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile bölgemizdeki tarımın ve çiftçinin rekabet gücünü ve ürün çeşitliliğini artıracak, kırsal kalkınmaya destek verecek çalışmalar yapılacak.

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu arasında işbirliği protokolü imzalandı. Törene Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak ile Park ve Bahçeler Müdürü Gökhan Bıçak katılırken, imza programı rektörlük binasında gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’in imzasını taşıyan protokol gereğince, TÜRAM tarafından bölgedeki tarımın ve çiftçinin rekabet gücünü artırmak, ürün çeşitliliğini artırmak, kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla tarımsal üretim ve faaliyetler yapılacak. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Elemanları tarafından çiftçilere ortak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri konularında akademik destek verilecek. Ayrıca uygulamalı dersler, staj, tarımsal araştırma ve geliştirme faaliyetleri, seminerlerle ilgili programların hazırlanması, uygulanması ve izlenmesini ihtiyaç durumuna göre koordine edecek.

“SİLİVRİ TARIMI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile imzalanan protokol ile ilgili değerlendirme yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, protokolün Silivri tarımına ve TÜRAM’a çok büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, “ Belediyemiz ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan bu önemli protokol Silivri tarımına ve Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezimize çok büyük katkı sağlayacak. İstanbul için tarımsal anlamda büyük önem taşıyan Silivri’de tarımın gelişmesi ve tarımsal ürünlerde verimliliğin artması adına akademik ve bilimsel çalışma yapan bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliğini önemsiyoruz. İlçemizde üretim yapan çiftçilerimize destek verecek, öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sunacak tüm işbirliklerine hazırız. Bu protokolün gerçekleşmesinin bir paydaşı olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin Şahin’e şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.SİLİVRİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol