Silivri Facebook
banner88

Yeni başkan Refik Bek!
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivrispor’un Olağan Genel Kurul Kongresi dün akşam Saat 21.00’de Silivrispor Kulübü lokalinde yapıldı. Eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu kongreye Apdi Metinoğlu, Aydın Doğar ve Tuncay Gül’den oluşan divan heyeti başkanlık yaptı.
 
Kongreye Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivrispor Kulüp Başkanı Turan Turan, Silivrispor eski Yönetim Kurulu üyeleri, Silivrispor Kulübü Başkan Adayı A.Refik Bek, yeni yönetim kurulu ve kulüp üyeleri katıldı.
 
ANAP İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Kalkan’da Bek’e destek vermek üzere, kongrede hazır bulundu. Dönem boyunca yapılan çalışmalar ve genel durum hakkında bilgi içeren faaliyet raporu okunarak, delege ve kulüp üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
Yapılan genel kurul toplantısında ilk konuşmayı Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan yaptı.
 
Turan yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
 
Turan “Silivrispor’a bir kuruş katkısı olmayan insanların sesi daha fazla çıkıyor.”
“Silivrispor’a 4 yıldır gerek kulüp başkanımızla ve kulüp yöneticilerimizle birlikte birtakım yardımlarımız oldu. Silivrispor’un geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyorum. Alt yapının da çok önemli. Silivrispor’un üstünden siyaset yapmaya çalışanlar oldu. Ve bunlar Silivrispor’a bir kuruş katkısı olmayan insanlar. Borçlarını yıllardan beri ödememişler. Ama nedense kulübün yararına çalışanlardan çok daha fazla konuşuyorlar. İnsanlara yön verirken geçmişine bakılabilir.  Kulübün başına kimin geleceği bizim için önemli değil. Önemli olan Silivrispor’un büyümesi ve halkımızın mutluluğu.
 
Gelecek yönetimde de Silivri Belediyesi olarak üstümüze düşen maddi desteği vermeye devam edeceğiz. Silivri stadının geçmişteki haliyle yeni halini söylememe gerek yok. İkinci stadımızda bitmek üzere. Geçmişi geçmişte bırakıp Silivriporumuzun güçlenmesi için el birliği hepimizin maddi ve manevi destek vermemiz şart.
 
Basındaki arkadaşlarımızın tabiî ki eleştirileri olacaktır ama adabı ve ustur buyla. İnsanları karalayarak hiçbir yere varılamayacağını Silivrispor’un geçmiş dönemlerde yaşadığı kısır çekişme yüzünden nerelere geldiğini gördük.”
 
Turan Turan “Ayrılmanın burukluğunu yaşıyorum”
Hüseyin Turan’dan sonra kısa bir açıklama yapan Turan Turan “2 dönemdir Silivrispor kulüp başkanlığını gururla yaptım. Öncelikle Sayın Hüseyin Turan’a çok teşekkür ediyorum. Çünkü Silivrispor’a sağladıkları katkılar göz ardı edilemez. Bunları canlı olarak yaşadık. Bize destek sağlayan herkese ve benimle birlikte iki dönemdir çalışan yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ederken onlardan ayrılmanın burukluğunu yaşadığımı da belirtmek istiyorum” dedi.
 
Sezginer’in itirazı kabul edilmedi
Turan’ın konuşmasının ardından Silivrispor Başkan Adayı A.Refik Bek’in yönetim kurulu üyelerindeki isimler tek tek sayıldı. Silivrispor Genel Kaptanı Turgay Sezginer itirazda bulunmak istediğini söyleyerek, yönetimde adı geçen birçok kişinin kulübe üye olmadığını, Silivrispor’un bir tüzüğü olduğunu ve ismi sayılan üyelerin üyeliklerinin akşam saatlerinde kabul edildiğini belirterek bunun da tutanaklara geçmesini istedi.
 
Sezginer’in bu açıklamaları da heyet tarafından tutanaklara geçmiş olmasına rağmen, divan kurulu tarafından kabul edilmedi.
 
Bek “Hiçbir yere tepeden inme gelmedim.”
Aday oldukları günden beri çok şeyin yazılıp çizildiğini fakat bunlara aldırış etmediklerini ifade eden Bek konuşmasında şu sözlere yer verdi:
 
“Yazılanlara en güzel cevabı hizmetlerimizle vereceğiz. Zaten yazan kişide buraya gelme cesareti gösteremedi. O yüzden o kişi hakkında konuşmak bile hoş olmayacak.
 
Ben Silivrispor’un üye listesinde bundan önce 23.sıradaydım. Şu anda da 15.listede üyeyim. Yani Silivrispor’a üye olmuş ilk 15'in içerisindeyim. 1991.1992.1993 yılları arasında profesyonel dönemde yöneticilik ve alt takım sorumlusu olarak görev yaptım. 1976 yılından beri de kulübe üyeyim.
 
Bazı gazetelerde beni başarısız olarak lanse ediyorlar. Ben bugün muhabir olarak başladığım gazetecilikte şimdi gazete sahibiyim.
 
1976 yılında siyasete atıldım ve bir partinin ilçe bakanlığı görevini yaptım ve o yıl Silivrispor’a üye oldum. 1986 senesinde kardeşlerimle kurduğum matbaa şirketimizde bugün bizden ekmek yiyen arkadaşlarımız var.
 
Ayrıca üye olarak girdiğim Anavatan Partisinde Gençlik kolları başkanlığı, il genel meclis üyeliği ve 6 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Ben hiçbir yere tepeden inme gelmedim. Hiçbir zaman tek başıma bir şey yapmadım. Yanımda her zaman ekibim arkadaşlarım ve dostlarım oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum.”
 
“Asil yedek ayırımı yapmayacağım”
Bek konuşmasına şu cümlelerle devam etti:
“Silivrispor alt grubun üç tanesi zaten benim gözümde şampiyon olmuştur. Silivrispor bu sene ilk defa basketbol takımı ile liglere katıldı. Silivripor sadece futbol takımı olmaktan çıktı. Sizlerin oylarınızla inşallah bir yerlere gelirsek Silivrispor’un kaldığı yerden yönetmeye devam edeceğiz. Diğer adaylara rakip olarak burada değiliz. Bugüne kadar başkanlık yaptığım hiçbir yerde gelir hesabı yapmadım. Yine yapmayacağım. Fakat yönetimde, denetimde kaç kişi varsa hepsi asildir ve hepsiyle birlikte çalışacağım. Takıma güçlü transferler getirip gene 3. lige taşımak için yolumuza devam edeceğiz.”
 
Kapalı olarak gerçekleşen oylamada A. Refik Bek, yeni başkan olarak seçildi. Tamamlanan seçimin ardından Avalon Leb-i Derya’da Çek Cumhuriyeti- Türkiye maçını izlemeyen Silivrisporun eski ve yeni yöneticileri, Bek’in başkanlığını kutladı.
 
Melis AVCI- Müge CESUR
 
Silivrispor’un yeni yönetim kurulu şu şekilde;
 
Yönetim Kurulu Asil   Yönetim Kurulu Yedek
 1-Sancak Dolar   1-Necati Mutlu
 2-Ali Tabakoğlu   2-Hüseyin Can
 3-Cemal Üneş   3-Emre Dinçer
 4-Şerif Dinçer   4-Ercan Tezeller
 5-Sezai Yiğitdoğan   5-Can Dağaşan
 6-Sabri Demirdağ   6-Uğur Alaner
 7-Cihangir Davutoğlu   7-Ali Mert 
 8-İsmail Mert   8-Yalçın Çevrim
 9-Özkan Ercan   9-Erkan Peker
10-Candemir Yılmam  10-Aytaç Tuna
11-Sebati Arkaz 
12-Özer Manavoğlu
13-Hasan Çetin
14-Engin Varol
15-Naif Yıldızlar
16-Erkan Krabina
Disiplin Kurulu Asil   Denetim Kurulu Asil 
1-Tuncay Gül  1-Rıza Piriştina
2-Yılmaz Özdin   2-A.Latif Kurt
3-Mehmet Sevinç   3-Erdoğan Boy
 YEDEK   YEDEK
1-Teoman Yaşar   1-Atilla Çelik
2-Celalettin Yazıcı   2-Can Gürcan
3-Aytaç Tuna   3-Atilla Turan
İstanbul ASKF Delegeleri Asil   İstanbul ASKF Delegeleri Yedek
1-A.Refik Bek   1-Hasan Çetin 
2-Turan Turan   2-Erkan Karabina
3-Sancak Dolar   3-Engin Varol
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol