Silivri Facebook
banner88

Halil Erem Yerli Selimpaşa Çağdaş Eğitim Derneği'ni Tanıttı...

Her bireyin sorumluluğu var

Selimpaşa Çağdaş Eğitim Kültür Folklor ve Turizm Derneği Tanıtım Toplantısı yaptı. İmren pastanesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Dernek Başkanı Halil Erem Yerli,”Her bireyin kendisine, ailesine ve topluma karşı sorumlulukları vardır”dedi.         

 

Yerli, konuşmalarında şu konulara değindi: Değerli  Kurucu Üye arkadaşlarım ve saygı değer basın emekçisi meslektaşlarım, Selimpaşa Çağdaş Eğitim Kültür Folklor ve Turizm Derneği’nin tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sizler de bilirsiniz ki, insan sosyal bir varlıktır. O nedenle, sosyal sorumluluğu vardır. Birey kendine, ailesine, topluma karşı sorumludur. Bu sorumluluk yalnız finansal ve maddesel olarak değil, aynı zamanda bilgi, beceri, birikim ve özelliklerinin tümünün toplum adına seferber edilmesidir.  Buna da ‘gönüllülük’ diyoruz. İşte biz de, Selimpaşa Çağdaş Eğitim Kültür Folklor ve Turizm Derneği kurucuları olarak, hiç bir etnik ve ideolojik ayırımı gözetmeden; bilgi, beceri, birim ve zamanımızı, Selimpaşa ve toplum  yararına dönüştürme amacı  ve  çabası içinde olacağız..                                                     

                                                       Sorumluluk almak zordur

Sorumluluk almak insanlara zor ve ağır gelebilir. Ancak, her zorluk sonunda da, bir kolaylık vardır. Yapılan güzel iş ve çalışmalarının sonucu, insana mutluluk verir. Böyle bir mutluluğu tatmak için de şu özlü sözde olduğu gibi; “Ya öğreten-ya  öğrenen, ya dinleten-ya dinleyen” olmak gerek. İşte biz de,  Selimpaşa Çağdaş Eğitim Kültür Folklor ve Turizm Derneği olarak; emeğimizi, zamanımızı , bilgimizi Selimpaşa  halkı ve toplum için, sevgi hamuruyla yoğurup  hem dinleten, hem de dinleyen olmaya çalışacağız.                                           

                                                   Eğitim adam olmayı öğretir

Başta da söylediğim gibi; insan sosyal bir varlıktır. Toplum içinde yaşar. Toplumu etkiler ve toplumdan etkilenir. Bu olumlu da, olumsuz da olabilir. Örneğin, otobüste bir gencin yaşlı birine yer vermesi olumlu ,  umursamazlıği  ise olumsuzluktur. Bunda da, eğitimin çok önemi vardır. Çünkü eğitim, ‘bir anlamda adam olmayı öğretir. Ahlaki değerlerin yüksek olmasını sağlar. (Oğulun vezir olup, babasını ayağına çağırma hikayesi.)                             

                                                          Zaman önemli bir değerdir

Kuşkusuz her iş, her oluş zaman ister. Zaman insanlar için çok önemli ve değerli bir ölçüdür. Bu nedenle; zamanı aktif tutup yararlı bir şekilde değerlendirmek olumlu, boşa ve kötü geçirmek ise olumsuz sonuçlar doğurur. Zaman su gibidir, akar gider. Suyu durdurur, ama zamanı asla durduramazsınız. Zamanda bir saniyeyi bile geri çevirmek imkansızdır. Bunun içindir ki, yapılmak isteneni, o zaman içinde yapmak gerek. O süreçte yapılmazsa, iş işten geçmiş olur. Biz,dernek olarak, çok değerli olan zamanı ; Selimpaşalı gençlerimizin, iyi değerlendirmelerini sağlamada, katkı yapma çabası içinde olacağız. Bilmeliyiz ki; zaman taşa düşen su  damlasına benzer. İnsanın ömür yolculuğuna azar  azar bir şeyler götürür ama,önemli şekil verir. Maddesel özelliği iyi ise iyi şekil, kötü ise kötü şekil alır. Bunda rüzgarın da katkısı vardır. İşte biz de, damlayan su ve bir rüzgar katkısıyla; Selimpaşa‘da yaşayan çocuklarımızın, gençlerimizin ömür ve zaman yolculuğunda, iyi şekil almasına yardımcı olmaya ve yaşam yolculuklarını olumlu ve verimli  geçirmelerine ışık tutmaya çalışacağız.

                                                Dernek olarak neler yapabiliriz?

Dernek olarak; Selimpaşa’da yaşayan çocuklarımız ve gençlerimizin, zamanlarını verimli ve olumlu değerlendirmeleri için, şu ve benzeri çalışmalar yapma amacındayız:

 1-Kurs, seminer, konferans, panel gibi eğitim çalışmaları düzenlenecek .

 a-İlk aşamada, Halk oyunları, Halk müziği ,Tiyatro kayıtlarına hemen başlanacak.

 b-Konferans, seminer ve panellere ise, önümüzdeki günlerde yer verilecek.

 2-Üyeler ve toplum arasında sosyal ilişkileri geliştirmek için, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla        platformlar oluşturulacak.

 3-Eğitim ,kültür, folklor, turizm konusunda kamusal yararı önde tutan politika ve kararların oluşmasına katkıda bulunmak, önceliklerimiz olacak.

SLOGAN: SELİMPAŞA ÇAĞDAŞ EĞİTİM KÜLTÜR FOLKLOR VE TURİZM DERNEĞİ

SELİMPAŞALI’NIN SEVGİ  İLE DOLSUN, SELİMPAŞA DİYE ÇARPSIN YÜREĞİ …

Zamanınızı bizimle paylaştığınız için, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

                                                                                                                 

                                                                       Halil Erem Yerli

                                                             Selimpaşa Çağdaş Eğitim Kültür

                                                           Folklor ve Turizm Derneği  Başkanı

    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol