Silivri Facebook
banner88

Hüseyin Dertop, Özcan Işıklar'ı Neden "Allah'a Ve Halka" Havale Etti?

Önceki Silivri Gıda Bankası Başkanı Hüseyin Dertop, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı Facebook hesabından sitem dolu bir yazı ile Allaha ve halka havale etti...

Silivri Gıda Bankası Başkanlığına, Rahmetli Kadir Baran ın önerisi ve Silivri Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Sevgili Elif Bilici"nin teşviki ile seçildim.

Silivri Gıda Bankası Başkanlığı yaptığım dönemde, Başkan Yrd. Mustafa Çokyaşar(Değirmenköy Çokyaşar Şirketi Ortaklarından), Sekreter Suna Göçengil(CHP Silivri İlçe Başkanı), Sayman, Murat Bayram(Bayramlar Brode Ortaklarından , Üyeler, Erdoğan Boy(Silivri Mega Saray Sahibi), Murat Yıldız(Maranda Gurup Başkanı), Adnan Güneysu(Silivri İlçe Gençlik ve Spor Eski Müdürü) yanımda ve birlikte görev yaptığım arkadaşlarım. Hiçbir zaman uyumsuzluk yaşamadık.

Silivri Belediyesi Bütçesinden hiçbir şekilde yardım yapılmadan, yalnızca vatandaşların yaptıkları ayni yardımlarla(Nakit olarak aidatlar dışında hiçbir şekilde Derneğe para girişi olmamıştır) hizmetleri yerine getirdik. Belediye Bütçesinden yardım gelmedi ama Belediye Personelinden destek geldi, şöyle ki, Belediye ye işi düşenleri Gıda Bankasına Yardım yapmaya yönlendirmeleri ile bu işlem gerçekleşti. Bunu yapanlara da teşekkür etmek gerekir ve ediyorum, kendim adına değil, yardıma muhtaç bütün yurttaşlarımız adına.

 Bu süre içinde Belediye ile hiçbir şekilde iş ilişkim olmadığı gibi, Belediye Başkanı Özcan Işıklar veya çalışanları ile birlikte bir yemek bile yemedim.

 Ne zaman Silivri Belediye Başkanlığına DSP den aday oldum. Özcan Işıklar kardeşim( o güne kadar Hüseyin Abi diye hitap ederdi), sanki babasının mirasına ortak olmuşumda o bazı şeyler kaybetmiş gibi tavırlar aldı ve seçimden sonraki süreçte randevular istememe, yönetim ile birlikte görüşmeler yapmak istememe rağmen bir türlü toplu olarak görüşmedi. Hatta Giyim yardımı konusunda bir projeyi, benim ve yönetim kurulumuza haber vermeden, davet bile edilmeden yapma (dilim varmıyor söylemeyi) cüretini bile gösterebildi. Hatta, çok önem verdiğim bir proje dediği Gıda Bankası Genel Kuruluna, odasında oturmayı bırakıp, sayın üyelere hitap etme gereği bile duymadı.

Bazı işlemler hakkında kendisi ile görüşmek istediğimi bizzat telefonda bildirmeme rağmen, birinci görüşmeden sonra telefonuma dönmediği gibi, mesajlarıma da cevap vermedi. Önemli olduğunu özellikle bildirmeme rağmen, bu demektir ki, bu olanlardan haberdardı. Tabii bilemiyorum, yalnız tahmin edebiliyorum. Son olarak 5.305.TL. üye aidatlarından toplanan nakit para ile devir teslim tutanağı ile her şeyin teslimini yaptık. Benim olmadığım bir organizasyonla 4 yönetim kurulu üyesi ile görüşme yapmayı bile tercih edebilecek bir duruma geldiler.

İstediğim fazla bir şey değildi, benim kendim için bir şey istemeyeceğimi biliyorlar, ama, en azından yönetim kurulundaki arkadaşlarıma birer teşekkür belgesi verilemez miydi? Bu kadar mı sosyallikten nasibini almayan insanlarla birlikte olmuşuz, anlaşılır gibi değil.

Yazıklar olsun böyle anlayışa, ben 36 yıllık Mali Müşavirlik ve Diğer Uzmanlıklarımla elde ettiğim birikimimi Silivri Gıda Bankasının başarılı olması için kullandım.

Bir lokmaya muhtaç yurttaşlarımızın yardımlardan mahrum olmaması düzenli yardım alması için çaba harcadım. Bütün yönetim kurulu arkadaşlarım, Başkan sen biliyorsun, nasıl istersen öyle olsun diyerek de desteklerini esirgemediler. Hatta, Özcan Işıklar Silivri Belediye Başkanı olarak her yerde Gıda Bankası ile şöyle yaptık, böyle yaptık diye açıklamalar yapmasının karşılığında, yönetim kurulundaki arkadaşlarıma dedim ki, arkadaşlar, Belediye Başkanımız Gıda Bankası ile ilgili basına ve halkımıza açıklamalarda bulunuyor, yardımlar içinde belediye olarak yönlendirme yapıyor, onun için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ı Silivri Gıda Bankası Onursal Başkanı yapalım önerisi getirdim ve kabul gördü. Kayıtlar gösterecektir, Silivri Yoğurt Festivalinde Özcan Işıklar a Onursal Başkan Plaketini bizzat kendim sahnede takdim ettim. Ettiğimden de pişman değilim. Dayanışma ve onurlandırma örneğini göstermem gerekiyordu gereğini yaptım.

Ancak, Sevgili Özcan Işıklar benim yönetim kurulumdaki arkadaşlarıma bir teşekkür edemez miydi acaba, onun için bu vefasızlığı, anlayışsızlığı affetmediğimi, yardımda bulunduğumuz yurttaşlarıma bütün hakkımı helal ettiğimi, Özcan Işıklar kardeşimi de Allaha ve Halkımıza havalet ettiğimi, sıhhatler dilediğimi, beyan etmek zorunda kaldığımı Saygı ve Sevgilerimle Bildirmek isterim.

Hüseyin DERTOP-Silivri Gıda Bankası Geçmiş Dönem Başkanı, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol