Silivri Facebook
banner88

VOLKAN YILMAZ;“BÜYÜKKILIÇLI’YI UNUTMAK, KÖYLERİ UNUTMAK YOK!”

BÜYÜKKILIÇLI MAHALLESİ GÖNÜL SOFRASI’NDA BULUŞTU

Silivri Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca kurduğu Gönül Sofraları Büyükkılıçlı Mahallesi ile devam etti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde Ramazan ayı boyunca kurulan Gönül Sofraları’nın bir diğeri Büyükkılıçlı Mahallesi’ndeydi. Cami önünde kurulan iftar sofrasında yüzlerce mahalleli aynı sofrada oruç açtı. Ramazan ayının birlik ve beraberliğini yaşatmak amacıyla düzenlenen iftara Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyeleri Sami Barlas, Şenoğlu Türkyılmaz, Sultan Aşkın ile MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Büyükkılıçlı Mahallesi Muhtarı Ahmet Mutlu ve mahalleliler katıldı.

YILMAZ: “HAYIR YAPANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iftar sonrası yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Gönül sofralarında buluştuğumuz için, aslında bizleri burada misafir ettiğiniz için benim sizlere teşekkür etmem lazım. Ramazan ayı bazı unuttuklarımızı hatırlamak için büyük bir fırsat. Peygamber Efendimizin hadisindeki gibi; komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir. İşte Ramazan ayı bize bunu hatırlatıyor. Aç açıkta olan insanları bulup onlara yardım etmeyi; ekmeğimizi, aşımızı paylaşma duygusunu, dünya malı önemli olsa da, o malı paylaşmanın daha önemli olduğunu hatırlatıyor. Bu Ramazan ayı infak ayı, insanların kazandığı paralardan tanıdığı veya tanımadığı insanlara yaptığı hayırlardır. Bu ayda kim hayır hasenat işliyorsa, kim bir açı doyuruyor, kim açıkta olanın sırtını örtüyorsa Allah ondan razı olsun. Silivri Belediye Başkanlığı olarak hazırladığımız bu sofralar belediye bütçesinden değil, tamamen hayır hasenat yapan vatandaşlarımız kesesinden kuruluyor. Ben sadece köprü oluyorum. Onlara da huzurunuzda teşekkür ediyorum.”

“BÜYÜKKILIÇLI’YI UNUTMAK, KÖYLERİ UNUTMAK YOK!”

Tüm mahallelere gönül sofrası kurulduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Çadır kurmayıp her mahallemizde bir gece geçirelim istedik. Ben belediye başkanı adayıyken Silivri’yi bütüncül bir anlayışla yönetmeye talip olacağım dedim. Silivri’yi yalnızca sahilden, çarşı meydanından ibaret gören anlayışı reddederek sizlerden oy istedim. Bu köylerde yaşayan çocuklar, gençler, hanımefendiler, bu köylerde tiyatro ile hiç tanışmamış teyzelerimiz, ablalarımız var dedim. Silivri’yi bir bütün olarak yöneteceksek, bu ramazanı da bir bütün görerek her mahallede olacağız dedim. Bu amaçla sizlerle beraberiz. Büyükkılıçlı Silivri’nin bir parçası. Büyükkılıçlı’yı unutmak, köyleri unutmak yok! Bir kardeşiniz, bir evladınız, bir belediye başkanı olarak hep yanınızda olacağıma söz veriyorum. Sanat, kültür, spor, eğitim.. Silivri’de ne varsa Büyükkılıçlı’da da onlar olmalı. Mahalleliler her şeye ulaşmak için Silivri’ye taşınmamalı. Buradaki gençler, sizlerin evlatları, mahallesini bırakıp, sizin yanınızdan göç edip başka ilçelerde oturmamalı. İnşallah biz tarım ile hayvancılık ile köylünün ve çiftçinin milletin efendisi olduğundan hareketle tüm mahallelerimize gereken önemi vereceğiz. Göreceksiniz 5 yıl içerisinde çok güzel şeyler yapacağız.”

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından yanına gelen mahalleli kadınlar ve çocuklar ile tek tek sohbet etti. Köy kahvehanesini de ziyaret eden Başkan Yılmaz, hemşerileri ile çay içerek taleplerini dinledi.

Mahalle ve köylerde kurulacak iftar sofralarının devam eden 10 günlük programı;

17 Mayıs Cuma Gümüşyaka Mahallesi/Cami Önü

18 Mayıs Cumartesi Semizkumlar Mahallesi/ Deniz Kent Sitesi Sokak

19 Mayıs Pazar Silivri Sahili/ Festival Alanı- Kordon Boyu

20 Mayıs Pazartesi Kadıköy Mahallesi / Okul Bahçesi

21 Mayıs Salı Mimarsinan Mahallesi / Cami Önü

22 Mayıs Çarşamba Büyük Sinekli- Küçük Sinekli Mahalleleri/ B.Sinekli Pazar yeri- K.Sinekli Kahve Önü

23 Mayıs Perşembe Yeni Mahalle Garden Arkası (Kapalı Spor Salonu) / KİPTAŞ 2 Konutları

24 Mayıs Cuma Kurfallı Mahallesi- Bekirli Mahallesi/ Kurfallı Meydanı- Bekirli Meydanı

25 Mayıs Cumartesi Seymen Mahallesi/ Muhtarlık Binası Önü

26 Mayıs Pazar Cezaevi/ Lojmanlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol