Silivri Facebook
banner88

CHP Kurultayı mı?
 
Genel kurula tek liste ile giren ASKF’de Sait Yücel, 550 delegenin oylarını alarak yeniden Başkanlığa getirildi. Siyasilerin, özellikle CHP’nin büyük ilgi gösterdiği genel kurulda adeta siyaset rüzgarı esti.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Billur Talaylıgil, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevilgen, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, CHP’li Milletvekiller ve birçok partili genel kurulda protokoldeki yerlerini aldılar. CHP’yi temsilen Genel kurula katılan tüm siyasiler kürsüye çıkarak fikirlerini beyan ettiler. İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek’i eleştiren siyasiler, bu iki başkanın Amatör Kulüplere yatırımının az olduğundan şikayetçi olduklarını dile getirdiler.
 
Uçar: “Hani siyaset yoktu?”
Genel kurulun birinci bölümünde Siyasetin ön plana çıkmasından rahatsız olan Tepecik Anadoluspor Kulüp Başkanı Mustafa Uçar, As Başkan Hikmet Kılıç başta olmak üzere birçok spor kulübü idarecileri genel kurul salonunu terk ederek toplantıyı protesto ettiler.
 
“Hani sporda siyaset yoktu?” diyen Tepecik Anadoluspor Kulüp Başkanı Mustafa Uçar,
“Biz Ali Düşmez tarafında siyaset var diye bu tarafı seçmiştik fakat şimdi iki tarafta siyasete alet edildi. Ben buradan Ali Düşmez tarafından özür diliyorum çünkü iki tarafın da bir birinden farkı yokmuş. Bunun sonu nereye varacak merak ediyoruz. Böyle bir anlayışla genel kurul yapılmamalıydı. Biz oy kullanmaya geldik fakat siyasi partilerin propagandalarına şahit olduk. Bir daha bu anlamda siyaset kokan toplantılara camia olarak katılmama kararı aldık” dedi.
 
Tepecik Anadolu ile birlikte birçok kulüp aynı sıkıntıyı beyan ederek genel kurulun amacına ulaşmadığını söylediler.
 
Divan Başkanı Akar oldu
Olağanüstü Genel Kurulda Divan Başkanlığına Kemal Akar getirildi. Akar’ın kâtipliklerini, Yılmaz Gülşen, Zeynep Pınaroğlu ve Erhan Özarslan yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda CHP’li Milletvekilleri ve Siyasi partinin önde gelen isimleri kürsüde birer konuşma yaptı.
 
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e en son konuşmacı olarak yer veren divan başkanı Kemal Akar, Erzen’in tepkisiyle karşılaştı. Hüdaverdi Talay, Seyit Ateş, İskender Şenduman’da genel kurala katılanlar arasında yerlerini aldılar. 550 delegenin oy kullandığı genel kurulda kulaklar Kura çekimindeydi. Bir yandan genel kurula kendilerini vermek isteyen Kulüp Başkanları ve idareciler, bir yandan da telefon trafiği ile kura çekimlerini almaya çalıştılar. Büyük bir sıkıntı çeken kulüp idarecileri, kura çekimiyle genel kurulun aynı güne gelmesinin büyük bir tesadüf olduğunu dile getirdiler.
 
Tek liste ve Yücel Başkan
Genel kurula tek liste ile giren ASKF Genel Başkanı Sait Yücel, oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa getirildi. Sait Yücel’in Listesinde şu isimler yer aldı: Başkan Sait Yücel, Genel Sekreter Ahmet Akpınar, A.Burhan Sadıkoğlu, Ahmet Akdeniz, Ahmet Ayar, Aslan Polatoğlu; Bahri Savaş, Enver Şahin, Ferhat Özgen, Gökhan Zeybek, Hasan Bozkurter, Hayati Köse, Haydar Uzun, Hüseyin Şahin, İbrahim Mamati, İlhan Albayrak, Mehmet Sevim, Mehmet Tırpan, Murat Kapusuz, Nusret Sancak, Recep Yel, Şenol Yurtsever, Ü.Fatih Ekinci, Vedat Dönmez ve Volkan Yılmaz.
 
Onur Kurulu Asil listesi ise şu isimlerden oluştu; Hüdaverdi Talay, Orhan Saka, Ayhan Yarkın, Kemal Bektaş, Orhan Yücer, A.Yaşar Saçalan, Berksin Güvenç, Erdoğan Erdem, Kubilay Köse ve Halit Ziya Altıkardeş.
 
Geçtiğimiz yönetim listesinde yer alan Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Rıdvan Sırdaş, Selimpaşaspor Kulüp Başkanı Oktay Atınç ve Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk, bu kez listede yer almadılar.
 
Yücel, herkese teşekkür etti
ASKF Genel Başkanı Sait Yücel, genel kurala iştirak eden herkese teşekkür etti. Kürsüye çıkan ve genel kurul üyelerine hitap eden Sait Yücel, Genel kurulun nizami bir şekilde gerçekleştiğini beyan etti. Bu kez genel kurala nasıl bir Kulp uydurulacağını beklemeye başladıklarını söyleyen Yücel, “Bizler buraya toplanarak birlik ve beraberliğimizi herkese göstermiş bulunuyoruz. Kura çekimini de aynı güne rastlaması bir tesadüf olabilir mi bunun takdirini sizlere bırakıyorum. Bizler buraya tüm Partilerin genel başkanlarına kadar davetiye gönderdik. Hiçbir partili genel kurulumuza katılmamıştır. Bizleri bu günümüzde yalnız bırakmayan CHP’li vekillere ve partililere ayrıca genel kuruluma gerekli ilgiyi gösteren spor kulüp başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu genel kurulun amacına ulaşmadığı söylentilerine de yakın zamanda gerekli cevap verilecektir. Kayyum olayını ortaya atıp bu işin içinden sıyrılacaklarını zanneden bazı arkadaşlar, genel kurumuza ilgi bile göstermediler. Buradaki çoğunluğu herkes gördü ve nasıl bir genel kurul yapıldığına şahit oldular. Yeni Genel Kurumuz ve yeni yönetimimiz İstanbul Spor kulüplerine hayırlı olsun” dedi.
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol