Silivri Facebook
banner88

Silivri'de Demokrat Parti ve MHP çılgınlığı...

Heyecan dorukta… herkes büyük bir merak ve heyecanla genel seçimleri bekliyor. Seçmenlerin büyük çoğunluğu şimdiden kararını vermiş olsa da hala bir çok kararsız seçmenle karşılaşmak mümkün. Ancak Silivri’de alışılmışın dışında bir şey var ki, oda Demokrat Parti ve MHP de ki oy hareketliliği. CHP’nin kalelerinden birisi olarak bildiğimiz Silivri’de dengeler değişiyor gibi görünüyor. Silivri’de CHP bir türlü kendisini toparlamış değil. İlk seçim çıkarmasını önceki gün Ortaköy mahallesine yapan CHP’nin farkında olmadığı bir şey vardı. Oda kendilerine gösterilen sessiz tepki. Bu tepkiyi ilk olarak Genel Başkan yardımcıları Erdoğan Toprak ve Umut Oran’ın bir çok milletvekili ile birlikte Silivri’ye yaptığı ziyarette gördük. CHP’nin ağır topları çok az sayıda bir partili tarafından karşılandı. Açılışı yapılacak denilen seçim bürosuna sadece uzaktan bakıldı. Partililer ve halktan bazı kişiler bu durumu, Silivri’den aday adayı olan 6 kişiden hiç birini aday göstermeyen üst düzey yöneticilere tepki olarak yorumladı. Bu tepki Ortaköy’de de hissedildi. Halk’ın katılımı çok azdı. Genel seçim çalışması olarak yapılan mahalle ziyaretinde bir tek bile milletvekilinin olmayışı dikkat çekti. Bu ziyaretin sebebi neydi kimse anlamadı sanırım. Parti edebiyatı yapmayan yada, siyasi konuşmayı sevmeyen! CHP ilçe Başkanı Hüseyin Şahin, kısa bir giriş yaptıktan sonra sözü Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a bıraktı. Beklide bir çok Silivri’linin ezberlediği projelerini ve çalışmalarını anlattı Işıklar. Zaten yapması gerekende oydu. Işıklar Milletvekili adayı değil ki, genel siyaset yapsın. O Silivri’ de yaşayan her partilinin belediye başkanı. Herkese eşit mesafede olmalı.

***
Ortaköy mahalle ziyaretine gittiğimizde kenarda köşede duran birkaç kişi ile sohbet etme fırsatı buldum. Açıkçası duyduklarım karşısında pek şaşırmadım. Ortaköy’de CHP’ yi temsil etmiş bazı kişiler aynen şu cümleyi kurdu. ‘ bunlardan bir cacık olamaz. Ne hizmet var, ne saygı kalmış. Koskoca Silivri veya çevresinden bir tane aday çıkaramadılar. CHP’li olduğumuzu bilenler gelip bizimle dalga geçiyor. “Demokrat Parti yada MHP kadar olamadınız.”diye. Ben açıkçası MHP’ye oy vermeyi düşünüyorum.” İşte durum ortada. Ak Parti nerdeyse her hafta Silivri’ye getirdiği bakan, milletvekli ve adayları ile diğer partilere tur bindirirken, 13 Haziran’da tarlada izi olanların ne kadar hasat hak ettiğini göreceğiz.

***
Demokrat Parti demişken… Ak Parti’ye karşı en çok güç birliği içerisine girerek ANAP, BTP ve Genç Parti’yi bünyesine katarak sessiz sedasız gücüne güç kattığını da görmek gerek. Silivri’den adaylığını koyarak 5. sıra milletvekili adayı olan turizmci Yasin Elmaslı bu güç birliğinden doğan hareketle meclise gide bilir. Yani DP, barajı aşar ve büyük bir atağa geçebilir. Silivri’nin adayıyım ve Silivri’nin oylarına talibim diyen Elmaslı, Silivri’li seçmenlere çok cazip geliyor. Hele de bizim küskünlere.. İnadına Yasin Elmaslı, inadına Demokrat Parti diyenler var. Bir de kulağıma seçim sonrası CHP ilçe başkanı Hüseyin Şahin’in görevden alınacağı yönünde fısıltılar geliyor.  Hüseyin başkan bir an önce atağa geçmeli varlığını ortaya koymalı diye düşünüyorum. Yoksa 45 gün yolunu beklediği koltuk elinden gidebilir. Siyasete yıllarını vermiş birisi olan Şahin için atağa geçmek zor olmamalı…
Hadi bakalım kolay gelsin… bir acayip zor yarış… Finale az kaldı. 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol