Silivri Facebook

Turan TURAN :
Toplam 22 grup maçı…İstanbul Amatör Süper Lig ekipleri içerisinde namağlup tek kulüp, Silivrispor. Silivrispor Kulüp Başkanı Turan Turan’la, grup maçlarının ardından Aydın Doğar bir röportaj yaptı. Konu Silivrispor ve Turan’ın hedefleri, beklentileri, düşüncüleri.

Sayın TURAN, futbolu ön plana alarak söyleşimize başlayalım. İstanbul Amatör Süper Lig grup maçlarını namağlup tamamlayan bir kulübün başkanı olmak nasıl bir duygu ?

Her spor adamının, kulüp başkanın yaşamak istediği bir duygu. Gurur ve onur verici. Tabii ki koyduğun hedefte, ilk basamağı namağlup, firesiz bitirmenin haklı gururunu, övüncünü yaşıyorsun. Bizlere ve ilçemize bu onuru yaşatan, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Silivrispor Kulübü Amatör Liglerde gerçek anlamda profesyonelliği yaşamakta. Bu hiçte kolay olmasa gerek. Maddi ve manevi kimlerin desteğini hissetmektesiniz ?

En büyük destek şüphesiz Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Turan’dan gelmekte. Bunun dışında kısıtlı da olsa, duyarlı birkaç değerli iş adamından destek aldık. Bunlar bizim kayıtlarımızda mevcut. Silivrispor’un başarılı bir mazisi var. Yıllarca profesyonelde 3.lig' te, hatta 2.lige kadar yükselmiş olan camia, doğal olarak bugünlere özlem duymakta. Beklentiler çok farklı ve büyük. Günümüzde amatör kümede mücadele vermek, profesyonel beklentiyi yok etmiyor. Bu noktada sevinçliyiz, ama takdir edilir ki, amatör bir kulüpte profesyonelliği yaşatmak hiçte kolay değil. Ama elimizden geldiğince bu ruhu yaşatmaya çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.  

Geride bıraktığımız grup maçları ve İstanbul Futbol Şampiyonası. Geniş bir futbolcu kadrosu, tecrübeli teknik kadro. Teknik Kadronuza her hangi bir maç öncesi şunu oynat bunu oynat diye hiç müdahalede bulundunuz mu ?

Ben kulüp başkanı olarak bu tür telkinlerin Silivrispor’ da veya başka kulüpte olsun doğru olmayacağına inanıyorum.  Bu konuda fikrim hep sabit kaldı, bugünden sonrada aynı düşünceye sahibim. Çünkü herkes kendi işini yaparsa ve bu iş bölümü gerekli kurallar nezdinde işlerse başarı çıtası daha da yükselir.  

Dünyada, ülkemizde ve tabii ki Silivrispor’ da hep futbol gündemde. Aslında Silivrispor Kulübü, bir çok branşta faaliyette. Futbol, voleybol, basketbol ve yaz spor okulları. Neler söylersiniz ?

Sezona başlarken Futbol A Takım bazında hedef koyduk. Hedef 3.lig, inşallah nasip olur. Ama şahsi fikrim, bir kulübün sadece futbol takımı ile anılması ve özellikle de A Takımı ile anılması çok yanlış. A Takımı yakından ilgilendiren ve destekleyen alt yapı takımları var. Spor kulüplerinin asıl gayesi, faaliyet gösterdiği bölgede yaşayan herkese ve özellikle gençlere sağlıklı ve disiplinli spor yaptırmak olmalıdır. Tabii bu gençlerin hangi spora kabiliyeti ve yakınlığı varsa, o dalda desteklenmeli ve önü açılmalı. Bu hedefler doğrultusunda, altyapıya çok büyük destekler verdik. Fakat doğaldır, A Takımın yakaladığı mevcut başarı o çalışmalarımızı kısmen de olsa gölgede bıraktı. Voleybol ve futbol alt yapıdaki başarılarımız bunlara bir kaç örnek.

Özellikle bir parantez açarak, Voleybol Şubesine değinmek istiyorum. İstanbul Mahalli Liginde köklü kulüplerle boy ölçüşen bir bayan voleybol takımı, düşünceleriniz.

Voleybolda çok büyük yol kat ettik. Başta antrenörlerimiz olmak üzere çok başarılı bir sezon geçirdiler. Onlarla gurur duyuyorum. Çalıştırıcıları nezdinde hepsine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu kızlarımızın eğitimlerine de destek olmak adına, çalışmalarımız oldu. Biz spora sadece spor yapılsın diye bakmıyoruz. Komple bir eğitim şekli, olarak görüyoruz. Büyük Önder M.Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi “Sağlam Kafa, Sağlam Vücutta bulunur” ilkesine uyarak bunun gereğini yapmaya çalışıyoruz.

Yüzlerce sporcuya Silivrispor çatısı altında, değişik branşlarda spor yaptırmaktasınız. Sizce Silivrispor’un eksikleri nelerdir ?

Sigara ve alkol gibi bağımlılığı olan bir genci spora kazandırmanın manevi hazzı hiçbir şeyde yoktur. İşte bu spor ortamını daha güzel tesislerde yaratabilmek tek düşüncem. Tesis konusu üzerinde titizlikle duruyorum. Şu an faaliyet gösterdiğimiz tesis İl Spor Müdürlüğünün malı. Kira karşılığı burada faaliyetteyiz. Gönlüm, Silivrispor’un kendine ait kullanabileceği bir tesise kavuşması. Silivri büyük bir ilçe. Bu manada bunu hak ettiğine inanıyorum. İnşallah ilerleyen zamanda böyle bir tesise sahip oluruz. Ve daha çok genç kardeşimize spor yaptırma imkanını elde etmiş oluruz.     

Biraz Silivrispor taraftarından bahsedelim. İçerideki maçları sürekli dolu tribünlere oynadık. Fakat coşku, tezahurat yok. Şunu şöyle özetleyebiliriz, seyirci çok, fakat taraftar yok. Siz bunu nasıl açıklarsınız ?

Ben bu konuya kısmen katılıyorum. Fakat bunun sebepleri noktasında farklı düşüncelerim var. Silivrispor’un 2.lige kadar çıkıp, ardından bir düşüş trendine girmesi, taraftarımızı olumsuz yönde etkilediğini düşünüyorum. Fakat bu dönem alınan başarılar son zamanlarda taraftarımızı bize daha çok yaklaştırdığını gördük. Camia olarak bunu sevinçle karşılıyoruz. Bundan sonra gelecek başarılar, taraftarımızı bize daha da yaklaştıracağından eminim.

Yönetim Kurulu arkadaşlarınızdan beklediğiniz desteği bulabildiniz mi ? Sizi artıları ve eksileri ile yanıltan arkadaşlarınız odu mu ?

Yönetim Kurulu arkadaşlarımın hepsi ile çok güzel dayanışma içerisinde olduk. Bu insanlar hepsi birer birey, birer karakterdir. Bu karakterlerin, bir noktada aynı fikirlere aynı hedeflere odaklanması çok önemli. Bu da spor kulüplerinde gerçekleşir. Biz bu birlik ve beraberliği net bir şekilde yakaladığımıza inanıyoruz. İçimizde öyle arkadaşlar var ki, vaktinin tamamına yakınını kulübe harcamakta. Uyum noktasında hiçbir problemimiz yok. Kulüp Başkanı olarak, teşekkürlerimi sunuyorum.

Sporda başarıyı etkileyen çok önemli faktörler vardır. Yönetim, Futbolcu, Teknik Kadro, Taraftar ve İlçenin önde gelenleri. Silivri’de siz bunu görüyor musunuz, hissediyor musunuz ?

Herkes şunu çok iyi bilmeli ki, herhangi bir konuda başarı bir kişinin istemesi ile mümkün olamaz. Bu konuda da yönetim kurulu, teknik kadro, futbolcular ve hatta kulüp çalışanları bir bütün, tek beyin olmak durumunda. Aksi halde başarı gelmez. Burada Silivri’nin bir şansı var. Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Turan, ilçemizde spora genel olarak verdiği destek herkesçe biliniyor. Bu sadece Silivrispor’la kısıtlı değil. İlçenin diğer kulüplerine ve hatta okul takımlarına dahi verdiği destek ortada. Bu da ilçenin çok büyük şansı diye düşünüyorum. Böyle bir destekle, bizde koyduğumuz hedefler doğrultusunda çok rahat yürürken, bu gücü yanımızda hissetmek, bizimde şevkimizi arttırmakta. Kendisine, spor adına, ilçe adına teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum.   

Biraz İstanbul Futbol Şampiyonasına geçelim. Önceden buradan Türkiye Futbol Şampiyonasına vize alınırdı. Şimdi, Süper Amatör devreye girince,İstanbul Şampiyonası angarya gibi oldu. Sizin görüşleriniz.

İstanbul Futbol Şampiyonası öyle bir noktaya getirildi ki, tamamen hedefsiz, çekiciliği olmayan bir hal oldu. Ceza ve sakatlıkların Türkiye Şampiyonasına yansıması, bütün kulüplerin İl Şampiyonasına sıcak bakmamasına etken olmakta. Aslında şahsi fikrim, İstanbul Futbol Şampiyonası’nın bir ödülü olmalı. İl Şampiyonu direkt 3.lige çıkmalı ya da maddi özel ödül konmalı. Tabii bu bizim verebileceğimiz bir karar değil. Bu sadece bir fikir, bir düşünce. Bunun kararını verecek merciler bellidir.

Tüm sporcularınıza, özellikle de zor bir dönem öncesi futbol takımınıza neler söylersiniz. Teknik Kadro ve Futbolcularınızdan beklentileriniz nelerdir ?

Bizim sezon başından bu yana beklentimiz belli. Bunu Teknik Kadromuz ve futbolcularımız da gayet iyi bilmekte. Ve hepsinin bu hedefe kilitlendiğine inanıyorum. Tabii bu hedefi koyarken, takımın beklentilerini amatör anlamda olmamıza rağmen profesyonelce karşıladığımıza inanıyorum. Onlarda biliyor ki bizim beklentilerimiz var. İlk ayakta gösterdikleri performansla bu beklentilerimizi karşılayabileceklerini ispat ettiler. Bundan sonrada daha yüksek performansla hedefi yakalamaya koşacaklarından hiç şüphem yok. Şahsi ve camia olarak beklentilerimizde bu doğrultuda.   

Silivrispor çatısı altında yüzlerce sporcu var. Burada ailelerde büyük bir köprü görevi görmekte diye düşünüyorum. Sizin ailelere mesajınız ne olabilir. Ailelerin desteği ilgisi sizce yeterli mi ?

Silivrispor çatısı altında spor yapan bütün kardeşlerimizin sağlıklı ve topluma kazandırılmış birer birey olmaları yolunda büyük gayret sarf etmekteyiz. Tüm şube antrenörlerimizden, rapor alarak gelişimlerini takip ediyoruz. Tabii bu spor ayağı. Bir de bunun genel anlamda eğitim yanı var. Gençlerle yaptığımız toplantılarda, sporda başarılı olmanız derslerinizde alacağınız başarısızlığı gölgeleyemez, eğitim ayağını aksattığınızda kulüple ilişkileriniz askıya alınacak diye telkinlerde bulunmaktayız. Yalnız şu da bir gerçektir, bizler bu gençlerin sürekli eğitim kısmını net olarak takip edebilmemiz mümkün değil. Burada ailelere çok büyük görevler düşüyor. Ebeveynler çocuklarını göz önünde tutmalı. Eğitim ve normal hayatları ile bire bir yakından ilgilenmeli. Eğer başarılarında düşüş gözlemlediklerinde bunu öğretmenleri ile paylaştıkları gibi, bizlere de mutlaka bildirirlerse, bizimde yapabileceğimiz katkılar mutlaka vardır. Elimizden gelen yardım ve desteği esirgemeyeceğimiz bir gerçektir.  

Silivrispor şu an Antalya Belek’te kampta. Bu kampın takım üzerindeki etkileri, takıma katkıları sizce ne derece olacak ?

Sizlerde biliyorsunuz ki, futbol takımımız namağlup şampiyonlukla grup maçlarını bitirdi. Önümüzde de tüm sezonun karşılığı olan bir Türkiye Futbol Şampiyonası var. Şampiyona öncesi takımımıza ödül ve moral açısından ayrıca hazırlık yönünden çok önemli. Takımımıza şampiyona öncesi çok büyük katkı sağlayacak, inancımız sonsuz.

Antalya Kampı yönetim kurulunun mu  yoksa teknik kadronun fikri mi ?

Kamp programını çok önceden planlamıştık. Şampiyon olduğumuzda gündeme taşıyacaktık, öyle de oldu. Karar kulübümüzün ortak kararıdır.

Son olarak spor camiasına, Silivrispor camiasına ve taraflı tarafsız herkese neler söylersiniz ?

Sporu bir kutuplaşma olarak asla görmedim. Görenleri de asla tasvip etmiyorum. Spor, nesillerin sağlıklı bireyler yetişmesi adına bir araç olduğu unutulmamalı. Ve bunun herkes tarafından bu şekilde algılanıp, benimsemesi yukarıdaki hedeflere gitme yolunda çok daha yarar sağlayacağı kanısındayım. Burada ailelere, ilçe yöneticilerine ve hepimize çok büyük görevler düşmekte. Her şey maddiyat değil. Maddi ve manevi katkılar yarınlarımızın daha sağlıklı ve güzel olmasını sağlar

Kaynak : SH Dijital

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol