Silivri Facebook

KÜLTÜR BAYRAĞI ALAN OKULUN MÜDÜRÜ CELİL GÖÇER...

SİLİVRİ Özel Silivri Fatih İlköğretim Okulu'nun Müdürü, Celil Göçer ile kısa sürede yakaladıkları başarının sırrı ortaya çıktı…

 Haber Merkezi: Kısaca Okulunuzdan bahseder misiniz?

Celil GÖÇER: Okulumuz Özel Silivri Fatih İlköğretim Okulu, Çağ Öğretim İşletmeleri A. Ş. ’nin sahip olduğu Fatih Eğitim Kurumları bünyesinde 7 özel ilköğretim okulundan biridir.
Silivri’de Alibey Mahallesi’nde faaliyet gösteren okulumuz 320 öğrenci mevcuttur. 2 ana sınıfı ve 16 dersliği vardır. Okulumuzda hepsi tam zamanlı çalışan 30 öğretmenimiz vardır.

 Haber Merkezi: Okulunuzun fiziki şartları ve genel işleyişi nasıl?

Celil GÖÇER: Okul bünyesinde ayrıca konferans salonu, kütüphane, bilgisayar laboratuarı, müzik sınıfı, görsel sanatlar ve teknoloji tasarım sınıfı, kantin, yemekhane, spor salonu gibi bölümler mevcuttur. Okulumuzda eğitim öğretim sabah 09.00’de başlar ve 16.10’da sona erer.
Her sabah ilk 15 dakika fon müziği eşliğinde kitap okuyan öğrencilerimiz öğlen yemeklerini okulumuz yemekhanesinde yemektedirler. Günde 8 saatlik, haftada 39 saatlik eğitim verilmektedir. Öğrenciler 8 – 10 saat arasında değişen oranlarda İngilizce eğitimi yanı sıra ikinci bir yabancı dil olarak Rusça eğitimi veriyoruz.

 Haber Merkezi: Silivri Fatih Koleji’nde teknoloji kullanımı nasıl?

  Celil GÖÇER: Tüm sınıflarımız 24 öğrenci kapasiteli olup, bütün sınıflardaki akıllı tahta uygulamasının yanında eğitim öğretimi kolaylaştırıcı bilgisayar, sinevizyon ve ses sistemi ile donatılmış olup internet erişimi sayesinde çocuklarımıza çağdaş bir eğitim ortamı sunmaktadır.
Yapılan bir yenilikte TTNET VİTAMİN. Türk Telekom’la yapılan anlaşmayla öğretmenlerimiz, TTNET VİTAMİN’le dersleri işleyecek ve böylelikle öğrencilerimiz dersleri anlaması ve başarılı olması daha kolay hale gelecek.

 Haber Merkezi: Okulunuzda yabancı dil eğitimi nasıl?

Celil GÖÇER: Küreselleşen dünya ile birlikte herkesin birbirine komşu olduğu bu zamanda ortak dil olarak İngilizcenin önemi daha da artmaktadır. Fatih Koleji olarak değişen dünya standartlarına uygun yabancı dil eğitimi vermek için Common Europian Framework dil standardını takip etmekteyiz. Buna paralel olarak uygulanan eğitim programları:
Teen Talk  (İnternet tabanlı İngilizce eğitim sistemi)
 Worksheet: (Hafta sonu ödevi çalışmalar)
 Trinity – Cambridge – ESOL Sınavları: Uluslar arası sınavlar ve sertifika programları)
İngilizce Yaz Okulları: Her yaz İngiltere’nin prestijli organizasyonlarıyla Stafford, Churcill House vb kampus ortamlarında İngilizce programlarına katılmakta ve İngilizce yerinde öğrenilmektedir

Ayrıca Ana dili İngilizce olan öğretmenlerimizin öğrencilerimizle haftada en az 2’şer saat öğrencilerimizle pratik yapma imkânı tanıyarak ve onların İngilizceyi günlük yaşama aktarmalarını sağlamaktayız.

Haber Merkezi: İkinci yabancı dil; Rusça mı olacak? 

Celil GÖÇER: Yabancı dilde bu yılın yeniliği olarak da; 2011 – 2012 Öğretim yılından itibaren 2.yabancı dil öğretimine okulumuzda başlanacaktır. Bu ana dili Rusça olan bir öğretmenle okulumuzda ikinci dil eğitimi olacak.

Haber Merkezi: Silivri de başarılı okul olarak kendinizden söz ettiriyorsunuz. Peki, bu başarıların sırrı nedir?

Celil GÖÇER: Örgün eğitim kurumlarında eğitim alan kuşakların yetişmesinde ve verimliliğin artmasında takip, en temel güçlerdendir. Fakat bizim takipten anladığımız bireyi rahatsız edecek, onda baskı unsuru oluşturacak bir takip değildir. Tam tersine onları başarıya yönlendiren ve bu hususta onların iradelerini kullanmaya teşvik eden bir takip sistemdir. Öğrencilerimizin başarıya ulaşmalarında ve daha sağlıklı takiplerinde çok büyük katkı ve yararı olan Ö.T.S (Öğrenci Takip Sistemi)’ yle  veliler, öğrencilerinin okuldaki olumlu veya olumsuz davranışlarından günlük (internet–www.otsfatih.com‘dan) ve haftalık (haftalık ajanda ile) haberdar olabiliyor.


 Haber Merkezi: Sadece SBS veya sınav başarısı değil diğer sosyal ve kültürel yarışmalardaki derecelerinizi yıl içerisinde haber yaptığımız için biliyoruz. Biraz da bunlardan bahsetseniz?

Celil GÖÇER: 3 yıldır SBS’ de 500 tam puanlı Türkiye Şampiyonları çıkarmanın yanında 5 yıldır Silivri’nin en başarılı okulu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sadece sınav başarısı değil öğrencilerimizi sosyal, kültürel, sportif veya sanatsal herhangi bir alanda da yetiştirmeyi gaye edinen okulumuz düzenlediği Kulüp ve Sosyal Etkinlik faaliyetleriyle onlardaki bu yönleri ön plana çıkarmaya çalışıyor. Burada edindikleri bilgi ve tecrübelerle okulumuz adına katıldıkları turnuva ve yarışmalarda dereceler kazanıyorlar.

Başarılarımızdan bazıları: 26.Uluslar arası Matematik Yarışması(AMC) nda 4 altın 4 gümüş 4 bronz madalya
Çocuk ve teknoloji konulu Şiir yarışması Türkiye 3.lüğü
Nevruz konulu resim yarışması il 2.’liği
10 Kasım Atatürk’ü anlamak konulu şiir yarışması il 2.’liği
Bunun yanında yerel ve ulusal düzeyde düzenlenen yarışmalarda 60’ın üzerinde başarı kazanılmıştır.

 Haber Merkezi: Yıl içerisinde yaptığınız sosyal faaliyetleriniz veya yarışmalarınız var mı?

Celil GÖÇER: Daha önce de bahsettiğim gibi bizim için sadece sınav başarısı değil öğrencilerimizi sosyal, kültürel, sportif veya sanatsal herhangi bir alanda da yetiştirmeyi gaye edindiğimiz gibi sosyal veya sanatsal yönümüzü çevremizdeki okullarla paylaşarak sosyal birey sosyal toplum oluşturmaya çalışıyoruz.
Fatih koleji olarak;
 
 İstanbul Avrupa Yakası ilköğretim 5.ve 6.sınıflar arası Matematik Türkçe Olimpiyatı (İMATO)
 Silivri Ana sınıfları Arası Resim Yarışması
 Silivri İlköğretim Okulları arası İngilizce Organizasyonu – Fatih College English Organization (FCEO)
 Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği Ses Yarışmaları
 Anne Konulu Şiir Yazma ve Okuma Yarışmaları
 Yurt içi ve Yurt dışı öğrenci ve veli gezileri
 Yaz ve Kış okulları
 Ofis ve etüt programları
 Anne – Baba Okulu seminerleri
 Kutlama ve Anma Programları
 Ünite gezileri gibi sosyal faaliyetler yapıyoruz.

  
Haber Merkezi: Yine yerel gazeteler ve internet sitelerinde SBS başarılarınız haber olarak yer aldı. Biraz da 2011 SBS' yerleştirme ve başarı oranınızdan bahseder misiniz?


Celil GÖÇER: Bu yıl 45 öğrenci mezun ettik. Bunlardan 42 tanesi sınavla kazanılan bir okula yerleştiler. Bu da % 90’lık kazandırma oranı anlamına geliyor. Ayrıca 8.sınıf SBS' de 1 Türkiye Şampiyonu ve tam puan alan öğrencimiz F.Berkay BEKDEMİR son iki yıldır bu başarısını devam ettirdi.
Kitlesel anlamda 8.sınıflarda 405 puan ortalaması, 7.sınıflarda 415 puan ortalamasıyla ilçedeki en yakın okula 70-80 puan fark oluşturarak Silivri’nin en başarılı okulu olma unvanını elinde tutuyor.

Haber Merkezi: Son olarak Kültür Bayrağı

Celil GÖÇER: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2010-2011 yılı içerisindeki yarışmalara ve kültürel faaliyetlere katılım/başarıya göre Silivri’ de iki okulun KÜLTÜR BAYRAĞI almaya hak kazandığını açıkladı. Birincisi Silivri Fatih Koleji diğeri de Hasan Özvarnalı İ.Ö.O
2010-2011 yılı içerisinde kazanılan onca başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimi tebrik ederim.

Haber Merkezi: Biz de size teşekkür ederiz.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol