Silivri Facebook

Amacımız bağcı dövmek değil, Silivri'nin üzüm yemesi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Son üç gündür Silivrispor Genel Kurulu'nda, Başkan Turan Turan'ın listesine alternatif bir liste ile çıkılacağı konusu, Silivri Spor sevrelerin birinci gündemindeydi. Dün Başkan Turan Yönetim, Denetim ve Disiplin kurulu üyelerini açıkladı. Silivri Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kerem Fidancık, gazetemize, Turan'a alternatif bir liste hazırlığı konusunda ilk kez detaylı bir açıklamada bulundu.
 
“Silivrisporumuz daha iyi yönetilmesi, kaybolmaya başlayan değerlerimizin tekrar kazanılması tüm camiamızın yeniden kenetlenmesini sağlamak amacıyla, yönetime talip olduğumuzu açıkladık. Mevcut yönetimi eleştirirken kenarda durmak, onların başarısızlığını beklemek düşüncesinde değildik. Bu sebeplere dayalı çalışmalarımız Silivrispor camiasından yeterli desteği buldu. Bu andan itibaren gerekli girişimleri yaparken mevcut yönetimin bilgisiz ve spor ahlakına yakışmayan tavırları bizleri çok üzdü.” dedi.
 
Keren Fidancık açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Öyle ki, tüzüğümüzün 16. maddesi gereği genel kurul tarihi alındıktan en geç bir hafta sonra kulüp binasına asılması gereken Yönetim Kurulunun tüm üyelerinin imzalamış olduğu kesinleşmiş üye listesi (Haziran cetveli) kulüp binamızda asılı değildi. Bununla ilgili uyarılarımıza rağmen, aday olacakların listelerini teslim etmelerine ancak üç gün kala yönetim kurulu imzasız ve taslak (ayıklanmamış) liste asıldı. Bu hareketler ile tüzük iki kez ihlal edildi. Bu sayede seçime kaç üye ile gireceğimiz konusunda bilgi sahibi olma imkanı bizlere sunulmadı. Oysa ki tüzüğümüzün 14. maddesinde belirtildiği gibi, üye askıya alma ve düşürme işlemleri iadeli-taahhütlü olarak üyelere bildirilmeli ve kesin liste genel kurul kararı alındıktan en geç bir hafta sonra kulüp binasına asılmalıydı”dedi.
 
Bu davranışların kongreyi iptal etme hakkını doğurduğunu belirten Fidancık, amaçlarının kişisel değil toplumsal olduğunun göstergesi olarak amaçlarının bağcı dövmek değil, Silivri'nin üzüm yemesi olduğunu belirtti. Fidancık, konuşmasını Silivrispor yönetimine geldiklerinde yapacakları çalışmalara ilişkin bazı şahısların yanlış tutum ve davranış içinde bu çalışmaları baltalamaya yönelik girişimlerinden de söz ederek “Verdiğimiz ilk demeçte belirttiğimiz gibi, göreve geldiğimiz taktirde Beşiktaş'ın efsanevi futbolcularından Kadir Akbulut ile çalışacağımızı ve kendisinin teklifimizi kabul ederken, aramızda rakam telafuz edilmediğini belirtmiştik. Telafuz ile talebi karıştıran mevcut yönetimin Futbol Şube Sorumlusu, Gurubumuzun Teknik Direktör adayı Sayın Kadir Akbulut ile bulunduğu bir ortamda kendisine “Basında Silivrispor'u parasız çalıştıracağınıza dair haberler çıktı” diyerek, hiçte şık olmayan bir davranış içine girmiştir. Kendisine tavsiyemiz, insanları yanlış yorumlayıp, yanlış bilgilendirmek yerine, Silivrispor futbol şube sorumlusu olarak, Futbol şubesini daha başarılı olmasına ilişkin projeler geliştirmesidir. Yani, geçen yıl gördüğümüz gibi Futbol Şubesi konusunda son derece başarısız olmuştur” dedi.
 
Fidancık sözlerini şöyle sürdürdü “Silivrisporun 50 yılda kazandığı değerleri bu yönetim anlayışıyla  kısırlaştırıldığını düşünüyoruz. Bizim için mühim olan ille Silivrispor'u biz yönetelim değil, Silivrispor nasıl yönetilmeli anlayışıdır. Ve unutulmamalıdır ki, Silivrispor yönetimi hiçbir zaman alternatifsiz değildir.” dedi. Fidancık Silivrispor Genel kurulu öncesinde yapılan bu çalışmanın ilk meyvesini de aldıklarını belirttiği konuşmasında  “Görünen o ki, yeni yönetim listesine dahil edilen yönetici adaylarının bugüne kadar savunduğumuz konulara vakıf kişiler olması bizleri sevindirmiştir.” diyen Fidancık, doğru yapılanı taktir etmenin erdem olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Fidancık şöyle devam etti “Tüm bu gelişmelerden sonra, yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucu, yönetime talip olmamaya karar verdik. Bu güne kadar camiamız içinden bizlere maddi, manevi destek verenlere sonsuz teşekkürler ediyoruz. Camiamız için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.
 
Silivri Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kerem Fidancık'a yönelttiğimiz “Bu açıklamaları kimler adına yapıyorsunuz?” sorumuza Fidancık “Ben 36 yaşındayım. Silivrispor camiasında sporculuktan tribün liderliğine kadar birçok çalışma içinde bulundum. Beni Silivrispor camiasında tanımayan yoktur. Ve herkes bilir ki Kerem Fidancık kimler ile birlikte hareket eder... Bu kararımızdan sonra arkadaşlarımı deşifre etmenin bir anlamı da yoktur” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol