Silivri Facebook
banner88

BOZOĞLU YENİ TOKİ PROJESİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

BOZOĞLU YENİ TOKİ PROJESİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk kez kamuoyuna açıklanan, Türkiye'nin 67 ilinde 140 projeyle hayata geçirilecek 50 bin yeni sosyal konutun Silivri’de yapılacak 685 adetlik kısmı ile bilgi verdi.

Bozoğlu, TOKİ eliyle gerçekleşecek ve yatay mimarisi ile Silivri’ye ayrı bir vizyon katacak olan proje kapsamında İstanbul'un Silivri ilçesinde taksitleri 651 TL'den, fiyatları da 195 bin TL'den başlayan 685 konut yapılacağını söyleyerek, şu ifadelere yer verdi;

PROJE MAHALLE KONSEPTİNİ İÇERİYOR

Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda TOKİ tarafından inşa edilecek 50 bin sosyal konut ve bundan sonra üretilecek konutların yükseklikleri, Silivri projesinde de olduğu gibi zemin+3, zemin+4 ve zemin+5 şeklinde olacak. Alipaşa Mahallemizde gerçekleştirilecek ve yatay mimari anlayışıyla, yöresel taşların kullanılacağı projedeki konutların 343'ü 2+1, 342'si 3+1 olarak inşa edilecek. Proje ile milletin en temel özelliği ve arayışı olan dayanışma ve komşuluk kültürüne imkân tanıyan "mahalle konsepti" hayata geçmiş olacak.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMAK ZORUNLU

Sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyen kişilerin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Silivri projesine de başvuru yapmak isteyen kişilerin de öncelikle bu koşulu sağlaması gerekiyor. Ayrıca konutlara başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımızın projenin bulunduğu il, ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olması şartı var.

TARLA, BAĞ, BAHÇE, KÖY EVİ VE İŞYERİ HARİÇ

Başvuru sahiplerinin TOKİ'den konut satın almamış olması ve TOKİ'den konut kredisi kullanmamış olması, ayrıca kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı-kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun

olmaması lazım. Ancak tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç bolmaması lazım. Ancak tarla, bağ, bahçe, köy evi ve iş yeri hariç bu koşulların dışında tutulacak. Silivri projesine başvuru yapmak isteyen vatandaşların aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4 bin 800 TL olması gerekiyor. Ayrıca 2+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 25 yaşını tamamlamaları, 3+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 18 yaşını tamamlamaları şartı yer alıyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 19 NİSAN

Emekli vatandaşlar 25 Mart-5 Nisan, engelli vatandaşlar 8-12 Nisan, şehit yakınları ise 15-19 Nisan tarihleri arasında Halk Bankası AŞ'nin İstanbul ilinde bulunan yetkili şubeleri aracılığıyla başvuru yapabiliyor. Vatandaşlarımız 2+1 nitelikteki konutlar için 500 TL, 3+1 nitelikteki konutlar için 1.000 TL başvuru ücreti ödeyecek. Silivri'de inşa edilecek 685 konut içerisinde yer alan 2+1 konutlar 85 metrekare büyüklüğünde olacak. 2+1 nitelikteki konutların fiyatları 195.500 liradan başlıyor. Yüzde 12 peşinatla 22 bin 960 lira ödeyerek, 651 lira taksit tutarı ve 240 aya varan vadelerle Silivrili hemşerilerimiz konut sahibi olacak. 3+1 konutlar ise 128 metrekare büyüklüğünde, fiyatı 294 bin 400 lira, yüzde 10 peşinatla, 28 bin 440 liradan, 1308 lira taksit tutarı ve 180 aya varan vade imkanları sunacak. Silivri’mize hayırlı olsun.”

Anahtar Kelimeler:
TOKİMıtlu Bozoğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol