Silivri Facebook
banner88

ZABITA TEŞKİLATININ 193’ÜNCÜ YILI KUTLANDI

ZABITA TEŞKİLATININ 193’ÜNCÜ YILI KUTLANDI
Silivri’de zabıta teşkilatının kuruluşunun 193’üncü yıl dönümü Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunma töreni ile kutlandı.

Zabıta teşkilatının 193’üncü kuruluş yıl dönümü, Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreni ile kutlandı. 1- 7 Eylül tarihleri arasını kapsayan Zabıta Haftası nedeni ile düzenlenen törende, Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törene Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Efe, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar, vatandaşlar ve Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tam kadro katıldı.

EFE: “EN İYİYİ UYGULAMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Efe, “Belediye zabıtası, günün 24 saati görev yaparak belediyelerin tüzel kişiliğinin devamlılığını sağlayan ve onun her hususta varlığını koruyan tek kuruluştur. Halk ile belediye arasında irtibat sağlayan bir köprüdür. Zabıta Müdürlüğümüz, personeli ve mevcut kadrosu ile en iyiyi uygulama gayreti içinde görevini yapmaktadır. Hedefimiz ceza yazan değil, çözüm bulan ve halkımızın gerçek manada anlayabileceği, sevip ve saygı duyduğu bir teşkilat olabilmektir. Belediyelerin olmazsa olmazı olan zabıta teşkilatımızın 193’üncü yılını kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim.” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: “VATANDAŞA KOLAYI GÖSTEREN OLMALISINIZ”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Silivri’de 70 kişi ile hizmet eden tüm mesai arkadaşlarımın Zabıta Haftası’nı ayrı ayrı tebrik ederim. Zabıta teşkilatı ilk olarak Osmanlı döneminde 1826 yılında İhtisap Nezareti adıyla kurulmuş ve cumhuriyetimizin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında çıkardığı kanunla zabıta yönetmeliği oluşturulmuş. 1956 yılında da bir müdürlük haline getirilmiş. Biz Silivri’de mesai arkadaşlarımla beraber şunu misyon edindik; huzurlu, güvenli, sağlıklı bir Silivri’yi hep beraber yaratmak. 7/24 ve 365 gün zor şartlarda görev yapan mesai arkadaşlarımın bu saydığım temaları öne çıkararak, mutlu bir Silivri’yi inşa etmek için fedakârca çalıştıklarının bilincindeyim. Bundan hiç şüphem yok. Vatandaşımızın mutluluğu ve huzurunu sağlayan hizmet anlayışı ile hareket etmeliyiz. Sizler Silivri’nin en öndeki neferlerisiniz. Yüzünüzün sürekli gülmesi, vatandaşın eline sürekli elinizin değmesi, ona yokuş yapan değil iniş olan, zoru değil kolayı gösteren bir anlayış ile hizmet etmeniz gerekiyor. Bu duygularla tüm zabıta arkadaşlarımın Zabıta Haftasını tebrik ediyor, kazasız belasız hayırlı uğurlu çalışma dönemi diliyorum.” 
Atatürk Anıtı’nda toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından tören programı sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol