Silivri Facebook
banner88

KALE KAYIŞ’TAN Açıklama…

KALE KAYIŞ’TAN Açıklama…

Bir haber sitesinde Kale Kayışları şirketi hakkında çıkan gerçek dışı haber üzerine Kale Kayışları Yönetim Kurulu Üyesi Kaya KANKAYA açıklama yaptı.

Kale Kayışları Yönetim Kurulu Üyesi Kaya KANKAYA; “ Şirket hakkında gazetede çıkan grev haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Petrol İş Sendikası tarafından Bakanlıktan yetki alınmış ancak alınan yetki neticesinde şirket hakkında yanlış tespitlere yer verilmek suretiyle şirket hakkında işlemler yapılmıştır. Söz konusu durumla ilgili olarak gerekli yargı yoluna başvurulmuş olup yasal süreç halen devam etmektedir. Sendika tarafından şirkette grev yapıldığı iddiası ile kamuoyu yanıltılmakta ise de söz konusu iddiaların gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur. Kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek ve aydınlatmak adına süreç hakkında kısaca bilgi vermem gerekirse; Sendika tarafından şirket hakkında yer verilen tespitlere karşı gerekli yasal süreç başlatılmış olup konu hakkında yapılan yargılama uzun ve detaylı bir yargılama süreci gerektirmektedir. Söz konusu yargılamanın neticelenmesi ve kararın kesinleşmesi akabinde işbu karar sendika tarafından ilgili kurumlara tebliğ edilinceye kadar sendikanın grev hakkının bulunmadığı konusunda kamuoyunu aydınlatmak isteriz. Tüm bu yasal süreç göz ardı edilerek sendika tarafından kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte ve şirkette grev yapılacağı şeklinde algı oluşturulmaya çalışmaktadır. Ancak açıkladığım üzere ilgili yasal süreç tamamlanmadan şirkette grev yapılması söz konusu değildir.

Sendika bununla da kalmamakta ve şirkette çalışan personelimize karşı gerçek dışı vaadlerde bulunmaktadır. Ayrıca Sendika tarafından şirkette çalışan personellerimizle iletişime geçildiği tarafımızca bilinmekte bu konuda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Kaldı ki sendika tarafından iletişim kurulan personelimiz şirkette halen aktif bir şekilde çalışmaktadır. Şu hususu özellikle belirtmeliyim ki sendika yetkilileri tarafından her ne kadar gerçeğe aykırı vaadlerle personelimizin aklı çelinmeye çalışılsa da işbu vaadlerin gerçek dışı olduğu personelimiz tarafından anlaşılmış ve sendikadan istifa ettiklerine ve bu süreç içerisinde şirketimizin yanında olduklarına dair beyanları tarafımıza ulaşmıştır.

Şirketimiz 1975 yılından beri faaliyette olup Türkiye’de kayış üretim sektöründe ilk sıralarda yer almaktadır. Sektöründe öncü olan büyümeye hızla devam eden ve bu yolda gerekli adımları atan şirketimiz açısından çalışanlarımızın çalışma koşullarının bizler için önemli olduğunu ve gerekli tüm adımların şirketimiz tarafından atıldığını, bunun dışında gerçek dışı haberlere itibar edilmemesini kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol