Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ SAHİLİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU...

SİLİVRİ SAHİLİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin düzenlediği 2018-2019 akademik yılı mezuniyet şöleni ve Gripin konser programı büyük coşku ile gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak her zaman Rumeli Üniversitesi’nin ve öğrencilerinin yanında olacağız” dedi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda gerçekleşti. Rumeli Üniversitesi öğrencilerinin geçit töreni ile başlayan mezuniyet coşkusu dereceye giren öğrencilerin konuşmaları ile devam etti. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Afşin Balcı, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, veliler, öğrenciler ve Silivrililer katılım gösterdi. Başarı elde ederek derece ile mezun olan öğrenciler törende plaketlerini protokol üyelerinden aldı. Başkan Yılmaz, üniversite başarı sıralamasında üçüncü olan Ameliyathane Hizmetleri programı öğrencisi Arzu Ünal ile İlk ve Acil Yardım programı öğrencisi Tufan Yıldız’a plaket verdi. 

DODURKA: “436 DONANIMLI MESLEK İNSANI KAZANDIRDIK”

Ev sahibi İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka konuşmasında şunları söyledi: “Konuşmamın başında bu mezuniyet töreninde en önemli pay sahibi olan, üniversitemizin kurucu başkanı Sayın Mehmet Balcı’yı rahmetle ve minnetle anıyor, üniversitemize, kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Yine üniversitemize desteklerini bizden esirgemeyen değerli kaymakamımız Ali Partal’a ve her zaman yanımızda olan değerli Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Bugün ülkemize 436 vatansever, nitelikli ve donanımlı meslek insanı kazandırmanın haklı onur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimiz kendinize ya da yakın çevrenize olduğu kadar, bizi yetiştiren ve bu nedenle borcumuz olan bu toplumun, bu ülkenin meselelerine de duyarlı olmanız şarttır. Size gösterilen ve sunulan tablonun tamamen yanlış olabileceğini göz önünde tutup her zaman arka planı ve büyük resmi görmeye çalışın. Bunun için tek taraflı okumayın, mutlaka farklı kaynaklara da bakın. Bugün, mezuniyetinizle birlikte güzel ve aydınlık bir geleceğe imza attığınıza inanıyor ve sizleri kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyorum ve meslek hayatınızdaki başarılarınızla da gurur duymaya devam edeceğim. Yolunuz açık, diplomanız hayırlı olsun.”

YILMAZ: “ÇOK ÇALIŞMALISINIZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliği, genç kardeşlerim. Bu mutlu ve gurur dolu gününüzde sizlerle olduğum için yaşadığım onuru sizlerle paylaşmak istiyorum. Hayat acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle, hüznüyle uzun bir maraton ama bu maratonun en güzel yılları gençlik yıllarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş, muasır medeniyetlerin üstüne çıkabilme ülküsünü, bu ufku anlayabilmek ve özümsemek hepinizin görevi. Çok çalışmalısınız, çok okumalısınız, kendinizi geliştirmelisiniz. Bu ülküyle, ülkesini karşılıksız seven bireyler olmalısınız. Silivri Belediye Başkanı olarak bu şehirde yaşayan güzel insanlar adına şehrimize bu yatırımı yapan, bu üniversiteyi kuran Mehmet Balcı beyefendiyi rahmetle anıyorum. Değerli dostum, İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Afşin Balcı’ya da Silivri’mize yatırım yapmaya devam ettiği için teşekkür ediyorum. Ama bilinmeli ki Silivri Belediyesi olarak, Silivri halkı olarak her zaman Rumeli Üniversitesi’nin ve öğrencilerinin yanında olacağız. Seçim döneminde üniversitede öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz söyleşide ortaya bir vizyon koyduk. Marka Kent Silivri hedefimize inanmış gençlerimizin ve Türk gençliğinin yanında olacağıma söz veriyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bugün mezuniyet onurunu ve gururunu yaşayan tüm genç kardeşlerimi tebrik ediyorum. Sevgili gençler sizlere son olarak mesajım; muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur!”

GRİPİN’DEN DEV KONSER

Mezuniyet töreninin ardından okul müzik grupları ve ünlü Rock müzik grubu Gripin sahne aldı. Öğrenciler ve velilerin yanı sıra Silivrililer bir birinden keyifli şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol