Silivri Facebook
banner88

Jandarma Silivri'de Sahte Parfüm Operasyonu Yaptı...

JANDARMADAN SAHTE PARFÜM OPERASYONU

 İstanbul Silivri’de sahte parfüm ve deodorant imalatı yapan 6000 metrekarelik bir depoya İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri baskın düzenledi. Baskında dünyaca ünlü markalara ait binlerce sahte parfüm ve deodorant ele geçirildi.

Silivri’de bir kozmetik firmasında sahte parfüm ve deodorant imalatı yapıldığı ihbarı yapıldı.  İhbar üzerine düğmeye basan Jandarma ekipleri söz konusu adrese baskın düzenledi. Baskında; şüpheli B.E. ve C.K. isimli şahıslar yakalandı.

Dünyaca Ünlü Markaları Taklit Etmişler

Aralarında CHANEL, CHRISTIAN DIOR, KENZO, L’OREAL, GUCCI gibi dünyaca ünlü markaların yer aldığı (15) yabancı firmanın avukatlarının da bulunduğu baskında; (56.910) adet dolu deodorant, (6432) adet dolu parfüm, (12.900) adet boş deodorant şişesi, (8892) adet ambalaj ile (10.000) adet katalog ele geçirildi.

Sahtesi Bile Orijinal Gibi

İnceleme yapan Jandarma ekipleri tarafından, sahte parfüm şişelerinin orijinallerine çok benzediği ve ayırt etmenin çok güç olduğu belirtildi. Firma avukatları ise ürünlerin lisanslı satış noktalarından temin edilmesi gerektiğini söyleyerek, vatandaşları sahteciliğe karşı uyardı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan B.E. ve C.K. hakkında “Marka ve Patentlerin Korunmasına İlişkin KHK’lere Muhalefet” suçundan düzenlenen suç dosyası adli makamlara sevk edildi. ​

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol