Silivri Facebook
banner88

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın:" HODRİ MEYDAN"

Hodri meydan

Son günlerde Silivri gündemini olması gerektiği gibi değil tam tersine… Siyasi polemiklerin gündemi olan; dar gelirli vatandaşlarımız için planlanan toplu konut projesini yakından takip etmekte, komisyonlarımızca sürekli durum değerlendirmesi yapmaktayız.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan KİPTAŞ’ın Silivri’de yapmayı planladıkları, gelir düzeyi düşük vatandaşlarımıza yönelik konut projelerine çeşitli sebeplerle muhalefet etmek yerine, geçmişte örneği olduğu gibi Silivri Belediyesi bünyesinde kooperatif kurularak yine aynı şekilde dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasına katkı sağlanmalıdır.

Silivri’de bulunan her makam sahibinin asli görevi; sorumluluk alanındaki vatandaşlarının, gerek sosyal gerekse kültürel yaşam standartlarını en üst düzeye çıkarmakla mükellef olduklarını bir kez daha hatırlatırım. Vatandaşlarımızın konut ihtiyaçlarının ivedi bir şekilde yerine getirilmesi gerekilir iken üslupsuz siyasi polemikler yaşanmaktadır.

Konuşulanları ve yaşadığımız durumu elzemle takip etmekteyiz.

Üzülerek ifade etmek istiyorum ki, birbirini karalama politikası izleyen siyasilerimizi öncelikle seviyeli, üsluplu ve hizmet etme şuurunda siyaset yapmaya davet ediyorum. Dar gelirli vatandaşlarımız için sağlanan bir hizmet iken, kirli çamaşırları ortaya dökmek, sizleri halkın gözünde hiçbir yere getirmeyecektir.

Silivri’de yaşayan, okuyan, çalışan, ticaret yapan yani tüm Silivri halkımız; merak buyurmasınlar ki; önümüzdeki yerel seçimlerden sonra belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz ile sizlere bu işin nasıl yapılacağını sözle değil, uygulama ile göstereceğiz.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendiden aldığımız feyz ve örnekle; izlediğimiz siyasi üslup, milletimize hizmet söz konusu olduğunda hasımlık değil, fiiliyatta milletin yararına hesaplar güdülmelidir. Güzide ilçemizde bu tarz konuşmalar yaşanılıyorken bizler hesaplarımızı bir kenara bırakıp milletimizin yararını düşünmekten bir an bile geri kalmayı kendime layık görmüyorum. Sizleri de bu fikir ışığında siyaset yapmaya davet ediyorum.

Efendiler; sizlere sıraladığım maddeler ile birlikte hodri meydan diyorum… Sizleri hizmete davet ediyorum…

1- Büyük Şehir Belediye Meclis üyeleri bu konuda göstermedikleri hassasiyetlerinin hesabını sormaya

2- Planlanan bölge ve parselin uygunluk raporlarını sizin gibi afaki mikrofon konuşmaları ile değil; uzman raporları ile sorgulamaya

3- Dar gelirli olarak kabul edeceğimiz ve tahsis edeceğimiz dairelerinin başvuru şartlarını;

a- Hane halkı geliri asgari düzeyde olması

b- Tahsis edilen dairelerin 5 yıl boyunca satılamaz, kiraya verilemez şerhinin konulması

Şartlarını göz önünde bulundurarak, siyasi ve STK’lardan oluşturulacak bir komisyon ile bu hizmetin altına imza atmaya sizleri davet ediyorum.

Şayet amacımız hizmet ise ki aksi kabul edilemez, bu hizmet başarısı Silivri’nin başarısı; başarısızlığı ise bizlerin başarısızlığı olsun. Elini taşın altına koymaya hazır olan herkese seslenmek isteriz ki; biz o taşın altına gövdemizi koymaya hazırız. Bu konu hakkında oluşturulacak bir komisyona sunacağımız görev arkadaşlarımda hazırdır…

Zafer Yalçın

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol