Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ’DE AFET KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

SİLİVRİ’DE AFET KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. birleşiminde, Kentsel Tasarım Müdürlüğünün adı “Etüt Proje ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü” olarak değiştirildi. Başkan Yılmaz, afetlere hazırlık için önemli bir proje içerisinde olduklarını söyleyerek, “Afet Koordinasyon Merkezi kuruyoruz.” dedi.SİLİVRİ’DE AFET KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

Eylül ayı meclisinin 2. birleşiminde yer alan “Belediyemiz Kentsel Tasarım Müdürlüğünün adının ‘Etüt Proje ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ olarak değiştirilerek Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revizesinin yapılması ile Kentsel Tasarım Komisyonu adının ‘Kentsel Dönüşüm ve Afete Hazırlık Komisyonu’ olarak değiştirilmesi” maddesi,  hukuk komisyonu raporunun okunması ve kararın uygun bulunması neticesinde oy birliği ile kabul edildi.  Başkan Yılmaz, konuya ilişkin gündem maddesinin oylanması sırasında yaptığı açıklamada, Silivri’de Afet Koordinasyon Merkezi kurulacağını duyurdu.

“TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN YARDIMINA KOŞACAĞIZ”

CHP gurubunun, Afete Hazırlık ve Kentsel Dönüşüm Komisyonunun kağıt üstünde kalmaması yönündeki eleştirilerine cevap veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP’nin olumsuz yaklaşımlarını yadırgadığını ifade ederek, “Daha önceki Kentsel Dönüşüm Komisyonunun bir faaliyet yapmaması, Kentsel Dönüşüm ve Afete Hazırlık Komisyonunun bir faaliyet yapmayacağı anlamına gelmemeli.” dedi. “Komisyonların, belediye başkanlarının önünü tıkayacak araçlar olmadığını biliyoruz.” ifadelerini kullanan Başkan Yılmaz, “Bu organların bu araçların belediyenin çalışmalarını kolaylaştıracak, yol gösterecek, uyarılarda bulunacak, yanlışlardan döndürecek organlar olduğundan hareketle, bu komisyonun adını Kentsel Dönüşüm ve Afete Hazırlık Komisyonu olarak koyduk. Bundan sonrası, birbirinden kıymetli 31 tane belediye meclisi üyesi arkadaşımızla beraber ortaya koyacağımız performansla alakalı. Bu komisyon kağıt üzerinde kalmaz, sivil insiyatif, mühendisler odası, mimarlar odası, sivil platformlar, gönüllü dernekler, arama kurtarma ekipleri, afet koordinasyon merkezi gibi herkes buna destek verir. Silivri Belediyesinin bünyesinde projesini bitirdiğimiz ve binasını da yapacağımız bir AKOM gibi, AFAD gibi Silivri’ye uyarlayıp, Silivri’nin bir Afet Koordinasyon Merkezini makine teçhizatına kadar projelendirdik. Çok kısa bir zaman sonra projeye başlayacağız. Zabıta Müdürlüğümüz ile beraber Afet Koordinasyon Müdürlüğü binası yapacağız. İçerisinde her türlü donanımı olan bir sel, bir heyelan, bir depremde şehrin kaymakamının, belediye başkanının oturup oradan afeti yönetebileceği, arama kurtarma ekibi ile araç ve teçhizatı ile beraber Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına yardıma koşabilecek bir yapıyı da oluşturmak istiyoruz. Ben umutluyum.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol